Zobrazit přihlášovací formulář

Čeho si muž na ženě (téměř) zaručeně nevšimne?

  • Publikováno:
Čeho si muž na ženě (téměř) zaručeně nevšimne?

A čeho naopak ano? Je už známým faktem, že muži a ženy vnímají tělesnou krásu dost jinak. Rozhodně vládne jiný standard pro to, co na sobě považují za ošklivé ženy, a co na nich považují za ošklivé muži. A tyto dvě množiny nemají moc velký průnik. Každá žena by si ušetřila spoustu trápení – a v neposlední řadě i peněz za produkty a procedury, kdyby se přestala řídit tím, co diktuje beauty průmysl, a více poslouchala, co říkají muži. A ještě lépe – kdyby se vykašlala na obojí a řídila se jen tím, jak se sama cítí dobře.

Všechny tyto případy jsou ve skutečnosti utopie. Ale pojďme se na to podívat z trošku netradičního pohledu. Ideál krásy u muže je poměrně jednoznačný. Vysoký, svalnatý (nemusí být moc, ale muskulatura je velmi maskulinní znak), husté vlasy, dobré zuby. Nesmějte se, je to tak. A podívejte se na muže kolem sebe. Kolik z nich tento ideál naplňuje? A proč nemají muži komplexy z toho, že nemají bezchybnou pleť, že jim rostě bříško a ten biceps by mohl taky být aspoň vidět, že jim ustupují vlasy (no dobře, s tím posledním možná mají trošku problém). Proč se ženy nepodívají na strie, které se mužům často dělají v podpaží nebo na kolenech, proč se nepodívají na jinou délku nebo barvu vlasů nebo vousů, než by si představovaly a tak dále, a neřeknou si – toho opustím, s tím si ani nezačnu? Protože všichni víme, že atraktivita je úplně jinde.

Stejně, jako se ženy podívají na dokonale vypadajícího muže se zájmem, obdivem a možná troškou toho vzrušení, dělají muži to samé – dívají se na dokonale vypadající ženy. Možná okatěji, možná častěji (přiznejme si, krásných žen je o trošku více, než ideálně krásných mužů), ale rozhodně ne s myšlenkou – s tou chci strávit zbytek života, do té bych se mohl zamilovat.

Přesto ve společnosti platí dvojí metr. Asi s tím nic moc neuděláme, ale máme pro vás několik tipů, proč by mohly být ženy o trošku klidnější, když dojde na vnímání jejich těla očima muže.

Celulitida, bříška, nějaké to kilo navíc. Samozřejmě záleží na preferencích. Kdo preferuje extrémně štíhlé ženy, může mít názor jiný. Ale obecně vzato, ty věci, se kterými si ženy dělají takové starosti, jako popraskaná kůže (u ní je velká šance, že si jí váš partner vlastně ani nevšimne), vystouplé bříško (to zas je od počátku věků symbolem ženskosti stejně jako třeba poprsí), nebo malý muffin, který se nám objeví, když si zapneme džíny, nejsou nijak podstatné. Podstatné je jenom to, jak to umíme nosit. Když budeme na své „vady“ neustále poukazovat, je velká pravděpodobnost, že si jich partner všimne a začnou mu vadit taky. Ne proto, jak vypadají, ale proto, že se kvůli nim cítíme nedostatečně a málo sebevědomě.

Vrásky, rty. Pokud s partnerem trávíme nějaký ten rok, ani my, ani on, nemládneme. A i když se snažíme sebevíc, vrásky se objeví a budou přibývat. Naopak, čeho si muž rozhodně všimne, je zmrzlá tvář bez mimiky, vyhlazená korektivními operacemi, botulotoxinem (se kterým, když to přeháníme, doopravdy vypadáme jako vosková maska). A rty napěchované výplněmi. Není nic špatného na tom využívat estetickou medicínu pro takzvaný „feel good factor“. Ale když se to přežene, není to pro většinu mužů zrovna atraktivní.

Roztřepené konečky. Pokud se zeptáte „obyčejného muže“, jestli mu vadí, pravděpodobně se vás zeptá, co to je a jak to vypadá. Stejně tak se to má s odrosty. Muž si všimne, když je žena neupravená. U té jeho mu to pravděpodobně rozhodně vadit nebude, zná ji v dobrém i ve zlém. U cizí se dá dojem vždy napravit. Přirozený a zanedbaný vzhled nejsou to samé. Ale když si necháme vlasy trošku přerůst, nikdo to nebude komentovat. Když ale budeme chodit celé dny v teplákách bez nejmenšího úsilí vloženého do toho, jak vypadáme, toho už si asi všimnou.

Barva kůže. A tím nemyslíme žádnou rasovou referenci. Opálení, hlavně to falešné, je vždycky ožehavá věc. Dá se to dělat vkusně, ale pokud běháme po světě s kůží barvy přezrálé mrkve, většina mužů to nejen pozná, ale taky ne zrovna ocení. I když i toto je velká otázka na preference, někdo preferuje snědé, jiný zase sněhurkovské typy. Co je ale pravda, tak to, že muži i ženy jsou vzájemně přitahováni vzhledem, který by se dal kvalifikovat jako zdravý. A to falešné opálení rozhodně není.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie