Zobrazit přihlášovací formulář

Nejlepší přísady do domácích masek proti akné

  • Publikováno:
Nejlepší přísady do domácích masek proti akné

Ne nadarmo se říká „problematická pleť“. Akné způsobuje potíží víc než dost, samozřejmě zejména estetických, ale ona i ta bolest není zrovna zanedbatelná. A tak se snažíme se akné zbavit nebo jeho projevy alespoň minimalizovat. A vyrovnat se s faktem, že nám lhali – ani v dospělosti není zaručené, že se nám akné ztratí.

Akné má v dospělosti mnoho příčin. Patří mězi ně stres, hormonální nerovnováha, kouření a tak dále. Všechno o těchto příčinách se můžete dočíst v tomto článku. Zároveň je také důležité, na jakých místech se akné objevuje, i podle toho se určuje, jak ho léčit. O tom, že různá místa výskytu akné potřebují různou léčbu, si zase můžete přečíst tady.

Akné má ale také různé nečekané příčiny, mezi něž může patřit třeba kondicionér nebo mobilní telefon. Pokud trpíte na akné v dospělosti a veškerá systémová opatření dodržujete, možná by vás tyto nečekané příčiny mohly zajímat. My se dnes ale budeme věnovat domácí péči o aknózní pleť, konkrétně tedy domácím maskám. Ty by samozřejmě neměly být pouze na akné, ale celkově by měly zabezpečovat péči o pleť. Což může být s aknózní pletí malinko komplikovanější.

Nejúčinnější přísady

Pro aknózní pleť je třeba volit takové látky, které ideálně lokálně vysušují, ale ne moc, působí antibakteriálně a protizánětlivě. A pokud přidají nějakou tu hydrataci, je to jenom dobře. S čím tedy můžeme začít?

  • Prášek ze zeleného čaje. Ano, například matcha. Bohatý na antioxidanty, antimikrobiální, protizánětlivý.
  • Bílý řecký jogurt. Dodává hydrataci i potřebné lipidy, zároveň ale působí zklidňujícím efektem a má antimikrobiální účinky.
  • Papája. Toto ovoce v sobě obsahuje enzymy, které působí podobně jako chemický peeling. Pomáhá tedy odstraňovat odumřelé buňky, zároveň ale také působí protizánětlivě.
  • Kurkuma. Ta je doslova nad zlato, zevnitř i zvenku. Bohatá na antioxidanty a zároveň působí protizánětlivě.
  • Jedlá soda. Antibakteriální a antifungální účinky doplňuje její exfoliační účinek. Lepší jako lokální než plošné ošetření.
  • Med. I když by se nám to nemuselo na první pohled pozdávat, med má velmi silné obecně antibiotické účinky. Stejně tak dopomáhá k velmi kvalitní rehydrataci pleti.
  • Kokosový olej. Zvláčňuje, hydratuje, působí protizánětlivě, ale při dlouhodobém a častém používání může pleť paradoxně vysušovat, proto je dobré nepoužívat ho častěji než jedenkrát týdně.
  • Skořice. Antimikrobiální, protizánětlivá, nabitá antioxidanty, revitalizující pro pleť.
  • Aloe Vera. Hydratuje a zklidňuje, zároveň působí protizánětlivě.

Tip Mimibazaru: Pokud chcete problematickou pleť doopravdy „nakopnout“, doporučujeme pleťovou masku z šálku mléka, půl šálku kvalitního kakaového prášku, půl šálku kávové sedliny, jedné lžičky medu a jedné lžičky citrónové šťávy. Všechny ingredience smíchejte a nechejte na obličeji alespoň 15 – 20 minut. Naneste na čistý a suchý obličej, smyjte vlažnou vodou.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie