Zobrazit přihlášovací formulář

Nezbytná výbava pro novorozence: Vyrobte originální kojící korále nebo klip na dudlík

  • Publikováno:
Nezbytná výbava pro novorozence: Vyrobte originální kojící korále nebo klip na dudlík

Ať už máte doma miminko nebo jste vy či některá z vašich kamarádek v očekávání, bude se vám hodit inspirace na vlastnoruční výrobu originálních roztomilých drobností, které každá maminka stoprocentně využije. Pokud na ně navíc použijete certifikované silikonové korálky, budou nejen hezké na pohled, ale i bezpečné a navíc snadno udržovatelné.

FOTO: Koralky.cz

Silikonové korálky, přezdívané někdy také jako kousací korálky, a výrobky z nich se těší stále větší oblibě, a to především u rodičů těch nejmenších. Vyrobeny jsou z certifikovaného potravinářského silikonu, který se používá například na výrobu pečicích forem, neobsahují tak žádné zdraví škodlivé látky. Vůbec tak nevadí, když do nich miminko třeba kouše. Navíc jsou příjemné na omak a takřka nezničitelné. A snadno se udržují čisté, stačí je totiž jen omýt pod vodou. Není proto divu, že se často využívají při výrobě nezbytností, jako jsou kojící korále, kousátka, klipy na dudlík, kolotoč nad postýlku, dekorace do dětského pokoje a mnoho dalšího.


FOTO: Koralky.cz

Většina rodičů připravuje pokoj pro svého potomka ještě před jeho příchodem na svět. A protože na českém trhu často nenajdou doplňky, které by si představovali, objednávají si je ze zahraničí a ti kreativnější si je vyrábějí sami. A právě silikonové korálky jsou k výrobě doplňků do dětského pokoje vhodné a stávají se velmi oblíbenými. Fantazii se meze nekladou a díky široké škále barev a tvarů je možné vytvořit celou řadu originálních a zároveň bezpečných doplňků - od kolotočů nad postýlku až po barevné závěsné řetězy, se kterými si malé děti velmi rády hrají.

Hitem posledních let jsou také kojicí korále. Ty jsou určeny pro ty nejmenší neposedy, kteří během kojení rádi tahají za vlasy, náušnice, štípou nebo mají problém soustředit se na pití a koukají, co se děje kolem nich. Kojicí korále, kterým se také říká nosicí, na sebe strhávají pozornost, miminko si při hře s nimi trénuje jemnou motoriku a maminkám umožňují větší klid nejen při krmení. Prodávané silikonové korále mají širokou škálu barev a tvarů, díky čemuž si může maminka vyrobit spoustu zajímavých šperků, od náhrdelníků po náramky, které se jí budou hodit k jakémukoliv outfitu a zároveň skvěle poslouží.

Nepostradatelnou součástí prvních měsíců života miminka bývá často také dudlík. Rodiče miminek, pro které je dudlík „všudypřítomným parťákem“, jistě znají situace, kdy ho nikde nemohou najít a miminko začíná plakat čím dál víc. Právě od takových nepříjemných okamžiků je uchrání klip na dudlík. „Silikonové korálky s písmenky dávají rodičům volnou ruku vytvořit personalizovaný doplněk nejen pro vlastní miminko, ale také pro ratolesti kamarádek, které jistě osobní dárek potěší. Právě výroba klipů na dudlík je velmi populární. Dudlík lze ke klipu přivázat pomocí saténové šňůry a na řetěz navléknout silikonové korálky s písmenky nebo nejrůznějšími tvary. Klipy na dudlík se dají doplnit také o dřevěné korálky s písmenky a tvary či motivy, jako je srdíčko nebo hvězdička,“ říká Martin Stibor, zakladatel společnosti Korálky.cz, největšího e-shopu v Česku s komponenty k výrobě šperků.

V okamžiku, kdy miminko vstoupí do další životní fáze a začnou mu růst zuby, rodiče vymýšlejí nejrůznější způsoby, jak mu od bolesti spojené s prořezáváním zoubků, ulevit. Velké oblibě se tak těší různá kousátka. I ta můžete vyrobit ze silikonových korálků a zkombinovat je třeba s komponenty z bukového dřeva, které je relativně tvrdé a snadno se neopotřebuje. Dřevěné kousátko stimuluje dásně a navíc se díky němu miminko učí držet v ručičce předměty. Navíc se snadno udržuje, stačí ho umýt pod vodou a pečlivě osušit.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie