Zobrazit přihlášovací formulář

Originální dětský pokojíček? Postačí vám pár doplňků

  • Publikováno:

Když už máme dětský pokoj vybavený vším potřebným nábytkem, ale stále mu něco chybí, jsou to právě drobné doplňkové zařizovací prvky, které celý pokoj mohou oživit a vyladit do námi vyžadované podoby. Děti sice vnímají svoji krásnou postýlku nebo skříň, ale mnohem větší radost jim uděláte barevným sedacím pytlem, zábavnou knihovnou stavěnou jim na míru, nebo tabulí, po které si mohou kreslit stále dokola.

Dospělý člověk k sezení obvykle použije židli, křeslo či sedací soupravu, ale proč nezapojit trochu více dětské fantazie. Většinu svého dětství jsme také strávili posedáváním a hraním si na zemi svého pokoje, zpříjemněme tedy svým dětem tuto činnost zábavným sedacím nábytkem různých forem.

   


Podobnými předměty můžeme velice efektivně dotvořit interiér dětského pokoje a zároveň pasivně rozvíjet fantazii dětem, které si podobné kousky nábytku velmi rychle oblíbí.

TIP: Při výběru dětského nábytku z textilních materiálů hleďme na jeho odolnost a možnost čištění vzhledem k předpokládanému dětskému zacházení jde o důležitou vlastnost předmětu.

Dalším u dětí velmi oblíbeným vybavením pokoje jsou závěsné zařizovací prvky, které poskytují neomezené možnosti zábavy. Ovšem pro závěsné sedací pytle a podobné předměty musíme mít dostatečný prostor, aby podobná zábava mohla být stále bezpečnou.

Malování po zdech a nábytku je pro mnoho dětí velmi zábavnou činností, proč jim to tedy neumožnit bez následného drhnutí a přemalovávání stěn. Běžnou alternativou jsou dětské tabule ze dřeva či plastu, které jsou běžně k dostání v nábytkářských a hračkářských obchodech. Nyní lze využít i samolepících tabulových folií všemožných tvarů, motivů či velikostí. Jde o další pro děti skvělý způsob rozvíjení fantazie, kreativity a oživení pokoje o neobvyklý designový a především funkční prvek.

TIP: Krom samolepící folie s tabulovým povrchem také můžeme použít přímo nátěr, díky kterému můžeme dát nový vzhled staršímu nábytku, který se nám do dětského pokoje běžně nehodí.

 

Knihovny a jiné police či knihovny nemusí být vždy součástí velkých nábytkových sestav. Lze je zařídit způsobem, kdy se stanou zábavným doplňujícím prvkem pokoje, který děti opět ocení více než běžnou polici.

I běžný, do dětského pokoje „nudný“ policový systém či skříň lze snadno oživit doplněním trochou výrazných barev a změnit ho v perfektní kousek nábytku do dětského pokoje.


Dětský pokoj je místem, kde se fantazii meze nekladou a mnohdy stačí opravdu málo k tomu, abychom z něj vytvořili prostor, který naši nejmenší budou milovat a s láskou nazývat domovem.

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie