Zobrazit přihlášovací formulář

Co s jemnými a rychle se mastícími vlasy? Vyzkoušejte mytí naruby!

  • Publikováno:
Co s jemnými a rychle se mastícími vlasy? Vyzkoušejte mytí naruby!

Mastí se vám rychle vlasy? Máte je tak jemné, že se vám nedaří dodat jim objem, ať děláte cokoliv? Chyba může být v postupu při jejich umývání! Co takhle to odteď zkusit jinak? Řešením je revezrní metoda mytí vlasů.

Že jste o reverzní metodě mytí vlasů ještě neslyšeli? Pak je nejvyšší čas jí vyzkoušet. Není na ní nic komplikovaného, nepotřebujete ani žádné speciální prostředky či výrobky. Prostě jenom vyměníte pořadí nanášení přípravků na vlasy, konkrétně tedy kondicionéru (masky) a šampónu.

Jak a proč to funguje?

Tato metoda je ideální pro ženy, které bojují s řídkými vlasy, s vlasy jemnými, snadno elektrizujícími nebo rychle se mastícími. Riziko nanášení hutnější péče na vlasy, jako je maska a kondicionér, jako poslední, spočívá v tom, že v naprosté většině případů je dost dobře nesmyjeme. Balzámy pak na vlasech zůstávají, vlasy těžknou a rychleji se mastí, protože se chtějí cizí látky „zbavit“.

A pokud si nanášíte vlasové balzámy až k hlavě, tj. k vlasovým kořínkům (což je jedna z nejčastějších chyb péče o vlasy), máte při nedostatečném opláchnutí zaručeně mastné vlasy už den po umytí.

Reverzní metoda mytí vlasů: Jak na to

Krok 1: Namočte si vlasy, propláchněte je teplou vodou a jako první naneste kondicionér nebo masku. Podle návodu je nechejte několik minut působit. Ale pozor! Vlasové balzámy nanášíme zhruba na dolní dvě třetiny vlasů, nikdy ne k pokožce hlavy!

Krok 2: Potom vlasy důkladně opláchněte a naneste šampón. Ten, na rozdíl od balzámů, nanášíme ke kořínkům vlasů, masírujeme pokožku hlavy a na délky vlasů necháme šampón ztéct jenom při oplachování.

Krok 3: Vlasy opláchněte a vysušte, jak jste zvyklí. Díky tomu, že nanášíme šampón jako poslední, si zajistíme, že nám u kořínků ani v délkách vlasů nezůstanou zbytky vlasové péče, které by vlasy zatěžovaly.

Zkušenosti žen, které tuto metodu vyzkoušely, jsou úžasné. Už po pár týdnech mají vlasy viditelně lesklejší, nemají tolik problém s jejich elektrizováním a hlavně – vlasy se zdaleka tak rychle nemastí.

Vyzkoušeli jste už někdy reverzní metodu mytí vlasů? Nebo ji teprve máte v plánu vyzkoušet?
Nezapomeňte se podělit o své zkušenosti s ostatními v Diskuzích na Mimibazaru!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

JanVecera2 19. 2. 2022, 12:29
Tak tohle si musím uložit na později a určitě vyzkouším (až mi trochu poporostou vlasy) ^o)

Kategorie