Zobrazit přihlášovací formulář

Hustší a delší řasy

  • Publikováno:
Hustší a delší řasy

Samozřejmě, že řasy plní spoustu důležitých funkcí. Chrání oči před prachem, nečistotami, potem. Ale přiznejme si, krásné, husté, dlouhé a natočené řasy jsou dnes (především pro ženy) mocnou zbraní. Kdo by odolal svůdnému pohledu zpod dokonalých řas? Jenže prodlužováním, natáčením a líčením si řasy často ničíme. Jak je zregenerovat?

Když vám příroda nadělí slabé, řídké a krátké řasy, někdy to nezachrání ani sebelepší řasenka. Existuje ale pár postupů a „babských rad“, jak z nich dostat maximum. Vše ovšem začíná překvapivě u výživy a pohybu. Stejně jako vlasy nebo obočí, jsou i řasy vyživovány zevnitř.

Výživa

Životospráva je základem pro řešení snad všech potíží s krásou. Pokud jde o řasy (a koneckonců i vlasy a obočí), zásadní je přísun správných vitamínů, proteinů a nenasycených mastných kyselin. Konkrétně tedy jde o vitamíny A, D a E, velmi dobře působí olivové oleje, semínka, ořechy, celozrnné pečivo a ryby. Pro růst řas je důležitý také biotin neboli vitamín H, který je v játrech, vaječných žloutcích, houbách nebo v droždí.

Prokrvení

Aby se správná výživa dostala na správné místo, je třeba mít rozpohybovaný krevní oběh. A toho nedocílíme jinak než aktivním pohybem.

Co řasy ničí?

Především to jsou ty estetické zákroky, které podstupujeme, aby řasy vypadaly lépe. Nic nezničí řasy tolik jako prodlužování. Dále používání nekvalitních nebo starých řasenek řasám také zrovna nepomáhá – nejde jen o působení chemických látek, ale také o mechanické poškození. Čím víc vrstev řasenky musíme nanášet, tím víc oslabujeme řasy po jejich délce, ale i v kořínku.

Odličování

Ideální je používat speciální olejové přípravky pro odličování očí a jejich okolí. Takové přípravky aktivně bojují proti vráskám, ale zároveň také řasy vyživují, zpomalují jejich stárnutí a zabraňují jejich lámání.

Tip Mimibazaru: Pokud chcete vyzkoušet přírodní olejové odličování, které si poradí i s voděodolným make-upem, vyzkoušejte kokosový olej. Ale pozor, pokud máte problematickou pleť, nepoužívejte ho na odlíčení celého obličeje!

Péče

Ke zrychlení růstu řas přispívá jejich pravidelné pročesávání, ideálně večer po odlíčení. Když už máte oči odlíčené, je dobré na řasy až ke kořínkům nanést olivový nebo ricinový olej (pozor, ať se vám nedostane do oka). Podobný efekt má také promazání řas, kořínků a celých víček obyčejnou vazelínou. To vše ochrání řasy před přeležením, polámáním nebo vypadáváním během noci, zároveň pěkně promastí pokožku a posílí kořínky.

SOS

Existují samozřejmě i speciální vyživovací séra. Některá fungují lépe, jiná hůře, ale vesměs všechny obsahují řasám prospěšné látky. Taková séra je vhodné používat, pokud máte řasy doopravdy poničené například po prodlužování. Výsledky se dostavují obvykle do jednoho měsíce.

Tip Mimibazaru: Zkuste se odlíčit hned, když přijdete domů. Dopřejte řasám (a koneckonců i zbytku obličeje) trochu odpočinku, nechejte je dýchat. Neustálé působení chemických, ale i přírodních látek brání přirozené regeneraci.

Jaké máte zkušenosti s regenerací řas? Už jste někdy vyzkoušeli „babské rady“ nebo drahé kosmetické produkty? Máte vlastní recept, jak si nechat narůst hustší a delší řasy? Podělte se s ostatními na Mimibazaru!

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

kockodanka 18. 9. 2015, 5:15
Bezva článek (Y) (Y) kokosový olej i ricinový mám doma,tak určo vyzkouším |:o) |:o)
IRIS80 9. 9. 2015, 22:52
Já používám výživu na řasy a je to bomba! (Y) Na efekt se teda musí počkat cca měsíc po každodenní noční aplikaci ke kořínkům, ale vyrostly mi tak, že je mám dlouhý jak umělý. Umělý se mi nelíbí, navíc to stojí spoutu peněz, času a vypadává to....
konny 11. 9. 2015, 10:50
@IRIS80 prosím co používáte?
Rzesz 10. 9. 2015, 17:23
@IRIS80 A co je to prosím za výživa na řasy? (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
junet 10. 9. 2015, 11:17
@IRIS80 Ahoj, také by mě zajímalo jaké používáš sérum na řasy :-) děkuji :-)
Camopi 10. 9. 2015, 8:54
@IRIS80 Dobry den, jakou vyzivu na rasy pouzivate? Dekuji, hezky den. Eva
barbinecka37 9. 9. 2015, 13:39
(Y)

Kategorie