Zobrazit přihlášovací formulář

Maska proti vráskám a kruhům pod očima

  • Publikováno:
Maska proti vráskám a kruhům pod očima

Stárnutí je přirozený proces, který zastavit nemůžeme. Jeho projevy můžeme ale o trošku zpomalit. Velké procento faktorů, které přispívají ke tvorbě vrásek, je vnějších. Jde o stres, znečištěné prostředí, například kouření nebo nezdravé stravování, nedostatečný příjem vody, minerálů a vitamínů, vystavení pleti slunečnímu záření atd. V naší moci není zvrátit genetiku ani ubíhající léta, můžeme se ale snažit dopřát své pleti to nejlepší a spoléhat na to, že nám to oplatí svou déle přetrvávající krásou.

Často slyšíme, že už zhruba od pětadvacátého roku věku bychom měli používat pravidelně prostředky (krémy, séra, oleje...) proti vráskám. Ty se nám objevují zpravidla nejdříve na čele, pak kolem očí a koutků úst. Přidává se krk a postupně celé tělo.

  • Klíčem k prevenci prásek je pravidelnost péče. Nemůžeme si jednou za týden, když si vzpomeneme, nanést masku nebo krém, a čekat, že to naší pleti bude stačit.
  • Pro protivráskovou prevenci je důležité i manuální zapracování přípravků do kůže, každodenní malou tlakovou stimulací se rozproudí krev, která roznáší ty správné živiny po těch správných místech.
  • Je velmi podstatné najít si svou rutinu – tedy něco, co děláte naprosto automaticky a přes co nejede vlak. I když může být trošku náročnější najít ty správné produkty, které vám vyhovují, stojí to za to. A rozhodně je třeba produkty s přibývajícím věkem měnit.

Pleť potřebuje vitaminy a antioxidanty, především vitaminy A, B, C a E a různé jejich deriváty. Ale i další látky významně přispívají ke zdravě vypadající pleti.

Co budeme potřebovat?

  • Banán – jakožto zdroj minerálů a vynikající zdroj vitaminu C. Více o nich najdete v samostatném článku.
  • Rajče – především pro jeho obsah lykopenu, tedy provitaminu A, který dokáže chránit pleť před UV zářením a znásobuje účinky vitaminu C. Co dalšího ještě zmůže lykopen a v čem jsou rajčata dále vynikající? Například i to, že společně s citrónovou šťávou a kurkumou tvoří ideální masku na kruhy pod očima.
  • Aloe Vera gel – koncentrát. A to jednu lžičku. Jedním z netradičních využití Aloe Vera je například odličování, podkladová báze pod make-up a další. Klasicky Aloe Vera vyživuje, zklidňuje a vypíná pleť, hydratuje ji a mnoho jiného.

A mixér. Pokud máme k dispozici pouze produkty z „obyčejných“ obchodů a ne ty organické, je třeba jak banánovou slupku, tak tu z rajčete, zbavit chemického ošetření. Použijte na to ideálně jedlou sodu a vlažnou vodu. Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte ne úplně dohladka – a ano, i banánovou slupku!

Naneste směs na obličej na vyčištěnou pleť a nechte působit 25 – 30 minut. Smyjte vlažnou vodou (ne úplně studenou, abyste z pleti dostali cukr z banánu). Tuto masku bychom měli opakovat denně po dobu zhruba dvou týdnů (to už budou výsledky patrné). Pokud při používání zaznamenáme změnu barvy kůže do oranžova, měli bychom s aplikací na zhruba 5 dnů počkat – můžeme být náchylnější na absorbování právě červeného barviva z rajčat, i když tato reakce je častější při jejich nadměrné konzumaci.

  • Tip Mimibazaru: Tuto masku můžete obměnit na masku proti akné. Stačí banánovou slupku nakrájet na drobno a smíchat s rozmačkanou rajčatovou dužinou (musíme ale odstranit semínka). Pak přidáme Aloe Vera a naneseme na obličej tak, že kousky banánové slupky obličej chvíli masírujeme. Přímo na pupínky pak aplikujeme kousek banánové slupky, který rozmělníme v prstech, aby pustil více šťávy. Necháme stejně tak působit okolo půl hodiny.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie