Zobrazit přihlášovací formulář

Znamení partnerovy nevěry, kterých si většinou ani nevšimneme

  • Publikováno:
Znamení partnerovy nevěry, kterých si většinou ani nevšimneme

Všichni tak nějak víme, že při odhalování nevěry nám nejvíce napoví naše intuice. Jenomže je to doopravdy něco tajemného? Je to nějaký šestý smysl? Nebo si jen naše podvědomí všímá věcí, které my sami vidět nemůžeme nebo nechceme? Když se náš partner vykrádá v noci z domu a přichází nad ránem oblitý parfémem jiné ženy, není co řešit. Ale takové případy neexistují. Musíme se tedy podívat podrobněji na to, jaké chování je prostě podezřelé. I když pro ně ve většině případů existuje přijatelné vysvětlení.

Nevěra je zlá věc. Ale někdy může být ku prospěchu věci, ať už k ukončení nefunkčního vztahu, nebo jako extrémní volání o pomoc partnera, který je se vztahem nespokojený. Jak vztah po nevěře vzkřísit? Dozvíte se v jednom z našich minulých článků. Zajímavé je také sledovat, kdy je nevěra na spadnutí, ale z naší strany. Jak to poznáme? To se dozvíte zase tady. A pokud se chcete podívat na nevěru velmi realistickýma očima, přečtěte si zase tento článek. Dozvíte se, že odpuštění děláte pro sebe a třeba to, že i sebežhavější aférka prostě jednou zemře. A většinou dřív než později. A navíc nevěra není jedinou zradou ve vztahu, možná ani dokonce není tou nejhorší.

A teď už se pustíme do detektivní práce – rozpoznání malých náznaků, že přece jen všechno není v pořádku.

  • Dlouho pracují. Nemusí to nutně znamenat jen to, že místo práce jsou s někým jiným někde jinde. Ale i to, že čerstvému chemicky oblaženému mozku trvá všechno déle a hůře se soustředí. Navíc spoustu produktivního času tráví vypisováním nebo hovory.
  • Najednou se jim nedovoláte. Samozřejmě spousta z nás á práci, kdy odpovídat na každou zprávu nebo brát každý hovor prostě není možné. Ale pokud to dřív možné bylo a najednou není, možná bychom měli zbystřit.
  • Změna libida. A to jak „k dobrému“, tak „ke špatnému“. Pokud partnerův zájem o sex opadne, může to znamenat, že ho má jinde, pokud naopak vzroste, může za tím stát pocit viny a nutnost to nějak „vynahrazovat“.
  • Jejich přátelé už nejsou tak přátelští. Ti, kdo podvádí, se většinou zmíní svým přátelům. Jistě, málokdo z nich by nás konfrontoval, ale vzhledem k dost nekomfortní pozici, do které je podvádějící partner postavil, s námi asi nebudou chtít trávit tolik času.
  • Změny na mobilu a v elektronice. Nejjednoznačnější je pravděpodobně náhlé objevení se hesel na všem. A taky to, že si najednou berou svůj mobil všude s sebou.
  • Nejsou s námi tak často, jak bývali. To je jasné, času je méně. Ale i vůle se mění. Protože mají najednou v životě něco nového, lákavého a nepoznaného, co teprve objevují, opadá zájem o „staré“ známé záležitosti. A pokud trvá paralelní vztah déle, může si třetí polovička začít nárokovat jejich času více a více.
  • Věci nějak nesedí. Lháři často doběhnou sami sebe. Když existuje více verzí skutečnosti, je vlastně jen otázka času, kdy vám věci začnou nesedět. Časový harmonogram, pracovní cesty a tak dále.
  • Obviňují z nevěry nás. Protože nejlepší obrana je útok, no ne? A navíc často přijdou na to, jak jednoduché je zneužívat něčí důvěry.
  • Dárky a pozornost. Stejně, jako když se zvedne jejich zájem o sex s námi, vina může i za to, že si to u nás „žehlí“, aniž bychom my věděli za co.
  • Začnou nás kritizovat. Je to paradox, ale můžeme být v jejich očích to, co jim stojí v cestě ke štěstí. A tak nám to dávají lidově řečeno sežrat. Jejich nový partner může být to, co my nejsme, a tak se nám dostává kritiky, která v překladu z ní – proč nejsi víc jako on/a?
  • Už nemáme na talíři staré záležitosti. Taky paradox. Ale když partner začne podvádět, evidentně si tím řeší naše společné vztahové problémy, ale sám. A tak ho více méně přestanou zajímat. Pokud jsme se denně handrkovali o to, kdo vynese koš, najednou je to partnerovi ale jedno (nebo si dosaďte cokoliv jiného, většinou vážnějšího), prostě nemá zájem.
  • Jsou přehnaně defenzivní. Když se jich zeptáme na něco a nechtěně uhodíme hřebíček na hlavičku, spustí se lavina vysvětlování a objasňování, až se nestačíme divit. Často se nám taky dostane odpovědí typu – proč se ptáš? Je to tak důležité?

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie