Zobrazit přihlášovací formulář

Testování školního setu BAAGL 2022 - SHELLY DINOSAURUS II

Testování  školního setu BAAGL 2022 - SHELLY DINOSAURUS II

Jako maminka budoucího druháčka mám už jedno vybírání školní aktovky za sebou. A abych byla upřímná, první volba nebyla zrovna nejšťastnější. Prvňáček si nakonec tašku vybral sám a to čistě podle vzhledu. Chtěl své milované dinosaury a vyhrál motiv Jurského Parku. Vzhledem k tomu, že jsem ho do školy vodila i vyzvedávala, nechala jsem volbu nakonec opravdu jen na něj. Z tašky byl nadšený, ale vůbec mu na zádech neseděla, ať jsem se snažila nastavit popruhy jakkoliv. Nakonec jsem tašku nosila více já, jak syn. O to větší radost jsem měla, když jsme byli vybráni pro testování školního setu Baagl, protože představa, že hned do druhé třídy budu kupovat tašku jinou a navíc opět bez předchozího zkoušení, nebyla vůbec lákavá.

Syn se nejdříve na vidinu nové tašky tvářil všelijak. Ale hned jak ji uviděl, bylo po problému. Motiv dinosaurů je moc pěkný a měl úspěch i u našeho dinosauřího experta. Na první dojem se mi zdála taška poněkud mohutná, ale hned po prvním vyzkoušení a utažení popruhů bylo jasné, že padne na záda mnohem lépe než taška předešlá a opravdu ji tentokrát do školy bude nosit syn a ne já. Tím, že taška není nijak široká a na zádech ergonomicky tvarovaná, opravdu na zádech pěkně sedí. Syn je menší a drobné postavy, ale i jemu taška padne. 

     

Jako plus vidím držadlo uprostřed tašky na přenášení v ruce, které se může zdát jako maličkost, ale opravdu dětem usnadní manipulaci s taškou. I přesto, že syn nadšeně hned tašku naplnil učebnicemi pro druhou třídu, není taška nijak výrazně těžká a syn ji zvládne přenést v ruce i nasadit na záda.

Jak bude malý zvládat dvoukomorové uspořádání nedokážu posoudit, protože byl přece jen zvyklý na jednu komoru. Ale poté, co jsem zjistila, že zipy jdou krásně rozepnout až dolů a taška díky pevnému tělu hezky sama stojí, nebojím se, že by to syn nezvládl a nenašel si v tašce systém uspořádání věcí. Trochu zatím tápeme, kam uložit svačinu, ale věřím, že svačinový boxík své pravé místo najde.

Nadšení z nové tašky bylo až takové, že si syn ihned přendal i všechny psací potřeby a pomůcky do nového pouzdra.  V jednom patře má pastelky a ve druhé psací pera, tužky, gumu, lepidlo a nůžky. Budeme muset asi koupit užší gumu, protože synova oblíbená by musela být na volno, ale jinak se vešlo vše potřebné. Jedno psací pero máme trochu silnější a to šlo hůře zasunout do očka. Jak si s tím penál poradí časem a zda očko vydrží, ukáže zátěžový test ve školním roce.

Když naše dojmy shrnu jsme se synem nadšení oba. Synovi se moc líbí motiv dinosaurů a já jsem nadšená z toho, že jsme díky testování narazili na tašku, který synovi hezky padne na záda a kterou opravdu bude sám nosit do školy. Příští rok jde do školy prostřední dítko a já už teď vím dvě věci. Že bez zkoušení si tašku koupit nerisknu, protože mlaší syn má ještě drobnější postavu. A druhou věcí je, že aktovky Baagl určitě zahrnu do výběru i pro další děti.

0.0
Publikováno , přečteno 2081x

Kategorie