Zobrazit přihlášovací formulář

Nikdy není pozdě začít

Nikdy není pozdě začít

                                                     Ahoj všichni...

Jen to,že změníme velikost a složení našich talířů,budeme používat zdravé cukry a tuky a přestaneme holdovat alkoholu to vše vede k detoxu našeho těla.Budeme se najednou cítit lehčí,méně unavený,spokojenější a tím pádem i sebevědomější.

                                                     To povede k tomu,že stále rychleji a častěji budeme chtít zvednout svoji zadnici vcuclou do křesla nebo sedačky a budeme hledat nějaký pohyb,který nám bude vyhovovat.

                                                      Někdo může namítat,že není líný,pohodlný,že je unavený,utahaný z práce z dětiček.Nepleťme si pojmy...utahanosti a únavě stačí půl hoďky odpočinku a relaxace ,lenost a pohodlnost nechává obtisk našeho těla na gauči,sedačce v křesle,který se stále prohlubuje.

                                                       V mém případě, kdy po cestě z práce vyzvednu dítě ve škole udělám nákup doma už čekají dva hladoví pitbulové,vyhaslá krbová kamna někdy i hladový manžel.

Co dřív?.Přednost mají pitbulové né proto,aby nás nesežrali ,nemají ruce a manžel ten má většinou dvě i kdyby ne tak pořád jednou si ledničku zvládne otevřít.

Pak já ..i při frmolu a únavě se kvalitně najíst a protože víme,že máme svačit nepošleme do svých útrob všechno co nám přijde pod ruku.

Potom relax,odpočinek....u mě bylinkový čaj,zvolte si bylinky,které vám chutnají.Já miluji meduňku a heřmánek.

Pustím si oblíbený pořad nebo hudbu a hodím záda na sedačku a zcela vypnu.Stačí půl hodinky a je za mě jiný člověk.

Tak to budeme provozovat i s cvičením.Vybereme si chvilku,která nám vyhovuje a ta bude jenom naše pokud bude chtít cvičit i manžel vezměte ho do party...ve dvou se to lépe táhne.

Budeme se snažit si najít čas na svůj pohyb 3 max 5 dní v týdnu i svaly potřebují regeneraci,abychom si víc neuškodili nežli pomohli.

Nemáte čas na fitko nebo zumbu nebo aerobic.Vůbec nevadí správné kardio a core cvičení si udělejte doma u televize.

Rozdíl v kardio cvičení a core cvičení.Kardio je klasickým a dosti spolehlivým způsobem, jak zhubnout a přiblížit se tak ke své ideální postavě. Zhubnout jde samozřejmě i bez cvičení pouze za pomoci diety, kardio cvičení má však své výhody, díky kterým by – zejména při hubnutí či rýsování – nemělo chybět v žádném tréninkovém plánu. O kardiu a jeho alternativách Za kardio můžeme považovat v podstatě každou vytrvalostní aktivitu, při které se tepová frekvence vyšplhá na 60 – 75 % vašeho tepového maxima. Návod na výpočet optimální tepové frekvence najdete ZDE. Délka tréninku by měla být 30-90 minut. Nejznámější formou kardia je běhání, dále to ale může být i plavání, jízda na kole či na kolečkových bruslích, tanec (zumba, aerobik…), skákání přes švihadlo a kterákoliv jiná činnost, při které tepová frekvence vzroste na zmíněné hodnoty. Záleží však také na fyzické kondici člověka – někdo tak například může dosáhnout 60 % maximální tepové frekvence při pouhé chůzi. Možností je tedy mnoho. Určitě doporučuji

jich vyzkoušet co nejvíce a vybrat si, co vás bude nejvíce bavit.

                                                      CORE cvičení.

       Jedná se o speciální sportovní trénink zaměřený na zpevnění středu těla. V této oblasti jsou iniciovány všechny pohyby těla a nachází se zde těžiště. Ačkoli se to nezdá, pevný trup se podílí na podání vysokého herního výkonu. Proto je vhodné ho začlenit do kondiční přípravy fotbalistů různých věkových kategorií. Cíl core-tréninku: Primárním cílem core-tréninku je zpevnění středu (trupu) těla. Při tomto sportovním tréninku dochází k posilování hlubokého svalového systému, tedy svalů, které při běžném posilování moc nezapojíte. Core trénink také pomáhá preventivně předcházet zraněním při sportovním výkonu (pohybu), bolestem v zádech a zlepšuje držení těla.

Kvůli problémům s krční páteří jsem objevila pomocníka na svoje nejen břišáky Wonder core.

Ano,a teď přijde ta otázka zda to není jen reklama a zda opravdu funguje.

Jako většina cvičebních pomůcek a strojů funguje pokud se na něj jen nedíváte.Koupila jsem si ho k svátku a cvičíme spolu 4měsíce.Zátěž mám nastavenou už za půlkou takže asi na 13kg.

Jak a kdy cvičím 3 dny v týdnu u oblíbeného seriálu nebo pořadu tedy před televizí těch 45 minut uteče ani nevíte jak.Pokud není tedy doma manžel a musím se smířit s tím,že budu cvičit u biatlonu,moto GP,formule nebo NHL.

Ale když cvičím před televizí a čpulím na něho své pozadí či popředí nejen,že nestíhá sledovat Gabču,ale ani 68 a unikne mu jak tam Jarda poslal další gol jediné co by asi odpoutalo jeho pozornost by bylo kdyby to Valentino natřel Marquezovi,to ale nevadí těší mě jeho zájem a třeba v létě až budu cvičit před televizí v kraťáskách Valentino projede cílem první a manžel to propásne.

Přeji vám příjemné cvičení ať zvolíte jakékoliv.Všechno je lepší nežli vcutnutý zadek v sedačce.

Příště se budeme zase hýbat,protože možností je spousta a každý si může najít tu svoji.Mám více pomocníků na cvičení a třeba si jednoho z nich oblíbíte.

                                                             Tak zatím....

                                                               Vaše J.

 

 

3.0
Publikováno , přečteno 3319x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie