Zobrazit přihlášovací formulář

Nejčastější ženské sexuální omyly

  • Publikováno:
Nejčastější ženské sexuální omyly

Žádný učený z nebe nespadl, ale je rozdíl, když jsme nepoučitelné. A někdy se i z těch nejnevinnějších neznalostí nebo drobných lží můžou stát, když už ne přímo noční můry, ta alespoň něco, co nám pěkně zkomplikuje život. A tentokrát ten sexuální. Jaké překážky si ženy nejčastěji kladou samy?

Předstíráme orgasmus. Může se to zdát jako dobrý nápad, potěšíme partnera, ukončíme sex, pokud se nám zrovna nechce podávat delší výkony, prostě samé dobré, no ne? Ne. Zaprvé – odpíráme si potěšení, což je ne zrovna dobrý zvyk a způsob chování. A za druhé – náš partner získá kopu mylných dojmů. Místo aby vědět, že to, co a jak dělá, nefunguje, bude si myslet přesný opak. Samy sebe tak odsuzujeme k velmi neuspokojivému sexu nebo velmi nepříjemným debatám.

Vyvádíme kvůli masturbaci. Když partner masturbuje, znamená to, že se s námi ho neuspokojuje, nestačí mu. Pravda? Ne! Naopak, pokud nemasturbuje, měly bychom mít obavy o jeho libido. Je to normální zdravé, mužům to pomáhá oddálit ejakulaci při sexu, obecně ulevuje od stresu, pomáhá usnout a tlumí bolest (třeba i tu předmenstruační u žen).

Snažíme se o společný orgasmus. S důvěrou v tento mýtus bychom si měly dát pohov. V drtivé většině případů na sebe jen klademe zbytečný tlak, společné vyvrcholení zažívají jen nízká procenta párů. Pokud to vyjde, je to příjemný bonus, nic, co je „normální“, nutné nebo nezbytné pro to, abychom svůj sexuální život považovaly za uspokojivý.

Sex je třeba mít X týdně. Neexistuje žádné číslo, které by bylo měřítkem. Není ideální ani doporučená frekvence. Každý člověk, pár i situace jsou jiné, jediná správná otázka je, kolik sexu chceme a potřebujeme. Teprve, když si odpovíme na ni, dostaneme správnou odpověď i na tu první.

Neeliminujeme rozptýlení. A teď se dostáváme na tenčí led. Není to úplně jenom naše zodpovědnost, dokonce ani jenom naše práce. Ale pokud si necháváme v ložnici haldu špinavého prádla, neuklizené hračky, nádobí ve dřezu a tak dále, můžou nás tyto denní povinnosti rozptylovat víc, než bychom si přiznali. A je rozhodně lepší vzbudit se s myšlenkou na ranní sex než na žehlení.

Myslíme si, že muž „musí chtít“. A že je vlastně na nás, kdy se rozhodneme. A pak jsme často překvapené, uražené a dotčené, když po naší iniciativě odmítne. Nemusíme za tím hledat žádný hlubší problém a ani bychom neměly. Protože únava a špatné dny se netýkají jen žen!

Zhasnout světlo. Spousta z nás si myslí, že je nutné, slušné, lepší, výhodnější při sexu zhasnout světla. Protože třeba nebudou vidět naše neumyté vlasy, sem tam nějaký ten faldík nebo cokoliv jiného, čím si zrovna nejsme úplně jisté. Jenomže! Muži jsou od přírody vzrušiví díky převážně vizuálním podnětům, a to mnohem více než ženy. Pokud tedy partnerovi odepřeme tu „podívanou“, nebude to pro něj nejspíš tak úplně ono... a tím pádem ani pro nás.

Mluvit je lepší než konat. Nebo ne? Spousta párů se dostane do situace, kdy jim pro sebe zbývá sotva pár hodin denně. A do těch je třeba, aby se vešly informace o dětech, práci, úklidu, plánech na nejbližší dny, organizaci vyzvedávání a nákupů... taky vám to nepřijde zrovna nabité erotikou? Pokud máme v plánu trošku rozproudit náš sexuální život, musíme věnovat čas něčemu jinému, než povídání o každodennostech. Záleží, jakou prioritu čemu přiřadíme. A organizační záležitosti můžeme vyřešit u snídaně nebo telefonátem přes oběd.

Něco nového znamená, že sexuální život skomírá. Přišel partner s nápadem, že byste mohli vyzkoušet něco nového? Pro mnoho žen to znamená zvednutou výstražnou vlajku – náš sexuální život je v krizi. Potřeba partnera zkoušet nové věci znamená, že ho náš sex omrzel, nebaví ho a snaží se z něj aspoň něco vykřesat. Nebo to už, nedej bože, vyzkoušel někde jinde! A vůbec, kde na to přišel...? Stop. Takto nesmíme uvažovat. Představte si, že byste do konce života měli jíst jen pět jídel. I když jsou to vaše oblíbená jídla, nepřestanete je mít rádi, ale když projdete kolem stánku s točenou zmrzlinou, dali byste si. A stejně se to má se sexem. Něco nového neznamená, že to staré je špatné, jen že to nové je lákavé. S kým jiným, než s partnerem, se kterým roky budujeme intimitu a vzájemnou důvěru, bychom měli mít bezpečnou možnost vyzkoušet téměř cokoliv? Pokud se nám představa konkrétního návrhu příčí, máme právo říct ne. Ale pokud ne... tak proč za tím hledat nějakou zradu? Jen si dopřejme ponoření se do neprozkoumaných vod, často zjistíme, že jsou docela zábavné.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie