Zobrazit přihlášovací formulář

Čím zestárneme prakticky přes noc

  • Publikováno:
Čím zestárneme prakticky přes noc

Zubu času neodolá nic, ani naše pokožka a tvář. Všichni bychom ale chtěli tento proces zpomalovat... nebo aspoň neurychlovat. A tak, ti poctiví z nás, používají vysoký ochranný faktor, aby kůži ochránili před škodlivými účinky slunečních paprsků, dostatečně spí, používají kvalitní a vyhovující vyživující kosmetiku, ať už jde o různé oleje nebo krémy. Jenomže ani toto nestačí. Občas si celou tuto snahu sabotujeme maličkostmi, které by nás možná nenapadly.

Ano, to všechno výše zmíněné je pro naši pleť důležité. Ale zdaleka to není všechno – někdy totiž můžeme jen tak z nedbalosti prakticky vymazat veškerou snahu, kterou do péče o pleť vkládáme. A to skoro přes noc. Jaké jsou nejčastější prohřešky?

Spíme na břiše. Fyzika funguje, gravitace vyhraje vždycky. Pokud spíme obličejem dolů, výsledkem bude nateklá tvář a opuchlé oči. Vždyť to ale přejde, že ano... bohužel, pokud toto své pleti provádíme dlouhodobě, také ji dlouhodobě napínáme otoky, tím pádem se „vytahá“, bude méně pružná a začnou se dříve tvořit vrásky. Druhá věc je mechanické „zmačkání“, zlomy kůže, které vytváříme, když si pokožku přilehneme. Řešení? Spát na zádech. Nebo alespoň na boku – tom levém. Proč, to se dozvíte tady.

Nevyčistíme pleť, než jdeme spát. Trošku slevit z plné rutiny je sem tam samozřejmě dovoleno, například na dovolených a podobně. Pokud ale patříme k těm, kteří sem tam zapomenou a pleť si před spaním nevyčistí, zaděláváme si na problém. Myslíte si, že pleť je třeba čistit pouze, pokud nosíte make-up, znamená pro vás čištění pleti to samé, jako odličování? Ani to není pravda. Na naší pleti se přes den usazují nečistoty z okolí, působí na ni volné radikály, zanášejí a ucpávají se nám póry, a tak dále. Pleť je tedy třeba večer vyčistit za všech okolností.

Používáme mnoho produktů nebo jejich špatnou kombinaci. Někdy znamená méně více. Důležité ale je kvalitně a správně. Je třeba vědět, že například přípravky na redukci vrásek s retinolem reagují špatně na benzoyl-peroxid, který může být obsažen v některých přípravcích na léčbu projevů akné, a společně mohou vést k podráždění pleti. O produktech, které používáme, a jejich kombinaci, bychom se měli poradit s odborníky.

Nemáme dost vody. Voda a hydratace je základem všeho fungování našeho těla. A pro kvalitu naší pokožky je extrémně důležitá. Bez pořádné hydratace ztrácí pokožka svou pružnost, plnost a zdravý vzhled. Z krátkodobého hlediska se při dehydrataci objevují vrásky nejdříve většinou kolem očí, protože tam je kůže nejtenčí. Při dlouhodobém nedostatku vody se nám vytvoří vrásky už všude, protože pokožka svou schopnost vrátit se do „původního tvaru“ ztratí natrvalo.

  • Zvláště v letních měsících je třeba na tyto esenciální procesy pro naši pokožku dbát pečlivě. Škodu, kterou může jedno léto napáchat, už se nám nemusí nikdy podařit napravit. I když mohou být vedra paralyzující, neměla by nás zastavit v péči o tělo. Dostatek spánku, stínu, ochranného faktoru, odličovače a vody bychom měli mít neustále na paměti.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie