Zobrazit přihlášovací formulář

Testování stavebnice Resources

Testování stavebnice Resources

     Minulý měsíc jsme měli možnost zapojit se do testování stavebnice Resources. Název v překladu znamená "suroviny" a vystihuje to, co stavebnice evokuuje. Jedná se o základní suroviny jako písek, dřevo, kameny, ocel, zeleň, člověka. Jednotlivé dílky mají  různé barvy a formy, většina má nepravidelný tvar s nakloněnými plochami a nerovnými okraji. Umožňuje vyzkoušet si v praxi gravitační zákon.

 

     Na první pohled zaujme originální "industriální" balení  - má podobu plechovky na barvu. Narozdíl od jiných stavebnic zde odpovídá velikost balení jejímu obsahu. Plechovka je plná. Obsahuje 36 dílků.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Naše "testry" (děti 10 a 13 let) na první pohled zaujal materiál, z kterého je stavebnice vyrobená. Charakterizovala bych jej jako tvrdou gumu se sametovým povrchem.  Ta zaručuje nerozbitnost dílků a protiskluzovou vlastnost, která je podstatná při jednotlivých stavebních počinech, neboť jednou z nejzajímavějších možností, kterou stavebnice mimo jiné nabízí, je stavění různých balančních sestav. Velkou výzvou je vybalancovat co největší či co nejzajímavější stavbu. To vyžaduje v kombinaci s nepravidelnými tvary dílků poměrně velkou dávku trpělivosti. Při hře je třeba zapojit ve velké míře také fantazii. Další výhodou materiálu je jistě jeho bezpečnost, protože nemá žádné ostré hrany a nejde rozlámat či jinak poškodit. 

 

    Součástí balení  je sice obrázek  s inspiracemi, na velkou část z nich ale není obsah balení dostačující. A to bylo asi při společné hře dětí zásadní - neustále měly nedostatek dílků. Pro větší hratelnost a možnost budování velkorysejších stavebních počinů by bylo žádoucí zkombinovat větší počet balení  - čím více, tím lépe. Nejvíce děti bavila sestavená kuličková dráha, ke které využily i obal stavebnice.

 

Kuličková dráha

 Kuličková dráha s plechovkou

Děkujeme za možnost stavebnici testovat.

0.0
Publikováno , přečteno 366x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie