Zobrazit přihlášovací formulář

Jaké pánské parfémy jsou in? Pod stromečkem potěší rafinované dřevité vůně

  • Publikováno:
Jaké pánské parfémy jsou in? Pod stromečkem potěší rafinované dřevité vůně

Nejvděčnější dárek, který se hodí každému muži? No přece parfém! Pokud se i vy chystáte svému partnerovi, tatínkovi nebo bratrovi pod stromeček namísto lapačů prachu nadělit voňavý flakón, poradíme vám, jaké vůně jsou v letošním roce in. A prozradíme, že mezi podzimní a zimní bestsellery patří především rafinované vůně s dřevitými a koženými tóny.

 

Vyznání beze slov

S parfémem od španělského návrháře Paca Rabanneho svému milému beze slov naznačíte, že je pro vás jedním z milionu. Toaletní voda Paco Rabanne 1 Million Lucky ovšem není vůní pro každého. Jestliže ale obdarovávaný rád vyčnívá z davu a fandí výrazným, sladce dřevitým parfémům s tóny grepu, cedru a pačuli, bude pro něj 1 Million Lucky tou správnou volbou.

Skvělá volba pro mimořádné příležitosti

Patří mezi vaše oblíbence herec a zpěvák Jared Leto? Nadělte pod stromeček vůni, kterou svou tváří zaštítil právě on. Jedná se o rafinovaný dřevito-kožený parfém Gucci Guilty Absolute, který svým složením s doteky cypřiše a vetiveru cílí na moderní a sebevědomé muže. Za vůní stojí kreativní ředitel módního domu Gucci Alessandro Michele a Albert Morillas, který patří mezi nejlepší tvůrce parfémů na světě. 

Svěží tóny pro skutečného milovníka

Parfém Versace Eros dostal svůj název po řeckém bohu lásky Erótovi, a proto se v něm mísí touha, vášeň a smyslnost. Nejedná se přitom o klasickou těžkou vůni – parfém vás na začátku překvapí svěžími tóny máty, citronu a šťavnatého jablka, ale poté rozvine své srdce, v němž se ukrývá podmanivé geranium s hravými fazolemi tonka. Hledáte-li parfém, který vás bude stále mile překvapovat, bude tento skvost od Versace trefou do černého.

Mercedes mezi parfémy

Parfém Mercedes-Benz Man Private představuje sportovně elegantní, nadčasovou a vyspělou vůni pro muže, který si potrpí na kvalitu, ale zároveň nevyhledává přílišné experimenty. Jde o dřevitou orientální vůni, která obsahuje cypřiš, hřejivý kardamom i netradiční pelyněk, ale vytříbený nos v něm odhalí také tóny levandule. Základ parfému tvoří cedr, kašmírové dřevo a pačuli. Zkrátka sázka na jistotu, pokud hledáte dárek pro muže, který ví, co chce a nepotrpí si na extravaganci.

 

Svěží vůně pro kreativní duše

Ne každý muž fandí těžkým parfémům. Právě na ně myslí značka Yves Saint Laurent se svou vůní s jednoduchým názvem Y. Parfém byl vytvořen coby „vůně pro mileniály“, tedy příslušníky nejmladších generací, a výsledkem je svěží a energické aroma vhodné pro denní nošení. Svěží hlavu vůně tvoří aldehydy, bergamot a zázvor. Poté se přidají tóny šalvěje, pelargónie a fialkových lístků. A v základu vůně objevíte pravou ambru, kadidlo, jedlovou pryskyřici, cedrové dřevo a pižmo. 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

rado33 16. 6. 2019, 17:56
Paco Rabanne je ikonický parfém, hlavně díky balení a flakonu. A z nezmíněných v článku pak třeba Hugo Boss No.6 nebo Lacoste Essential.

Kategorie