Zobrazit přihlášovací formulář

WRAP UP: vyzkoušeno… MUST HAVE!

WRAP UP: vyzkoušeno… MUST HAVE!

 

Takže… Vyzkoušeno a musím vám říct, že u nás tedy velká spokojenost! Díky za příležitost vyzkoušet si pytlíky na pečivo Wrap Up (Wrapáčky), přišla úplně jak na zavolanou, sama jsem totiž o jejich koupi uvažovala.

 

K dispozici jsem dostala k vyzkoušení 2 ks Wrapáčků (velkou i malou velikost).

Mám možnost srovnání, už jsem si pár sáčků na pečivo jiných značek koupila, ale všechny byly na rozdíl od těchto Wrapáčků jen jednovrstvé. Ještě před tím jsem se asi jako většina z nás snažila prodloužit trvanlivost pečiva balením do bavlněné utěrky nebo prostě jen vložením do igelitového sáčku. Ani jedno nebylo to pravé, v utěrce i přes velkou snahu pečivo rychle okorávalo, v igelitu se zase brzy zapařovalo a plesnivělo. Wrapáčky jsou jakýmsi kompromisem - mají 2 vrstvy, přičemž vnější nahrazuje bavlněnou utěrku a vnitřní speciální prodyšná textilní membrána nahrazuje již zmiňovaný igelitový sáček. Jsou ale důmyslnější, praktičtější a hlavně – opakovaně použitelné, což ocení zejména ti, kterým životní prostředí není cizí. Právě tato vnitřní vrstva dělá sáčky jedinečnými, zpomaluje únik vlhkosti z pečiva a tím déle zachová jeho čerstvost.

S pytlíky dorazil i podrobný návod, jak nejlépe Wrapáčky používat, jak v nich pečivo správně uchovávat. Základem je pečivo v pytlíku co nejvíce utěsnit, aby v něm bylo co nejméně vzduchu. Ideální je vkládat chléb řeznou stranou na dno pytlíku, vytlačit vzduch a pomocí šňůrek pytlík stáhnout či kolem dokola ovinout. Pokud se vejde ke chlebu i jiné pečivo, je lepší vložit vše do jednoho pytlíku než do dvou samostatně. Prostě tak, aby pytlík byl co nejvíce naplněný, a přesto šel uzavřít. Čím méně vzduchu uvnitř, čím více se pečivo dotýká vnitřní stěny, tím pro něj lépe. 

Wrapáčky jsem testovala jak na domácím pečivu – na kváskovém chlebu i na houskách, tak i na pečivu kupovaném.

Vyzkoušela jsem dokonce i na pečeném tvarohovém koláči a i když v návodu není přímé doporučení používat sáčky na zákusky, mně se to osvědčilo. Koláč je vlhký, proto není vhodný ke skladování takto, ale pro krátkodobé uskladnění lze Wrapáček použít.

Vyzkoušela jsem si alespoň praktičnost jeho vnitřní vrstvy, a to – možnost omyvatelnosti. Tvarohem a povidly jsem si totiž pytlík zašpinila, ale pár tahy vlhkým hadříkem nebylo po špíně ani vidu. Při běžném používání na pečivo stačí Wrapáčky jen vyklepat a otřít suchým hadříkem, udržují se velmi jednoduše.

 

Abych ale pravdu řekla, vyzkoušela jsem také, zda přece jen dojde ke zplesnivění pečiva. Vyzkoušela jsem na kupovaném chlebu a ano, došlo - ale až po celých 9 dnech, což v obyčejném igelitovém sáčku by rozhodně bylo mnohem dříve….

Závěr: Po vlastním osahání a odzkoušení ráda tyto Wrapáčky doporučím i dalším a i přes jejich vyšší cenu opravdu stojí za to. Při správném používání pytlíků se trvanlivost pečiva prokazatelně o pár dní prodloužila.

0.0
Publikováno , přečteno 842x

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie