Zobrazit přihlášovací formulář

4 ingredience pro zdraví, sílu a hubnutí

  • Publikováno:
4 ingredience pro zdraví, sílu a hubnutí

Všichni se snažíme o to, udržet si zdraví, kondici a figuru co nejjednodušší cestou. Spousta z nás to po čase vzdá (nebo ve snažení viditelně poleví) jenom proto, že pro sebe neobjeví tu magickou formuli, trik, který by fungoval. A proto je třeba vědět o co nejvíce metodách, jak své tělo udržovat ve formě fyzické i psychické, podporovat a vylepšovat přirozené funkce a zdravě ponouknout spalování, když chceme nějaké to kilo dolů.

Přesně proto je tady recept na optimální kombinaci ingrediencí, které ve vašem smoothie makeru nebo mixéru vykouzlí ideální snídani nebo večeři.

Proč snídani nebo večeři? Koktejl z níže popsaných ingrediencí má vynikající účinek, udrží nás zdravě syté po poměrně dlouhou dobu, aktivizuje v těle spalování tuků, zklidňuje žaludek (ale přitom podporuje trávení), dodává nám spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny, kterou je vhodné konzumovat jak přes den, tak na noc.

Ingredience

  • 2 jablka
  • 2 cm čerstvého kořene zázvoru
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • Šťáva z poloviny citrónu
  • 0,5 l vody

Znáte anglické přísloví o tom, že jedno jablko denně od nás drží doktora dál? A co teprve dvě? Jablka jsou plná vitamínů, ale co je důležitější – pro člověka v naprosto pohodlně a snadno stravitelné formě. V našich podmínkách je konzumace jablek historicky podmíněná a naše trávení je mu uzpůsoben, stejně tak metabolismus. Zázvor je jednou z nejzdravějších potravin, které jsou člověku známé. Má pro naše zdraví neuvěřitelné benefity, ať už jde o pozitivní vliv na naše trávení, nebo o jeho antiseptické účinky (umí nás například zbavit bolestí v krku). Ovesné vločky jsou skvělým a nenáročným zdrojem vlákniny a bílkovin. Vzhledem k nízkému glykemickému indexu nás zasytí na dlouhou dobu velmi zdravým způsobem. Citrónová šťáva je zdrojem především vitamínu C, ale známe také jeden trik, který z citrónu udělá opravdovou bombu pro naše zdraví. Víte, proč bychom měli citróny mrazit? Pokud ne, dozvíte se to v našem dalším článku.

  • Tip Mimibazaru I. Stejně, jako můžeme využít mražený citrón, můžeme využít mražené i ostatní ingredience. Mráz nezničí vitamíny a ostatní látky v potravinách (jako tepelná úprava), pouze naruší texturu a konzistenci. Opětovným zmražením by došlo k poškození obsahu, nicméně pokud ovoce a zeleninu zamrazíme pouze jednou, můžeme čerpat všechny její pozitivní účinky, jako by byla čerstvá.
  • Tip Mimibazaru II. Pokud máte jablka z bio zemědělství nebo vlastní, můžete je jen zbavit jádřinců a slupky na nich nechat. Největší množství vitamín a vlákniny se totiž ukrývá právě v nich. Stejně tak se v nich ale drží největší množství pesticidů a jiných chemických látek, takže pokud si nejste jistí, raději jablka slupek zbavte.

Všechny ingredience rozmixujte dohromady a vypijte buď místo snídaně, nebo jako večeři. Nebojte se obsahu cukru na večer, ostatní nutrenty a vláknina vysoce vykompenzují jak jednoduché, tak komplexní cukry.

Důležitá je vytrvalost. Jako u všeho – je třeba, abychom si ze všeho, co je pro nás zdravé, vytvořili rutinu (jako je například čištění zubů). Pokud najdeme cokoliv, co funguje a my si to užíváme, je třeba vydržet alespoň měsíc! Pak už se z metody stane zvyk a, jak víme, ten je železná košile. 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie