Zobrazit přihlášovací formulář

Týdenní plán pro sjednocení barvy pleti

  • Publikováno:
Týdenní plán pro sjednocení barvy pleti

Ať už máme jakoukoliv pleť, skoro vždycky si umíme představit, že by byla o trochu lepší. A to „lepší“ může znamenat cokoliv – méně vrásek, méně akné, méně suchá, více sjednocená. Každý stav si žádá speciální zacházení, ale pokud chceme sjednotit barvu pleti, máme pro vás řešení, jehož výsledky uvidíte už po týdnu. Jak na to?

Nejednotná barva pleti na obličeji je poměrně častým jevem. Může jít o vliv věku, kdy se nám začínají objevovat tmavší pigmentové skvrny, ale také o genetiku, nezdravý životní styl a tak dále.

„Nejednotná barva pleti mě trápila snad odjakživa. Čelo jsem měla růžové, tvář ale jakoby dožluta, skoro až olivová barva. Nevadily by mi jiné odstíny, ale tyto dva se vyloženě tloukly, prostě jsem vypadala jako sešitá ze dvou obličejů.“

Karla, 29

I tak může vypadat problém s nejednotnou barvou pleti. Jak jej odstranit?

  • Make-upem. Pleť lze dotónovat použitím zelených, žlutých a růžových odstínů bází pod make-up. Je to nezávadná, ale poměrně pracná metoda, na kterou je třeba mít trošku praxe.
  • Laserem. Lehké i závažnější případy lze řešit také metodou laserového ošetření pleti.
  • Změnou životního stylu. Je to pravděpodobně nejzdravější, ale zároveň také nejnezaručenější metoda – barva pleti mže být rozdílná vlivem nedostatečné hydratace nebo prokrvení (mluvíme tedy o nutnosti dodržovat pitný režim a hýbat se).
  • Ochrana před sluncem. Často se nejednotná barva objeví po vystavení pleti slunečním paprskům. V takovém případě (ale i v jiných) je třeba důsledně mazat pleť krémem s ochranným faktorem.

Jeden týden

Další variantou řešení je různá kosmetika. Pokud ale chceme mít jistotu, jaké ingredience naše kosmetika na sjednocení barvy pleti obsahuje, máme pro vás tip na týdenní kúru, po které se barva pleti sjednotí, pleť bude navíc vyživená a hebká.

Pro jednodenní dávku potřebujeme:

  • 2 kapsle vitaminu E
  • ½ lžičky glycerinu
  • 3 lžičky gelu z Aloe Vera
  • 2 lžičky růžové vody

Smíchejte v mističce růžovou vodu, glycerin a Aloe. Ke vzniklé směsi přidejte tekutý obsah dvou kapslí vitaminu E (kapsle rozřízněte nebo nastřihněte a vymačkejte). Důkladně promíchejte. Poté pečlivě očistěte pleť a vzniklé sérum na ni naneste. Nechte působit alespoň hodinu. Smyjte vlažnou vodou, rozhodně ne moc teplou!

Proces opakujte každý den a po týdnu byste měli vidět nezpochybnitelné výsledky. Kromě sjednocení barvy pleti tato maska díky antioxidačním a vyživujícím vlastnostem ingrediencí bojuje proti ucpaným pórům, černým tečkám i akné. 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie