Zobrazit přihlášovací formulář

Chytré triky pro krásu

  • Publikováno:
Chytré triky pro krásu

Pevnější prsa, hustší řasy, déle se nemastící vlasy... kdo by to nechtěl? A nádavkem jemnější pleť nebo nezarůstající chloupky? Ono stačí jenom vědět, jak na to. Není třeba investovat do drahých kosmetických prostředků nebo procedur, spoustu toho zvládneme z domácích zásob za použití ingrediencí, které máme běžně doma (nebo které si za pár korun pořídíme v lékárně nebo drogerii). Jak na krásu chytře?

O ženách se tvrdí, že jsou do sebe schopné investovat vlastně nekonečné množství peněz jenom proto, aby se líbily (sobě, ostatním, partnerům, komukoliv). To je ale trošku zavádějící – líbit se sice chceme, ale rozhodně to jmění stát nemusí!

Čisté a nemastné vlasy. Pokud se vám rychle mastí vlasy, přidávejte do šampónu při mytí mořskou sůl. Vlasy vydrží nemastit se déle. Stejně tak můžete použít sůl do kondicionéru, v takovém případě zase pomůže vlasům prospěšným látkám lépe a rychleji se vstřebat.

Husté řasy. Některá séra na podporu hustých řas doopravdy fungují. A jedno takové domácí známe i my – vezměte uzavíratelnou nádobku a dejte do ní ricinový olej, vitamin E (rozřízněte a vymačkejte vitaminové kapsle) a gel a aloe vera. Čistým kartáčkem od řasenky nanášejte tuto směs na řasy každý večer – a po měsíci uvidíte překvapivé výsledky!

Tmavé kruhy pod očima. Kromě mnoha a mnoha dalších receptů na tmavé kruhy pod očima funguje kávová sedlina. Smíchejte ji s kokosovým olejem a nanášejte tuto „masku“ na tmavé kruhy pod očima ob den. Brzy se dostaví výsledek.

Celulitida. Spousta receptů proti celulitidě zahrnuje látky, které zrychlují metabolismus – zlepšují prokrvení pokožky. Naším tajemstvím bude tentokrát jíl a zázvor. Nastrouhejte čerstvá zázvor, smíchejte ho s kosmetickým jílem a přidejte teplou vodu, až se vytvoří pasta. Směs naneste na místa s celulitidou, zabalte do potravinové fólie a nechte působit (jak dlouho to jenom půjde a jak často to jenom půjde). Smyjte teplou vodou a naneste tělový olej (ideálně mandlový).

Silnější nehty. Pokud máte problém nechat si dorůst dlouhé nehty, protože se neustále lámou nebo třepí, můžete vyzkoušet směs kokosového a levandulového oleje s troškou medu. Nanášejte tuto extrémně výživnou směs na čisté nehty, nejen že je posílíte, ale také krásně vybělíte.

Černé tečky, ucpané póry. Vynikající domácí přípravek proti ucpaným pórům vás možná překvapí. Budete potřebovat hladkou mouku, trošku medu a teplé vody. Smíchejte tyto ingredience do řidší pasty. Tu naneste na vatový tampónek a přilepte ho na problémová místa. Zhruba po deseti minutách odstraňte – recept funguje podobně, jako kosmetické strhávací pásky.

Tmavá kůže v podpaží. Tu může způsobovat kde co – od přirozeného zabarvení pleti, po bakterie, znečištění nebo agresivní deodoranty (antiperspiranty). Co pomůže? Natírat podpaží rozkrojenou bramborou. Vážně. Kůže nám zesvětlá.

Ztvrdlá kůže na chodidlech. Abychom se nedostali do začarovaného kruhu obrušování a nového tvrdnutí kůže na chodidlech, je lepší kůži průběžně změkčovat. K tomu skvěle poslouží koupel chodidel v teplé vodě, do které přidáme jablečný ocet a jedlou sodu. A stačit bude 15 minut.

Ultimátně čistá pleť. Do rozpustné želatiny přidejte nadrcené tablety aktivního uhlí. Směs naneste na vyčištěnou pokožku obličeje a nechte působit asi hodinu. Pak sloupněte a opláchněte vlažnou vodou.

Bílé zuby. Kromě jiných receptů funguje skvěle na bělení zubu směs jedlé sody a rozmačkaných jahod. Bělicí a abrazivní účinky této kombinace jsou neuvěřitelné! Směs naneste na zubní kartáček a zuby si „vyčistěte“. Opakujte jednou týdně.

Voňavé vlasy. Všichni bychom rádi, aby svěžest našich vlasů po umytí vydržela co nejdéle. Bohužel, vlasy do sebe nasávají pachy okolí, takže moc dlouho vonět nezůstanou. Místo, abychom stříkaly do vlasů parfém, který je zbytečně vysuší a poničí, můžeme nastříkat parfém do štětin kartáče, kterým si vlasy sem tam pročešeme.

Pevná prsa. Ztráta pevnosti pokožky na prsou je otázka působení několika faktorů. Jedním z nich je gravitace, druhým ztráta pružnosti, která souvisí s věkem a čím dál tím sušší pokožkou. Pokud chcete pevnější prsa, natřete si je každý večer obyčejnou lékařskou vazelínou, která zamezí ztrátě vláhy, a dejte si pevnější, ideálně bavlněnou podprsenku bez kostic. 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie