Zobrazit přihlášovací formulář

The 1:1 diet

The 1:1 diet

 

Ahoj, jmenuji se Eva a jsem maminkou dvou úžasných chlapečků. 

Rozhodla jsem se zhubnout a vrhla se do toho trochu po hlavě. Brouzdala jsem na internetu a hledala nějaké informace, když tu na mě vykoukla nabídka s testováním cambridgské the 1:1 diet. Tak jsem se spíše ze zvědavosti přihlásila. A nějakým zázrakem se stalo, že jsem byla vybrána a nyní budu tuto dietu testovat.

The 1:1 diet obsahuje pravidelné návštěvy výživové poradkyně a dodržování jídelníčku. Paní poradkyni mám paní Císařovou a je to úžasná žena. Moc jsme si rozuměly, vše mi vysvětlila a byla jsem nadšená ze super lidského přístupu. Zjistila jsem svoji aktuální váhu a hodnoty v těle jako tuk, svaly, voda, což bylo zajímavé. 

Nyní již druhý den držím dietu 2. krok. Přes den jím 3 produkty, které jsem si vybrala a k tomu 200g zeleniny, bílkovinu (tuňák, kuřecí) a 100kcal mléčného výrobku. Důležité je také pití, doporučuje se vypít 2,5l vody.

Zatím se učím rozvrhnout si jídlo přes den a postupně budu ochutnávat produkty diety. 

Vše je zatím nové a uvidíme, jak to půjde. Určitě o tom zase napíšu ;-)

1. týden

1. týden, respektive 10 dní za mnou. Co vám budu povídat, bylo to náročné! Paradoxně je to na mě celkem dost denních porcí, ale malých. Uvědomila jsem si, že jím spíše nepravidelně, méně často, ale zato jsem zvyklá se "nadlábnout". Produkty Cambridge weight plan jsou fajn, vlastně mi všechny chutnají. Malinko horší mi přijde banánový shake, tam jsme si vědoma že jsem zvyklá na domácí shake s banánem a cukrem, takže jde o trochu jinou chuť. 

Chutné a snadno připravitelné jsou polévky a ač jsou některé věci určené do mikrovlnky, vůbec ji nepotřebujete. Já ji doma nemám a třeba kaše si dohřívám normálně v kastrůlku. Kvůli přípravě jsem se bála vzít si těstoviny a jídlo, které jsem si myslela, že bude náročné na přípravu, ale tak to vůbec není. Vše se víceméně zalévá vodou a některé věci se dohřívají a je jedno zda v kastrůlku či mikrovlnce.  A co je nejdůležitější, všechny produkty mají pouhých 200 kcal :-) 

Na čem ujíždím je mléčný jahodovo banánový smoothie a čokoládové tyčinky s křupinkami. Tyčinky mě hrozně překvapily, jak jsou schopné zasytit. Když mi to paní výživová poradkyně říkala, byla jsem dost skeptická, ale jsou opravdu fajn a hlavně strašně dobré.

Měření ukázalo 3 kg dole a 1 kg tuku dole. Nebudu lhát, během této první fáze jsem provedla nějaké dietní chyby a výsledky jsou spíše méně průměrné. Já však mám ohromnou radost. Je to pro mě celé nové, hlavně začínám celkově nad svým stravováním jinak přemýšlet. Navíc moje úžasná výživová poradkyně paní Císařová mi teď při schůzce spoustu věcí objasnila a taky mám díky ní spoustu opravdu funkčních typů jak na chutě a co dělat, když se to nedá vydržet. 

Takže s chutí dál!

2. týden

Tak mám za sebou druhý týden diety. Tentokrát nebyl tak výrazný úbytek váhy, necelé 1 kg. Ale zhubla jsem 2 kg tuku, což je skvělé. A myslím, že to je i znát. Cítím se dobře, celkově asi i taková lehčí. I to mě motivovalo k tomu přidat pohyb, i když se to celkově v této fázi moc nedoporučuje. Mně to však pomáhá hodně psychicky. Začala jsem běhat a provětrání hlavy je opravdu osvěžující. Nenaběhám toho moc, stačí mi okolo 3 km. Fyzicky jsem to však zaznamenala, že jsem unavená. Paní Císařová mi tedy dovolila po běhu doplnit proteiny, dát si např. hrst borůvek. To moc oceňuji, protože to opravdu pomáhá. 

V tomto týdnu jsem byla v dietě mnohem poctivější, než předchozí týden a na tom tuku je to znát. Bohužel občas nevydržím nedat si něco s dětmi nebo něco mlsnout. Ale už koukám na to, co jím a není to tak časté. Tak uvidíme. 

Z diety mám dobrý pocit, opravdu učí člověka jíst malé porce vícekrát denně a to je pro tělo rozhodně fajn. Ale stále s tím mám menší problém, takže na to musím občas myslet. Produkty mi stále chutnají, přiznávám že si ujíždím hlavně na těch sladkých produktech. V chuti jsem konzerva, takže mi vůbec nevadí každé ráno pít můj nejoblíbenější mléčný jahodovo banánový smoothie. Když vše půjde jak má, tak příště přejdeme na další krok, 3. krok, kdy ubyde jeden produkt a přibude něco z běžných jídel, což by mohlo být osvěžující. Tak se nechám překvapit  a budu se snažit :-)

 

 

3. týden

Tento týden diety zdál se nejnáročnější. Člověk už má chutě a začínají mu chybět staré zvyky. Nejtěžší je to asi při vaření rodině. Ochutnávání se člověk samozřejmě nevyhne, člověk nechce aby kvůli jeho dietě trpěla rodina, že, ale to je právě možná to nejhorší. Navíc se dost přidává chuť na sladké, ale bojuji dál!

Tento týden měření sice o kilo dolů, ale bez žádné výhry. Chytrý přístroj, který ovládá paní Císařová v Opletalově ulici, odhalil  tuk navíc a naopak úbytek ve svalech. Může jít nejspíš o nějaký výkyv spojený s nedostatečnou hydratací a ve spojitosti s dietními chybami. Celé to fungování těla i mysli je neskutečná věc! Určitě já osobně přikládám i váhu sníženému pohybu tento týden, měla jsem doma i v práci spíše sedavé věci a to je v mém případě celkem znát, většinou bývám více aktivní. 

Nicméně jede se dál! Bohužel nepostupuji do kroku 3, ale tento týden ještě budu poctivě makat na své dietě. Díky povzbuzení to však nevzdám! Vzala jsem si dost hotových jídel na teplé obědy a svou oblíbenou chilli polévku na večeře. Také dostatek tyčinek, abych nezaháněla chutě na sladké něčím jiným, protože když člověk začne zkoumat detailně všechno jídlo tak zjistí, jak je vše kalorické! I věci, které se tak nezdají. Proto je tato dieta, když člověk vydrží, tak pohodlná. Kalorický příjem je daný a když se nepřekročí, člověk opravdu hubne. Vlastně to vidím i na sobě. I přes svoje některé hříšky jde váha ručičky na váze dolů a člověk se opravdu cítí lépe. 

Takže směle a s pevnou vůlí do příštího týdne!!

4. týden

Tento týden má pevná vůle vydržela a také to nese své ovoce. Váha ukazuje o kilo méně a ten tajuplný přístroj o 2 kg tuku méně a nárůst svalů. Veliká spokojenost a mám ze sebe radost. Ukazuje se, že při dodržování diety jdou opravdu kila dolů. 

Z čeho mám velikou radost, že jsem se naučila pitnému režimu. To, že s ním mám problém jsem nějak tušila, ale vlastně až teď mi došlo, jak moc jsem takové obyčejné pití zanedbávala. Respektive pila jsem, ale často sladké vody či energiťáky, prostě ne vodu. Nyní se po ránu vzbudím a jedna z mých prvních cest vede k vodě. Z toho mám opravdu radost. Obyčejná voda mi sice nestačí, ale mám doma soda stream, díky kterému se i pití vody může stát gurmánským zážítkem. Prostě není nad bublinky. Sice trochu nadýmají, ale co už. 

Jinak z jídel a produktů stále vítězí jahodovo banánové smoothie a tyčinky s čokoládovými křupinkami. Jelikož nyní piji kafe bez cukru a mléka, občas bodne shake s příchutí capppucina, který to tak jako nahradí. Jinak skvělý je také čokoládový shake. Z jídel stále vítězí chilli polévka. 

Nyní se přesouvám do kroku 3, kdy se mi zdvojnásobuje porce zeleniny a bílkoviny. Navíc se také rozšiřuje seznam zeleniny a zvyšuje objem. Příští týden bude náročný, jelikož jedeme na jarní prázdniny pryč a nebudu ve svém prostředí. Tak uvidíme!

5. týden

Další týden za mnou. A ačkoliv zde proběhla velká změna, co se nezměnilo je hubnutí! Opravdu! Opět o kilo méně na váze a i odpovídající množství tuku. Mám z toho velkou radost. Jednak mi celkem vyhovuje krok 3, kde už je opravdu celkem výběr běžného jídla, které v kombinaci s 2 produkty je opravdu hodně luxusní jídelníček. Většinou to dělám tak, že k snídani si dávám můj nejoblíbenější jahodovo banánový smoothie s vločkami, pak na svačinku třeba jogurt, k obědu teplou zeleninu s kuřecím plátkem nebo lososem. Odpoledne pak záleží na mém programu většinou, ale nejraději mám když si v odpoledni dám shake nebo tyčinku a na večeři čerstvou zeleninku zase s nějakým kouskem masíčka nebo sýrem. 

Je přede mnou poslední týden. Měla bych projít ještě udržovací fází, těch kroků je celkem 6 a každá by měla trvat myslím minimálně 2 týdny. Což bohužel nestíháme. Dostala jsem nabídku pokračovat, tak ji zatím nechávám na zvážení. Hrozně mě nakopává každotýdenní vážení a spolupráce s paní Císařovou. Dá se s ní probrat výživa i pohyb, myslím že je to dáma na svém místě. Ani finančně to není tak hrozné. Ale uvidím, já mám teď asi tendenci a i sebevědomí to zkusit sama, ale uvidím. Příští týden vám řeknu :-)

Nebudu lhát, že stále mám problém s porcemi. Přece jen nějak jím už dlouho let a stravovací návyky měním teď druhý měsíc. Ale určitě koukám co jím a sleduji kalorický příjem. Nejdůležitější pro mě určitě je hrozná motivace a chuť si to udržet

ukázka mých výsledků, které mohu na netu sledovat

 

Poslední dny utekly jako voda a testování 1:1 diet je za mnou. Dohromady 7 kg dole a z toho 4 kg tuku, což je opravdu úspěch! Na konec diety jsem se těšila a nyní mě to vlastně mrzí, že to končí. Ale ponasnažím se dále a jsem domluvená s paní Císařovou, že se mohu kdykoliv ozvat kdyby něco. Navíc už jsem zavedená v programu, tak si mohu produkty objednat i na netu. Jsem nekonečně nadšená, že jsem měla možnost si toto vyzkoušet a začít o sobě a svém životním stylu jinak přemýšlet. 

Ptáte se, jestli bych daný program doporučila? Určitě!! Kombinace výživového poradenství, kontrol a kaloricky upravených jídel prostě asi musí fungovat. Důležité je samozřejmě spolupracovat a dietu držet. Ale jakmile jsem shodila já, která jsem opravdu milovník jídla ve velkém množství, tak opravdu může shodit každý! Jistě, každý máme jiné proporce a spalování, ale jsem si jistá, že dieta opravdu funguje. I když nejspíš každému jinak rychle. 

Moc bych chtěla poděkovat Mimibazaru za tuto možnost, také the 1:1 diet a v neposlední řadě paní Císařové.  Moc moc děkuji za skvělou a přínosnou příležitost!!!!!

0.0
Publikováno , přečteno 1491x

Kategorie