Zobrazit přihlášovací formulář

Stavebnice

Stavebnice

Dcerce bude v létě 5 let a právě procházíme obdobím, kdy ji všechno zajímá, na všechno se ptá a ráda poučuje. Jako správná mamina jsem na ni pyšna, a i když už mě svými neustálými otázkami často "rozčiluje" vždy ji ráda vysvětlím, jak co funguje. A k mnoha odpovědím nám právě pomohla tato stavebnice. 

Jak už název říká, tak stavebnice obsahuje různé kostky, které evokují různý stavební materiál. Kámen, cihla, ocel, dřevo, ale i vodu a písek. Navíc jsou součástí panáčci, které ze staveb vytvářejí tu správnou zábavu. 

Materiál dává kostkám jeden smysl, další a rozhodně ne méně důležitý je úhel plochy kostek. Stavební materiál jako kámen není pravidelný a při stavbě do výšky je třeba hledat plochy k sobě navazující tak, aby budova měla pevné základy a nespadla. Skvělé na procvičení jemné motoriky a rozvoj uvažování.

Poslední, co nás hodně bavilo byl balanc a vyvažování jednotlivých kostek. Zkuste postavit cihlový sloupec na kuličce. Jen tento zdánlivě banální úkol nám zabral 20min a dost jsme se u něho zasmály.

Díky této stavebnici jsme objevily další možnosti objevování světa, které jsme doposud neznaly a rozhodně se u nás v budoucnu neztratí ba naopak, mám obavu, že ještě budeme muset dokoupit další sadu. 

5.0
Publikováno , přečteno 392x

Kategorie