Zobrazit přihlášovací formulář

Jak na letní věnec na dveře?

Jak na letní věnec na dveře?

Dveře ozdobené věncem (nebo klidně něčím jiným) vám navodí domáckou a příjemnou atmosféru už při vstupu domů a určitě zaujme i vaše návštěvy. K výrobě věnce můžete použít téměř cokoliv. Od květin, rostlin a různých přírodnin, které najdete při procházce, až po zdánlivě neužitečné věci. Chci vám ukázat tři nápady na věnce, jejichž výroba nezabere déle jak 30 minut. Mám to ozkoušené :-)

Věnec z levandule

 

(zdroj: https://cz.pinterest.com/pin/551972498074825500/)

Potřebujete: věnec ze slámy, levanduli (čerstvou, sušenou nebo i umělou), drátky, případně něco zeleného (malé větvičky z keře nebo nějakou travinu, bylinky, ...)

Postup: Drátek obtočíme okolo slaměného věnce. Drátek můžeme proplést křížem krážem i do středu věnce, abychom mohli květiny aranžovat i tam a ne jen na korpus věnce. Vytvoříme si svažečky levandule, případně levandule s jiným kvítím, a ty zastrkáváme pod drátky. Pokud se vám zdá, že kytičky nedrží, obmotejte je drátkem nebo lýkem a připevněte tak ke slaměnému základu.

Věnec z papírových košíčků

 

(zdroj: https://cz.pinterest.com/pin/265642077995772462/)

Potřebujete: polystyrenový kruh, papírové košíčky na muffiny (nejlépe různobarevné), tavnou pistoli

Postup: Papírové košíčky přehněte na půlku a poté znovu přehněte a zalomte špičky. Lepte na kruh, dokud nebude vidět polystyren. Věnec pak můžete dozdobit třeba stužkou či sušenými květinami.

Věnec od moře

 

(zdroj: https://cz.pinterest.com/pin/57772807691067407/)

Potřebujete: proutěný věnec, mušle (pokud doma nemáte, dají se koupit v obchodě s potřebami pro výtvarníky), kousek kartonu, tavnou pistoli

Postup: Mušle nejprve nalepíme na karton, který jsme si vystřihli do kulata podle tvaru proutěného věnce. Karton následne uchytíme na samotný věnec. Samozřejmě je možné toto udělat po celé ploše věnce, ale mušle jsou dost těžké a možná to nebude držet. Doporučuju proto dát mušle pouze do jedné části (nejlépe dolů) a zbytek věnce nechat holý.

 

Líbí se vám moje nápady na letní věnce na dveře?

 

 

5.0
Publikováno , přečteno 3639x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie