Zobrazit přihlášovací formulář

Nejlepší asijské tipy pro bezchybnou pleť

  • Publikováno:
Nejlepší asijské tipy pro bezchybnou pleť

Není kultura, jako kultura. Každá vyniká mezi ostatními něčím, co jí ty ostatní mohou závidět. Když si odmyslíme ostatní přínosy, tradice péče o pleť je něco, čím bychom se rozhodně mohli inspirovat i u nás. Bezchybná, zdravá, pevná, pružná a mladistvostí zářící pleť je přece snem každé ženy, tak proč si nenechat poradit od těch, které toto mistrovství ovládly? Pojďme se podívat na několik základních a zásadních tipů.

Filozofie krásy

Asijské (a především korejská) kultury věří, že vnější krása je odrazem vnitřní harmonie. Vystresovaná mysl, nikdy nemůže podpořit krásu naší tváře. Klid, mír a pokoj v duši jsou základem pro krásu. Stejně tak není klid mysli dostačující, pokud tělo trpí fyzickým strádáním. Každá nemoc, alergie, zranění, ale také třeba únava nebo alergie, to všechno musíme včas rozpoznat, podchytit a vyléčit. Krása je celkové vyzařování, ne jen to, co je vidět. Ale také to, co je cítit, co z nás ostatní mohou vnímat.

Základy

  • Asi jste si všimli, že základem asijské krásy je bílá pleť. Tedy neopálená, neponičená slunečními paprsky. I když to v našich podmínkách není tak úplně obvyklé, je ochrana před slunečním zářením základem všeho. Dnešní make-upy, pokud je používáme, mají vlastní UV ochranu, tvář ale není to jedné, o co bychom se měli starat. Jsou to také ruce a dekolt.
  • Tělo plné toxinů nemůže být z nejkrásnějších. I když je receptů na detoxikaci k nalezení doopravdy spousta, je jedna věc, kterou můžeme a měli bychom dělat každý den. A to je především dodržovat pitný režim. Žádné slazené limonády, džusy, nic umělého. Jenom dost vody.
  • Co můžeme zvládnout za pomocí přírodních preparátů, na to nepotřebujeme chemii. Často se totiž dostaneme do začarovaného kruhu, kdy nám umělá kosmetika sice pomáhá, ale navykne naši pleť na něco, co jí není úplně vlastní, a když ji přestaneme používat, úpadek je rychlejší a větší. A často se kosmetické přípravky jen snaží kopírovat to, co příroda dávno vymyslela.

Pokročilé

Na obličej a jeho očistu je ideální konjaková houba, která je k pokožce velmi šetrná, ale odvede svou práci – provádí jemný peeling a pleť beze zbytku čistí.

Dejte si načas. Pokud aplikujete na obličej, dekolt nebo ruce vyživující péči, zkuste pravidlo 4-2-4. Na vyčištěnou pleť naneste hydrofilní olej a jemně ho do pokožky vklepávejte 4 minuty. Poté 2 minuty masírujte pleť čisticím krémem a poslední 4 minuty omývejte obličej vlažnou vodou. I když se to zdá zbytečně dlouhé, v tomto případě se trpělivost vyplatí.

Klepat, ne kroužit. Jakýkoliv produkt bychom měli do pokožky vpravovat jemnými poklepy, které pleť prokrví a zlepší tak vstřebávání účinných látek více, než tahy.

Rýžová voda. Pravidelně oplachujte obličej vodou, ve které jste vařili rýži. Ale o tomto japonském triku pro dokonalou krásu si můžete více přečíst zde.

Máta a zelený čaj. Tyto ingredience bychom měli zařadit do naší rutiny co nejvíce. Jsou totiž pro pleť naprosto ideální, energizující a podporující její regeneraci. Můžeme je najít v různých maskách, olejích, krémech, emulzích... ale na paměti bychom měli mít, že čím přírodnější, tím lepší.

Pěna. Pokud můžeme, měli bychom z každého produktu, ze kterého to jde, udělat pěnu ještě předtím, než ho naneseme na obličej. Tady mluvíme především o čisticích emulzích, krémech nebo mýdlech. Pěna je k pleti nejen šetrnější, je ale i účinnější – lépe pronikne do pokožky.

Oleje, oleje, oleje. Každá pleť si najde ten svůj, který jí nejvíc vyhovuje. Arganový, opunciový, z hroznových semínek, mandlový, kokosový, rozmarýnový... Na tváře, tělo i vlasy. Oleje jsou pokožce mnohem více vlastní než krémy, a když si dáte tu práci a vyzkoušíte, který vám nejvíce vyhovuje, vaše pokožka vám poděkuje.     

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie