Zobrazit přihlášovací formulář

Netradiční zbraně proti nachlazení

  • Publikováno:
Netradiční zbraně proti nachlazení

Jaro je tady a s ním také, jako s každým přechodným obdobím, sezóna nachlazení. A protože nechceme a nemůžeme pořád běhat k doktorovi, nachlazení buď ignorujeme, nebo si na něj (tak, jak by nám sám lékař doporučil), koupíme něco v lékárně. Pokud je naše tělo oslabené, potřebuje co nejvíce vitamínů, minerálů a antioxidantů, aby mělo dost síly na boj proti tomu, co napadá naši imunitu. A často pro ně nemusíme chodit do lékárny.

Jako první musíme zmínit, že chřipka a nachlazení nejsou to samé. Chřipka může mít velmi vážné následky a tomu, jak vypadá taková poctivá, opravdová chřipka, jsme věnovali tento článek. Dozvíte se v něm, jak vypadají symptomy, podle nich i léčba a čím si třeba můžeme průběh chřipky zhoršit. Věděli jste, že si moc nepomáháme, když jíme cukr? Více se dozvíte zde.

Nejlepší metodou proti nachlazení je prevence. Samozřejmě. K té patří dostatek pohybu, příjmu tekutin, vitamínů, minerálů a všech živin, ideálně vyhýbání se místům se zvýšenou koncentrací lidí, pořádné, důkladné a časté mytí rukou, dostatek odpočinku, kvalitní spánek a žádný stres. Protože to všechno potřebujeme proto, aby byla naše imunita co nejsilnější. Jenomže v současné době zní mnohým život podle těchto pravidel jako sci-fi.

Nedávno jsme vám přinesli recept na vynikající domácí sirup proti kašli. A vynikající nejen chuťově, ale především svými účinky. Pokud si ho chcete připomenout, celý článek o něm i postup na jeho přípravu najdete tady. Hlavními ingrediencemi jsou mezi jinými med, kokosový olej, skořice a kurkuma. No a samozřejmě citrón.

Triky proti nachlazení

Vývary. Ty nám totiž zabírají hned několikanásobně. Je to „něco teplého do krku“, což rozpouští případný hlen a zklidňuje sliznice. Zároveň je to neuvěřitelný zdroj minerálů, pokud ho tedy připravujeme poctivě z masa, kostí a zeleniny. No a další jeho výhodou je to, že je to zároveň příjem tekutin, které potřebujeme především proto, abychom měli jak ředit a tím pádem také vykašlávat případný hlen, ale také proto, abychom měli dostatečně rychlý a kvalitní oběh krve, a tedy se nám po těle minerály a vitamíny dostávaly rychle tam, kde je jich zapotřebí.

Zázvor s CocaColou? O CocaCole víme, že její původní určení bylo proti nachlazení a vzpružení těla i mysli. Což nebylo divu, když v původní receptuře obsahovala kokain a podle některých zdrojů také víno. Dnešní receptura už je samozřejmě jiná, ale z té původní si některé zdraví prospěšné ingredience ponechala. Noa zázvor je zázrak sám o sobě, to víme. A koneckonců už jsme o tom také psali – pomáhá proti nevolnosti, podporuje imunitu (jak se dozvíte v našem článku – Dá se vůbec v zimě neonemocnět?), podporuje spalování (v odkazu najdete recept na koktejl s magickými schopnostmi). No a zázvorová voda, to je teprve zázrak. Zpět ale k věci.

Když si vezmeme tři deci CocaColy a deset minut v něm povaříme zhruba osm cm kořene zázvoru, očištěného a nakrájeného na kolečka, získáme sirup zajímavé a zdaleka ne nepříjemné chuti, ale ještě mnohem lepších účinků. Zázvorový čaj pomáhá při nachlazení a nevolnostech, což se ještě násobí spojením s CocaColou. Nevýhodou je množství cukru, které tento nápoj obsahuje – měli bychom ho konzumovat během dne, ne ho vypít najednou. Ideální je do nápoje vymačkat šťávu z citrónu, abychom podpořili příjem vitamínu C.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie