Mimibazar prochází velkými změnami a tato stránka se do nové podoby teprve připravuje.
Zavřít 

VTÍPKY - Není to moc vtipné, spíš zajímavé - o smrti......

VŠECHNY VTÍPKY
O ŽENÁCH
O MUŽÍCH
O ALKOHOLU
O SEXU
O DĚTECH
O ŠKOLE
O POLICAJTECH
O DOKTORECH
BÁSNIČKY
HÁDANKY
ČERNÝ HUMOR
O ZVÍŘATECH
O SPORTU
OSTATNÍ
HRY
VIDEA
ČERNÝ HUMOR
Není to moc vtipné, spíš zajímavé - o smrti......
* Papež Jan XII. zemřel v 18 letech poté, co ho umlátil k smrti manžel jeho milenky.

* Kdysi se v Japonsku věřilo, že každá kočka má na konci ocasu jeden chloupek, který může umírajícímu vrátit život. Příbuzní proto někdy umírajícímu přinesli kočku, aby zkusil štěstí a vytrhl chlup. Stejně umřel, ale ještě ho k tomu poškrábala kočka…

* V roce 1970 televizní moderátorka Chris Hubbocková oznámila: „V souladu se zásadami našeho televizního kanálu (Channel 40) přinášet vám nejnovější krvavé zprávy v co nejbarvitější podobě nyní uvidíte další premiéru - pokus o sebevraždu.“ Pak vytáhla zbraň a střelila se do hlavy.

* Paul Revere v roce 1776 poprvé identifikoval lidské tělo podle zubních záznamů. Poznal mrtvého muže podle toho, jak mu spojil dva zuby stříbrným drátem.

* Nosofilie se týká lidí, které sexuálně vzruší vědomí, že mají smrtelně nemocného partnera. Tak jako jiní chodí do seznamovacích agentur, vyhledávají podpůrné skupiny pro lidi se smrtelnými chorobami, kde předstírají, že jim umřel někdo blízký a oni to potřebují „pochopit“…

* Napoleon se v roce 1799 rozhodoval, jestli má propustit 1200 tureckých válečných zajatců. Najednou zakašlal a zachrchlal: „Ma sacré toux!“ (Zatracený kašel!). Jeho důstojníci ale rozuměli „Massacrez tous!“ (Zabijte je všechny!). Tak to udělali.

* Necrosadismus je provozování sadistických aktů na mrtvolách za účelem sexuálního vzrušení. Většina sériových vrahů patří do této skupiny.

* Když byly poprvé objeveny mumie, bylo jich tolik, že je nálezci umleli, prodávali jako účinné hnojivo a přidávali do léků.

* Nejdražší pohřeb na světě měl zatím Alexandr Veliký. V dnešní měně by stál zhruba 600.000.000 USD. Jedním z důvodů bylo postavení silnice z Babylonu do Alexandrie, dost široké na to, aby po ní mohl projet smuteční vůz velikosti malého domu, který byl tažen čtyřiašedesáti koni…

* Francouzský dramatik Molie`re onemocněl a zemřel v době, kdy hrál roli hypochondra ve své hře Zdravý nemocný.

* Pár měsíců před tím, než zemřel při autohavárii, nahrál James Dean televizní reklamu propagující bezpečnost za volantem. Prohlašoval v ní: „Jezděte opatrně, život, který zachráníte, může být i můj.“

* Elvis a Charles Schultz (autor komiksové postavičky Snoopy) obsadili v roce 2002 první a druhé místo mezi mrtvými, kteří vydělali nejvíc peněz. Elvis vydělal 31 milionů USD, Schultz 9 milionů USD.

* Dramatik Tennessee Williams zemřel poté, co se udusil uzávěrem od lahvičky očních kapek. Bral pravidelně léky i whisky a v podnapilém stavu vložil do úst uzávěr, domnívaje se, že jde o další prášek. Uzávěr se zašprajcoval.

* Mark Twain, který se narodil v roce, kdy nás navštívila Halleyova kometa, správně předpověděl, že zemře při její příští návštěvě.

* To, že vlasy a nehty rostou, po smrti, je mýtus. Prostě se scvrkne kůže a to vyvolá tento mylný dojem.

* Za 98 procent všech smrtelných útoků psů je odpovědných pouhých sedm ras: pitbulové, němečtí ovčáci, čau-čau, malamuti, hasky, vlčí kříženci
a akitové.

* Kremační pece se obvykle vyhřejí na 590-700 stupňů Celsia a spálí dvaaosmdesátikilového člověka zhruba za hodinu a půl. Zbylé kosti a kusy těla se pak umelou a vrátí je pozůstalým jako „popel“.

* Prezident Abraham Lincoln byl tak nešťastný, když mu zemřel malý syn Willie, že prý nechal dvakrát exhumovat jeho tělo, aby se na něj ještě jednou podíval.

* Tvůrce Star Treku Gene Roddenberry je první člověk, který nechal svůj popel naložit do rakety a nechal se „pohřbít“ ve vesmíru.

* Slovo mauzoleum pochází od hrobky Mauzolea, vládce Karie, který zemřel v roce 353 př. n. l. Po smrti ho nechala jeho žena spálit, smíchala jeho popel s vodou a vypila ho. Na zdraví!

* Tradice pohřebních věnců byla založena na víře, že věnec obkrouží duši mrtvého a bude ji držet v šachu, aby nemohla škodit pozůstalým.

* Olivetská hora v Izraeli je jedním z nejstarších nepřetržitě užívaných hřbitovů na světě.

* Když byl portugalský král Pedro v roce 1355 korunován, nechal svou milenku exhumovat, aby mohla být po právu poctěna jako královna. Věrní poddaní před mrtvolou museli pokleknout a políbit jí ruku.

* Tělo se rozloží čtyřikrát rychleji ve vodě než na souši.

* Poslední slova Thomase Grassa, popraveného v roce 1995: „Nedostal jsem své speciální špagety; dostal jsem obyčejné špagety. Chci, aby to věděla média.“

* První doložený způsob popravy je ukamenování. Byl to sport s účastí publika a pokládalo se za špatné mravy uhodit viníka do hlavy. Důležité bylo udržet viníka při vědomí tak, aby trpěl co nejdéle bolestí z vnitřních zranění a ze zlomených kostí. V některých zemích to stále dělají. Ale naštěstí jen ženám.

* Dr. Joseph Guillotin nevynalezl gilotinu; pouze přesvědčil úředníky, aby ji vzhledem k její rychlosti a účinnosti používali při popravách. To, že sám zemřel pod ostřím gilotiny, je mýtus.

* Jindřich VIII. nechal popravit 72 tisíc svých poddaných. Nejraději je nechával uvařit.

* William Kemmler byl jako první odsouzenec popraven v elektrickém křesle v roce 1890 ve vězení Auburn v New Yorku. Popravčí musel několikrát za sebou přidat šťávu, zatímco se škvařící Kemmler zmítal v křečích, kopal okolo sebe a kouřilo se z něj. Po osmi minutách konečně zemřel. Podle pitvy se doslova uškvařil.

* Smrticí injekce byla poprvé použita v roce 1982. Používají se tři různé drogy, počínaje barbiturátem, který viníka omámí.

* Když byl v roce 1963 zavražděn John F. Kennedy, zabití prezidenta nebylo klasifikováno jako federální zločin.

* Lampa s věčným plamenem na hrobu buddhistického mnicha v Nara v Japonsku už hoří celých 1130 let.

* První „drive-in“ márnice byla zprovozněna Hirschelem Thorntonem v Atlantě v roce 1968. Zatímco zesnulí odpočívali za skleněnou zdí, pozůstalí, kteří se s nimi chtěli rozloučit, mohli prostě projet okolo v autě, aniž z něho museli vystoupit.

* Desítky milionů lidí zemřely v minulosti na neštovice, ale v současné době existují na světě pouze dva živé vzorky tohoto viru. Oba jsou zapečetěny ve zkumavkách - jeden je v moskevské laboratoři, druhý v Centru pro kontrolu nemocí v Atlantě ve státě Georgia v USA. Poslední ohlášený případ neštovic na světě se objevil v roce 1978 v Británii, poté, co virus omylem unikl z laboratoře.

* Když v roce 1931 zemřel Thomas Alva Edison, jeho kamarád Henry Ford zachytil vynálezcův poslední výdech do lahvičky.

* Tafofil je člověk, který se příliš vášnivě zajímá o historii a památky hřbitovů, náhrobků a pohřbů.

* Když dorazila záchranná parta na Krakatou po výbuchu v roce 1883, jediná živá bytost, kterou na celém ostrově našli, byl pavouk spřádající novou síť.

* Perský král Cambyses (525 př. n. l.) vyslal 50 tisíc vojáků do pouště, aby zaútočili na Amun na libyjských hranicích. Z ničeho nic se objevila prudká písečná bouře a všechny je pohřbila.

* Vrahové jsou v průměru o 7,5 roku mladší než jejich oběti.

* Kvůli nevydařeným milostným vztahům spáchá sebevraždu více mužů než žen.

* Na památníku padlým ve Vietnamu jsou vyryta jména 38 osob, které nezemřely.

* Za „starých časů“ muži a ženy používali místo kosmetiky řadu jedovatých látek. Olovo v podobě kosmetických přípravků se používalo na bělení pleti. Jeho vstřebání do krve mělo za následek akutní otravu olovem. Rtutí se odstraňovaly bradavice a pihy, výsledky byly velmi podobné. Takzvaná belladonna, která se používala jako červeň na rty a tváře, byl smrtelně toxický halucinogen.

* Japonský dělník Kenji Urada, pracující v továrně na automobily, se stal první smrtelnou obětí „robota“. Stalo se červenci roku 1981.

* Smrt britského krále Jiřího V. byla načasována tak, aby se o ní psalo v ranním tisku.

* Říká se, že většina lidí, kteří spáchají sebevraždu, se naaranžuje tak, aby je našel člověk, kterého chtějí „potrestat“.

* Lidé na smrtelné posteli nebo během předsmrtných halucinací nejčastěji vidí šedého nebo černého psa.
Vložil(a) Zuzana B. (suzan) ID 1008 | zobrazit další vtípky
<< český jazyk - pády | Není to moc vtipné, spíš zajímavé - o smrti...... | julínkův........... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
VTÍPKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana Š. (Bambinka) ID 22595, mimibazar.cz/miael (27.5.2008, 13:40)
zajímavé čtení [A] [A] [A] (candle)
ODPOVĚDĚT
Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt | Jednotné kontaktní místo
Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Informace o fungování interního systému
Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu