Zobrazit přihlášovací formulář

Zmatňující pudr z ovesných vloček

  • Publikováno:
Zmatňující pudr z ovesných vloček

Ovesné vločky jsou takový malý zázrak. Nejen, že jsou vynikajícím pomocníkem při dodržování zdravého životního stylu, jsou jedna z nejlepších snídaní, můžeme je použít jako přísadu do lívanců, na zahušťování polévek... no a pak z nich připravujeme pleťové masky, vyživující koupele a teď už dokonce také matující pudr. Je to extrémně jednoduché, levné a zdravé. A to stojí za to, no ne?

Ovesné vločky mají samy o sobě blahodárný vliv na naši pleť. Teď pomineme, jak jsou zdravé pro naše zažívání, a budeme se soustředit výhradně na jejich působení na pokožku. Tu zbavují přebytečného mazu, ale nevysušují ji, vyživují ji, dodávají jí pevnost a pružnost. Dokonce jsou vločky natolik účinné, že se koupele z nich používají při případech těžkého ekzému (více si můžete přečíst tady).

  • Jejich vliv na naše trávení ale úplně opomenout nemůžeme, protože je doopravdy významný. Vyzkoušeli jsme je dva týdny snídat každý den, a tady je výsledek. A najdete tam i recept na kaši neskutečně výživnou, i jednu za odměnu.

Zpět ale k vločkám a jak je využít, pokud si chceme vytvořit naprosto nezávadný a extrémně levný transparentní pudr.

Budeme potřebovat:

  • Vločky v bio kvalitě
  • Mixér
  • Vodu

A to je vše. Dejte vločky do mixéru a rozemelte je na co nejjemnější prach. Ten pak několikrát propláchněte (přes plátno) vodou, minimálně však třikrát. Ovesný prach pak necháme na plátně uschnout... a máme hotovo.

Že je to až příliš jednoduché? Je, máte pravdu. Ale háček může být maximálně v tom, jak moc najemno se vám vločky podaří namixovat. Tento pudr pak slouží stejně, jako všechny transparentní – je vhodný pro všechny barevné tóny pleti, pleť vyživuje a vypadá velmi přirozeně.

  • Na první nanesení vypadá pudr poměrně bíle, ale stačí, když mu dáme minutu až dvě, smísí se s přirozeným mazem pokožky a jakoby se „vsákne“, poté vypadá naprosto přirozeně.
  • Je možné, že, protože neucpává póry a nechává pleť přirozeně dýchat a pracovat, bude nutné ho přes den nanášet víckrát.
  • Pokud mu chcete dodat barvu, můžete použít kakao (pro studené tóny) nebo skořici (pro teplé tóny). Nemusíte se bát, všechno to jsou přirozené ingredience, které pleti nijak neuškodí, naopak.
  • Stejně jako vločky, můžete použít arrowroot, k oterém jsme psali, když jsme vám dávali tipy, jak si vyrobit domácí deodorant.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie