Zobrazit přihlášovací formulář

6 praktických tipů, jak zkrotit hračky v dětském pokoji

  • Publikováno:
6 praktických tipů, jak zkrotit hračky v dětském pokoji

Začínali jste na jedné malé poličce, ale s přibývajícím věkem vašeho dítěte a počtem hraček si přestáváte vědět rady s tím, kam je všechny dát? Máme pro vás pár tipů, jak opět vnést do hracího arzenálu vašeho potomka pořádek a řád.

Bojíte se už pomalu vstoupit do dětského pokojíčku, protože víte, že vás tam čekají haldy knížek, panenek, transformers, mečů a jednorožců – všechny naházené na hromadu případně rozeseté pod postelí a nábytkem, když by přitom měly být… kde vlastně? Postupujte podle našich vyzkoušených tipů a pokojíček vašeho dítěte nebo hned několika dětí se opět promění v zónu klidu a pořádku.

1. Budujte do výšky

Aby se vám hračky dobře uklízely, musíte je mít především kam dát. Spodní patra skříněk a komod v dětském pokojíčku by tudíž měla patřit výhradně jim. Vyvarujte se zbytečně dlouhých a nízkých kusů nábytku, neboť vám jedině zaberou místo podél stěn a nenabídnou příliš úložného prostoru nahoře.

Naopak co nejvyšší skříně (klidně vestavěné) mají výhodu extra úložného prostoru navíc, který můžete využít na věci určené mimo dosah dítěte. Takže třeba vyřazené či sezónní oblečení, oblečení, do kterého teprve dorostou, plenky, kosmetické produkty, ložní prádlo. Uvolníte si tak místo na spodních policích, které můžou sloužit jako pokojíčky pro panenky, vlaková depa, garáže či knihovničky.

SOUTĚŽ

Vyhrajte Truhlu plnou hraček od značky Hračky pro všechny. Originální dárek, který vám ušetří spoustu času, peněz a dětem přinese kýženou dávku radosti a překvapení. V tajemné truhle, podobné té s pokladem ve filmech o pirátech, ale nejsou zlaté mince a drahokamy, ale spousta zajímavých hraček.

Zapojit se do soutěže můžete ZDE >>

2. Oblíbeným hračkám dejte prostor

Nesnažte se vtěsnat příliš mnoho do malého prostoru. Pokud si vaše dítě rádo staví z kostek, věnujte jim celou jednu poličku a nic jiného už do ní necpěte. Nesnažte se za každou cenu využít každý volný centimetr, protože to povede jen k nepřehlednosti a pokaždé, když vaše dítě bude chtít vytáhnout svoji oblíbenou hračku, shodí při tom deset ostatních.

 

3. Transparentní lepší než neprůhledné

Úložní prostory nábytku vám ale stejně stačit nebudou. Košům, krabicím a nejrůznějším kontejnerům na hračky se nevyhnete a ani se o to nesnažte. Poznáte, že jsou velmi praktické a v okamžiku, kdy byt vypadající jak po výbuchu v pěti minutách proměníte k nepoznání prostým naházením hraček do koše, je opravdu oceníte.

Jen si dejte pozor při jejich nákupu a volte raději transparentní materiály, skrze které budou mít děti hračky uvnitř neustále na očích. Sejde z očí, sejde z mysli, zde totiž platí dvojnásob.

4. Čím jednodušší systém nastavíte, tím lépe

Určitý systém roztřídění hraček je nutný, ale nepřekombinujte ho. Čím jednodušší bude, tím lépe se bude vašemu dítěti - a samozřejmě i vám - udržovat. Osvědčuje se například třídění na hračky dřevěné, plastové a plyšáky. Případně lze ještě použít třeba kategorie auta, panenky a podobně.

5. Nechte dostatek volného prostoru uprostřed pokoje na hraní

Stoleček na kreslení přirazte raději ke stěně a uprostřed pokoje nechte dítěti volný prostor. Jednak ho potřebuje ke hraní a jednak tím pokojíček opticky zvětšíte a zklidníte. Nemluvě o tom, že se vám bude lépe vysávat a vytírat.

6. Zamezte přemnožení populace

Neříkáme, abyste s každou novou hračkou jinou vyhodili či dali stranou pro účely darování či prodání, ale nezapomeňte váš hrací arzenál čas od času projít a kritickým okem posoudit, jak moc si s danou hračkou vaše dítě ještě hraje.

Toto provádějte vždy pokud možno bez přítomnosti vašeho dítěte, protože jinak se nikdy nezbavíte ničeho. A než poputují vybrané kousky o dům dál, počkejte raději vždy pár dní, jestli po nich náhodou nenastane akutní sháňka. Hodně štěstí!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie