Zobrazit přihlášovací formulář

Dopřejte dětem zábavné poznávání přírody na Dolní Moravě

  • Publikováno:
Dopřejte dětem zábavné poznávání přírody na Dolní Moravě

Letní paprsky táhnou ven, na louky, do lesa, za dobrodružstvím uprostřed přírody. Nechte děti zažít letní radosti, které k prázdninám patří - a přitom je nechte něco se o přírodě naučit. Díky zábavě v zážitkových parcích a animačním programům wellness hotelu Vista na Dolní Moravě čekají na děti zážitky, které si zapamatují!

 

V dětských zážitkových parcích, které jsou jen pár kroků od hotelu Vista, si děti užijí legraci s přírodními materiály. V Mamutíkově vodním parku objeví potůčky a říčky, budou stavět hráze pomocí stavidel a zařádí si v království vody. V Pískovém světě se děti promění v archeology, pokusí se vykopat kostru mamuta, rýžovat zlato nebo přepravit pískový vlak. Lesní zážitkový park ukrývá pohádkové domečky na stromech, lanový most, šplhací tunel či pařezové cesty. Všechny parky jsou interaktivní, děti se tak na chvíli stanou staviteli a objeviteli. Mezi nimi se tyčí Obří mamut - největší atrakce svého druhu na světě. Třináct metrů vysoký model mamuta schovává ve dvou patrech řadu atrakcí a v jeho chobotu je ve skutečnosti dvacet čtyři metrů dlouhý tobogán.

    

Na rozkvetlých horských loukách objeví děti tajemství včelích úlů, v nichž sídlí včelka Andělka. Oblečení do včelařských obleků se dozví, jak žijí včely, které jsou tolik důležité pro ekosystém. Nahlédnou do výukového úlu, prohlédnou si včelařské pomůcky. Na závěr si smlsnou na medové dobrůtce a odnesou si drobnost na památku. Společně s vílou Mateřídouškou pak prozkoumají bylinkovou zahrádku a objeví její bylinkový svět. Vyrobí si bylinkové máslo, které pak samozřejmě ochutnají na výtečném chlebu se zeleninou, a k tomu si připraví bylinkovou limonádu. Společně s vílou Mateřídouškou si zasadí svou vlastní bylinku, která se s vámi vrátí domů, a nakonec se děti projdou po hmatovém chodníku, jenž rozvíjí smysly. S sebou si malí zahradníci odnesou malý herbář, díky němuž si budou moci zážitky připomínat.

  

Ve starém mramorovém lomu čeká na děti pohádka s úkoly, které si připravili permoníci Babušáci pod vedením ducha Stamichmana, vládce zdejších hor. Interaktivní hra Poklad mramorového lomu zabaví malé i velké. A kromě toho, že si společně užijete legraci, se dozvíte více o zdejším mramoru a jeho těžbě. Kdo má pro strach uděláno, může se vydat na Mamutíkovo noční dobrodružství s názvem Příběhy pralesa. Jiné příběhy zažijete v Letním kině pod širým nebem. A co když bude za okny nečas? Žádný strach. O zábavu se postarají zkušení animátoři. Na programu jsou hry s vůněmi, dětské divadélko či lakování nehtů pro princezny.

  
  

      

 

Také okolí wellness hotelu Vista má co nabídnout. Prozkoumejte stezky linoucí se krajinou, prohlédněte ho z výšky na Stezce v oblacích anebo ho projeďte pořádnou rychlostí na Mamutí horské dráze, která se otevírá už v srpnu a je nejdelší svého druhu v Česku a se svými třemi kilometry je druhá nejdelší v Evropě. Dvacet pět zatáček, 360° otáčka ve výšce dvanáct metrů nad zemí nebo osmičková smyčka a podzemní tunel vám zvednou adrenalin. Vydejte se za letními zážitky na Dolní Moravu!

   

 

Jak to u nás vypadá? Udělejte si lepší představu díky videu.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie