Zobrazit přihlášovací formulář

Jak si vyzdobit bydlení v letním duchu? Třeba přírodními dekoracemi

Jak si vyzdobit bydlení v letním duchu? Třeba přírodními dekoracemi

Venku se přeci jenom nedá být pořád, když uhodí extrémní vedra, tak proč si neudělat snesitelné léto doma? 

Ve svém prvním článků bych proto chtěla sdílet několik mých nápadů na letní dekorace s přírodnin, které si můžete přinést domů a nebude vás to stát ani korunu, jen trochu času .

Luční kvítí a další rostliny a bylinky

(zdroj https://cz.pinterest.com/pin/273664114834083498/)

Která z vás si ještě nikdy nenatrhala krásnou kytici letních kvítků z louky? Bude vás asi minimum… Když jsem byla malá, trhala jsem luční kvítí u nás na chalupě a dala jsem kytičku snad do každé místnosti. Řekla jsem si teda, proč nemít kytičky lučního kvítí i teď doma? :-) ..trocha nostalgie, která potěší

Kouzlo lučního kvítí tkví v tom, že nejlíp nevypadá ve váze, ale je dokonalé v každé nádobě, jejíž původní účel je jiný. Třeba v zavařovačkách od marmelád (nejlíp v takových těch buclatých), ve starém porcelánovém džbánu, staré čajové konvičce nebo ve sklenici od mléka.

(zdroj https://cz.pinterest.com/pin/251497960411056892/)

Já kromě kvítí sbírám i různé traviny a plevely, které aranžuji mezi kvítí. Občas urthnu i větvičku z nějakého zajímavého keře nebo stromů s pěknými listy. Třeba nedávno větvičku z lípy i s lipovými květy, které provoněly celý obývák. Taky začíná uzrávat černý bez, který vypadá v kytici moc pěkně

Ovoce

(zdroj https://cz.pinterest.com/pin/2392606026513147/)

Málokdo si to možná uvědomuje, ale ovoce je krásné, zvláště v létě, kdy hraje všemi barvami. Stačí skleněná miska nebo košík a naaranžovat meruňky, jablíčka, třešně, rybíz… Taková dekorace sice moc dlouho nevydrží, ale je to vlastně 2v1, protože můžete ujídat :-)

Mušle, oblázky a písek

(zdroj https://cz.pinterest.com/pin/354799276870505680/)

Tyhle věci sice v české přírodě nenajdete, ale kdo z vás si někdy od moře nepřivezl mušličky a zajímavě tvarované kamínky?

(zdroj https://cz.pinterest.com/pin/209839663862428031/)

Mušle s oblázky můžete jednoduše naaranžovat do nějaké misky z přírodního materiálu (třeba proutí nebo dřevo). Já mám v baňaté skleněné míse zase udělanou malou “pláž” - ve spodu nasypaný jemný písek, na tom kamínky a mušličky.

Závěsné květinové dekorace

(zdroj https://cz.pinterest.com/pin/326581410473834788/)

Letos jsem narazila i na takové krásné závěsné květinové dekorace. Chystám se nějakou vyrobit, ale zatím nebyl čas, tak spíš jen čerpám inspiraci :-)

Co ještě?

K letním večerům, které trávíme s manželem posezením na balkoně, pro mě neodmyslitelně patří svíčky. Letos jsem koupila “plovoucí” svíčky, které dávám do sklenice s vodou, pár kvítky, plátky citronů nebo limetky. Voní to překrásně.

Takovou celoroční klasikou, kterou můžete přizpůsobit ročnímu období jsou věnce na dveře. Zajímal by vás článek o tom, jak si z přírodnin jednoduše vyrobit letní věnec na dveře? Ráda se o tom rozepíšu v dalším blogu..

V létě taky měsím závěry a povlaky na polštářky na gauči. Vyhrávají pastelové tóny, které se hodí na léto víc, než syté studenější barvy.

 

Určitě mi dejte vědět, jaké jsou vaše oblíbené letní dekorace u vás doma!

 

0.0
Publikováno , přečteno 1630x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie