Zobrazit přihlášovací formulář

Jak dopadlo testování Wrap Up: Může chléb doma vydržet déle čerstvý?

  • Publikováno:
Jak dopadlo testování Wrap Up: Může chléb doma vydržet déle čerstvý?

Během tří týdnů naši uživatelé testovali pytlíky wrapáčky, které jsou alternativou k tomu, jak uchovat pečivo déle čerstvé bez igelitu.

Pytlík od české firmy Wrap Up je kompromisem mezi utěrkou a igelitovým sáčkem a pečivo tak díky tomu zůstává déle čerstvé.

Pokud vás zajímá příběh, který za wrapáčky stojí, přečtěte si rozhovor s jejich tvůrci tady: https://www.blesk.cz/clanek/bydleni-hobby/652034/chcete-uchovat-pecivo-dele-cerstve-tenhle-napad-dvou-zen-vas-nadchne.html

 

Jak se wrapáčky líbily v testování?

 

V současné koronavirové situaci to vypadá, že se snad každá domácnost vrhla na domácí pečení, a zájem o testování sáčků na domácí chléb byl tak opravdu nad očekávání. Každá testující uživatelka obdržela dva sáčky – velikosti M a L. Všechny se shodly, že wrapáčky opravdu prodloužily životnost jejich pečivu, a kromě toho ocenily i krásné vzory látek. Některé dokonce zkoušely v sáčcích uchovat i domácí buchty či jiné sladké pečení, nebo také bezlepkové pečivo, a u všeho se osvědčilo. Údržba sáčků je jednoduchá – stačí jen vyklepat, otřít mokrým hadříkem nebo i vyprat v pračce!

 

 

Natalii152: Wrapáčky na ořechový chléb i domácí buchty

https://www.mimibazar.cz/blog/808/wrapacek

Vyrazili jsme s přítelem do Krkonoš a oběd jsme si vždy balili na cestu s sebou. V pekařství jsem koupila náš oblíbený ořechový chléb, který však klasické papírové pytlíky vždy promastí a potrhá. Wrapáček byl pro nás skvělým řešením. Je skladný a pečivo nám v něm vydrželo celý víkend měkké a čerstvé. 

A ke všemu jsou opravdu krásné. Naše nové wrapáčky jsme znovu vyzkoušeli tento týden při dovolené na chatě. Chleba, bílé pečivo, a dokonce i naše domácí buchty vydržely měkké po celý prodloužený víkend! Už se také staly součástí každého balení nákupu přímo v pekařství. Posledně se mě dokonce paní prodavačka ptala, odkud takové krásné pytlíčky mám.

 

Ditule: Vyzkoušeno na klasickém i bezlepkovém pečivu

https://www.mimibazar.cz/blog/819/wrap-sacky-bezne-pecivo-versus-bezlepkove

Běžné pečivo (chléb a rohlíky) jsme doposud po nezkonzumování téhož dne, zamrazili, aby si zachovali svou texturu. V sáčcích Wrap up bylo obojí pečivo u druhý den chuťově stejné, kůrka již nebyla křupavá, ale je tam výrazná změna oproti igelitovým sáčkům, ze kterých je pečivo již po pár hodinách "gumové".  Pečivo je chutné i další den, aniž by bylo právě gumové. Takže u nás odpadla už varianta zamrazování zbylého pečiva, protože další den jej stačí vyndat ze sáčku a již konzumovat.

Bezlepkové pečivo má tu specifikaci, že se brzo kazí, plesniví. Tudíž je vhodné je buď rychle zkonzumovat a nebo uchovávat v lednici. Zkusila jsem pečivo nechat 3 dny ve Wrap up sáčku a čekala jsem. Ke změně chuti a ani plísni nedošlo. Dokonce se tak nedrolilo, jak je tomu běžné po pár dnech. Takže za mne super.

 

Density: Nejíme kupované pečivo, vše si pečeme doma

https://www.mimibazar.cz/blog/822/wrapacek

Pečivo je pro mě velké téma, od letošního jara téměř nejím kupované pečivo, peču rohlíky a housky jako na běžícím pásu doma. Vzhledem k prázdninovému provozu naší domácnosti teď vůbec nekupujeme chleba, jeho období nastane s nástupem podzimu, svačin a hustých zeleninových polévek. Otestovala jsem tedy jen menší sáček s levandulovým dekorem na housky. Vyzkoušela jsem už balení do utěrky bavlněné, lněné, nicméně výsledky nebyly nijak uspokojivé. Pečivo uložené v bavlněné ošatce a zabalené v utěrce prostě ráno už nebylo dobré. Zkusila jsme i ráno vyndat zmrazenou housku, ale přišlo mi divné mazat dítěti mokrou housku k svačině. Nemám ráda mikrotenové sáčky, a tak je používám jen pro mrazení potravin. 

Wrapáček je skvělý. Rohlíky i housky byly druhý den dobré a chutné. Skvělé je, že ráno snídáme dobré pečivo a bez brzkého vstávání. Moc se mi líbí jednoduchá manipulace s pytlíkem a snadná zavíratelnost. Nenechávám děti krájet si pečivo samotné, proto bude skvělé vložit nakrájený chléb do sáčku a odeberou si dle potřeby. A popravdě sáček položený na kuchyňské lince v krásném dekoru vypadá opravdu moc dobře. Sáčky Wrap Up opravdu doporučuji a těším se, až si pořídím nějaké další.

 

Radkaaa: Nový objev pro celiaky díky Mimibazaru

https://www.mimibazar.cz/blog/825/wrap-up-novy-objev-diky-mimibazaru

Wrapáčci mají krásný design, jsou kvalitně zpracované. Vnitřní strana pytlíku je voděodolná, ale zároveň i prodyšná. Manipulace s pytlíky je pohodlná, příjemná. Uchování čerstvého a chutného bezlepkového pečiva je veliký problém. Bezlepkový chléb, rohlíky, bulky jsou v běžném chlebníku nebo igelitu druhý den tvrdé a drobivé, 3. den dokonce běžně plesnivé. 

Nevěřila jsem, že by něco dokázalo udržet bezlepkové pečivo déle jak do druhého dne čerstvé. Pytlíky Wrap Up mne velmi překvapily. 

Ještě 3. den byl chléb měkký, vláčný a stále dobrý. Bulky také v pytlíku vydržely krásně měkké více dnů. Pro mne je objevení pytlíku velkou výhrou. Konečně nemusíme všechno pečivo ihned zamrazovat. Velmi ráda svou zkušenost předávám i celiakům na sociálních sítích, kde si předáváme zkušenosti a poznatky.

 

Vanusak: Vyzkoušela jsem už několik sáčků na pečivo

https://www.mimibazar.cz/blog/833/wrap-up-vyzkouseno-must-have

Mám možnost srovnání, už jsem si pár sáčků na pečivo jiných značek koupila, ale všechny byly na rozdíl od těchto wrapáčků jen jednovrstvé. Ještě před tím jsem se asi jako většina z nás snažila prodloužit trvanlivost pečiva balením do bavlněné utěrky nebo prostě jen vložením do igelitového sáčku. Ani jedno nebylo to pravé, v utěrce i přes velkou snahu pečivo rychle okorávalo, v igelitu se zase brzy zapařovalo a plesnivělo. Wrapáčky jsou jakýmsi kompromisem - mají 2 vrstvy, přičemž vnější nahrazuje bavlněnou utěrku a vnitřní speciální prodyšná textilní membrána nahrazuje již zmiňovaný igelitový sáček. Jsou ale důmyslnější, praktičtější a hlavně – opakovaně použitelné, což ocení zejména ti, kterým životní prostředí není cizí. Právě tato vnitřní vrstva dělá sáčky jedinečnými, zpomaluje únik vlhkosti z pečiva a tím déle zachová jeho čerstvost.

Základem je pečivo v pytlíku co nejvíce utěsnit, aby v něm bylo co nejméně vzduchu. Ideální je vkládat chléb řeznou stranou na dno pytlíku, vytlačit vzduch a pomocí šňůrek pytlík stáhnout či kolem dokola ovinout. Čím méně vzduchu uvnitř, čím více se pečivo dotýká vnitřní stěny, tím pro něj lépe. 

Vyzkoušela jsem dokonce i na pečeném tvarohovém koláči, a i když v návodu není přímé doporučení používat sáčky na zákusky, mně se to osvědčilo. Koláč je vlhký, proto není vhodný ke skladování takto, ale pro krátkodobé uskladnění lze wrapáček použít. Vyzkoušela jsem si alespoň praktičnost jeho vnitřní vrstvy, a to – možnost omyvatelnosti. Tvarohem a povidly jsem si totiž pytlík zašpinila, ale pár tahy vlhkým hadříkem nebylo po špíně ani vidu. Při běžném používání na pečivo stačí wrapáčky jen vyklepat a otřít suchým hadříkem, udržují se velmi jednoduše.

Abych pravdu řekla, vyzkoušela jsem také, zda přece jen dojde ke zplesnivění pečiva. Vyzkoušela jsem na kupovaném chlebu a ano, došlo, ale až po celých 9 dnech, což v obyčejném igelitovém sáčku by rozhodně bylo mnohem dříve…. 

Závěr: Po vlastním osahání a odzkoušení ráda tyto wrapáčky doporučím i dalším, a i přes jejich vyšší cenu opravdu stojí za to. Při správném používání pytlíků se trvanlivost pečiva prokazatelně o pár dní prodloužila. 

 

Jituse: Záchrana pečiva a ještě k tomu hezká!

https://www.mimibazar.cz/blog/840/wrapacky-zachrana-peciva-a-fakt-hezka

Během covidové karantény jsme, jako mnozí ostatní, začali péci domácí pečivo. Po několika neúspěších se nám podařilo dopracovat k chlebu, který nehrozil rozbitím hlavy a zároveň chuťově vyhovoval většině rodiny. Vychytali jsme i pečení housek a průběžně pokračujeme ve výtvorech i po karanténě a pečiva je u nás pořád dostatek. Zkoušeli jsme uchovávat pod plátěnou utěrkou, ale velice rychle nám chleba tvrdnul, obzvláť když jsme dětem předem nakrájeli krajíce. Igelitovým pytlíkům se snažíme vyhnout již dlouho, proto jsme uvítali možnost vyzkoušet wrapáčky, o kterých jsme už několikrát slyšeli. Kamarádka je používá i na cesty místo plastových krabiček nebo alobalu.

Přišly nám 2 pytlíky ve velikosti M a L a v neutrálním designu. Překvapilo mě, že je uvnitř jakoby pogumovaná vrstva, která se snadno udržuje. Stačí vyklepat drobky a přetřít vlhkým hadříkem. Pokud se ušpiní více, může se celý pytlík strčit do pračky (bez aviváže).

Pokud máte rádi čerstvé pečivo, hezké věci a zároveň vám aspoň trochu záleží na přírodě, tohle prostě musíte mít.

 

v.par: wrapáčky nejenom do kuchyně, ale i na zabalení svačinky

https://www.mimibazar.cz/blog/841/wrapacky-ta-nejlepsi-zkusenost

Vyzkoušela jsem už mnoho podobných produktů, které slibují, jak v nich pečivo neosychá a je stále jako čerstvé. Ani jeden nesplňoval mé požadavky a byla naprostá ztráta peněz-pečivo na druhý den bylo vždy gumové a po dvou dnech oschlé. Wrapáčky mě ovšem nadchly.Jak jsem jim zpočátku nevěřila a byla vůči nim dosti skeptická, naprosto mě dostaly - při uchováváni pečiva ve wrapáčcích je i po dvou dnech jako čerstvé.

A co víc - můžete si vybrat z mnoha krásných designů pytlíků a je k dostání ve dou velikostech - M a L. Malý lze použít a na housky a rohlíky a do velkého se vleze chleba jako nic :-)

Jsem milovníkem domácího pečení, takže i koláče, buchtu a bábovku jsem hned vyzkoušela vložit do pytlíčků, jelikož není nic horšího než pracně upečená bábovka a po dvou dnech oschlá - a opět nezklamaly - bábovka byla po dvou dnech k snídani, jako bych ji to ráno upekla.

Ideální nejsou pouze do kuchyně, ale také k zabalení svačinky na výlety. Jeho údržba je nesporně u těchto produktů nejlepší, jelikož mají vnitřní pogumovanou vrstvu, kterou stačí pouze otřít vlhkým hadříkem.

Překvapily mě ve všech směrech - snadná údržba, plní svoji funkci na 100 %  a navíc jsou krásné vzhledově. Jsem nadšená a spokojená a určitě nejsou poslední do sbírky:-)

 

 

Recenze byly redakčně zkráceny. Všechny kompletní recenze si můžete přečíst na https://www.mimibazar.cz/testovani/pytlicky-wrapacky

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie