Zobrazit přihlášovací formulář

Mužská přiznání – z jakých důvodů může vztah skončit?

  • Publikováno:
Mužská přiznání – z jakých důvodů může vztah skončit?

Aneb Co by ženy neměly podceňovat. Protože brát něco jako samozřejmost, a partnera obzvláště, je až moc obvyklé. Možná si myslíme, že bychom spolu přece měli zůstat v dobrém i zlém, tak našemu vztahu troška té bezohlednosti neublíží. Opak je ale pravdou, už dávno nám za zády nestojí výstraha společnosti, která nedovoluje rozchody, rozvody ani odloučení. Vybrali jsme pro vás několik příkladů, jak může vztah skončit, i když si myslíme, že děláme všechno dobře.

Když pomyslíme na rozpad vztahu, jako první nás jako příčina asi napadne nevěra. Ta je většinou ale jen důsledkem dlouhodobé neharmonie a často k ní ani nedojde. Lidé se rozcházejí především proto, že navzájem nenaplňují své potřeby. A to zdaleka ne jen sexuální.

Tchýně se s námi rozhodla bydlet. A je celkem jedno, čí matku (nebo rodiče obecně) máme na mysli. Po narození dítěte, z finančních důvodů, ze zdravotních... často je jeden partner nucený souhlasit s něčím, s čím zdaleka není ztotožněný. A okolnosti jsou velmi nepříznivé, protože nikdo neřekne, co si doopravdy myslí, a vztah tak často skončí z domnělé slušnosti.

Skončíme tak, že finančně podporujeme blízkou (i dalekou) rodinu. Někdy se úspěch nevyplácí a ti, kteří mají, jsou často nuceni dávat. Protože tak se to v rodinách dělá a proč by nepůjčili, když jim to neublíží. A ne nadarmo se říká, že dobré účty dělají dobré přátele. Jenomže od půjčky k nedobrovolnému daru je cesta kratší, než bychom si mysleli.

Trávila více času díváním se na mobil než na něj. Nikdo si nemyslí, že by moderní technologie měly až takový vliv na vztahy, dokud je to nepotká. A kolikrát už jsme si povzdechli nad páry, které sedí v restauraci u večeře, a oba tráví čas na svém telefonu, místo toho, aby se si navzájem dívali do očí, mluvili spolu a poslouchali se? Každý bychom si měli sáhnout do svědomí a pokusit se upřímně odpovědět na otázku, jestli není náš mobil lepší přítel, než náš partner. A pokud ano...

Očekávala, že za ní vyřeší všechny problémy. Našla svého rytíře v lesklé zbroji, který byl ochotný se o ní s láskou starat a pečovat... tak na něj hodila odpovědnost vlastně za všechno, co se jí v životě dělo. A z princezny se stalo velké dítě, což tak nějak znamenalo jistojistý konec pohádky.

Chtěla ho změnit. Je to klišé? Asi ano. Ale milovat člověka bychom měli proto, jaký je, ne proto, jaký by být mohl, kdyby se kvůli nám trošku snažil. Naše láska pak druhého inspiruje k tomu, aby byl nejlepší verzí sebe sama. A platí to i naopak. Milovat někoho podmínečně, to není láska.

Flirtovala s přáteli. Některé ženy jsou ztělesněný flirt, ani to nemusí dělat záměrně. Ale pokud se nezklidní a po partnerově boku (i když tam zrovna fyzicky není) se nenaučí chovat jako zadané ženy, často vzniká problém. Dávají tak totiž svému partnerovi neverbálně najevo, že jsou sice ve vztahu, ale dostupné pro ostatní. A přirozeně majetnické mužské ego toto nesnese. A ani obyčejná lidská důstojnost.

Nepodporovala jeho sny, pokud jí to přinášelo nepohodlí. Je hezké podporovat muže v práci, ale co když to bude obnášet se přestěhovat do jiného města? Končí naše podpora se zásahem do našeho pohodlí? Znamená nepohodlí ve prospěch našeho partnera a naplnění jeho snů pro nás automatické ne? Pak nás partner možná překvapí.

Nikdy se necítil, že je pro ni dost. Hezky, bohatý, chytrý, zábavný, výkonný, pečující, ochranitelský... asi by pro ni hory nepřenesl, ale určitě by se o to pokusil. Ale ona jeho snahu neocenila. Chtěla víc, a tak jí to, co měl, nebylo dost. Z takového přístupu se muž unaví a přestane se snažit, protože - proč vlastně, že ano.

Byli jsme připraveni na vztah, nebyli jsme připraveni na dítě. A to se taky může stát. Ne pro každou dvojici je přirozený vývoj mít dítě. A někdy můžeme tvořit vynikající pár, ale nešťastné rodiče. Někdy to prostě děti „zkazí“, respektive my to „zkazíme“ dětmi. Je to velmi ošklivá pravda, ale takové pravdy někdy jsou.

Nikdy si nenajdeme ten správný rytmus v ložnici. A to ne jen nutně konkrétně při sexu. Ale když je jeden ranní ptáče a druhý vyložená sova, neudělá to dobrotu, pokud se nedohodneme na oddělených ložnicích. A pokud se neshodneme ohledně spánku a sexu, spokojení nebudeme.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie