Zobrazit přihlášovací formulář

Hry Kvído od Albi – jak uspěly u malých objevitelů?

  • Publikováno:

Maminky na Mimibazaru tentokrát testovaly Chytré vějíře a Roztančené fixy.

 

Vzdělávací hry Albi Kvído pomáhají dětem od 3 do 8 let rozvíjet paměť, koncentraci, slovní zásobu i logiku. Jsou pečlivě připravovány s dětskými psychology, speciálními pedagogy a logopedy. Hry Kvído pravidelně získávají různá ocenění, například Chytré vějíře získaly první místo a titul Hračka roku v kategorii Baby a předškolní hračky.

Chytré vějíře z koncepce Kvído jsou obrázkové kartičky se 100 otázkami a odpověďmi pro děti od 3 do 7 let. Chytré vějíře u dětí rozvíjí sociální chování a emoční inteligenci, logiku a koncentraci a rozšiřují vědomosti. Děti budou moci lépe poznávat přírodu a svět kolem nás.

Dítě dle obrázkového zadání (nebo po přečtení rodičem) může snadno odpovědět na zadanou otázku z různých oblastí a ihned si svoji odpověď zkontroluje na další kartičce označené jako odpověď.

 

Roztančené fixy jsou interaktivní grafomotorické sešity plné obrázků a aktivit s příběhy 2 barevných fixek, které učí Kvída a předškolní děti kreslit a psát a rozvíjet přitom jemnou motoriku a zrakové vnímání. Díky mazatelným fixům můžou děti sešity vyplňovat opakovaně a procvičovat si tak úkoly znovu a znovu. Každý sešit Roztančené fixy má 50 stran plných úkolů pro děti předškolního věku.

 

Jak se Chytré vějíře a Roztančené fixy líbily v testování?

  

Maminky byly spokojené, že se jejich děti zabavily smysluplnou zábavou a všechny se shodly, že Vějíře i Fixy se hodí při cestování, stejně jako další hry od Kvída. Kniha Roztančené fixy podle recenzí podporuje i schopnost kreslení a děti jsou v průběhu testování stále lepší a preciznější.

Zvládají je všechny děti už od tří let, pro prvňáčka byly Roztančené fixy přínosem v tom, že si trénoval psaní, které se nově učí už i ve škole. Kvído hry se dokonce osvědčily i při nácviku s okluzorem, kdy je důležité nezakryté oko správně stimulovat. 
 

Lenka451Roztančené fixy jsou ideální pro nacvičování psaní u prvňáčků
 

„Měli jsme možnost s prvňáčkem otestovat knihu „Roztančené fixy“. Kniha nás zaujala již na první pohled zpracováním, ilustracemi, kvalitním provedením stránek, oceňuji fixy s mazátky, které jsou v knize zasunuty do poutek, takže jsou vždy po ruce. Je to vhodná hračka do auta, do vlaku, do čekárny. Jednotlivé úkoly syn plnil s nadšením, a ještě s větším nadšením si to sám mazal. Já ocenila to, že si hravým způsobem procvičuje téměř stejné grafomotorické cvičení, jako mají na začátku školního roku v první třídě. Knihu ale ocení i menší děti.

Dále jsme k otestování dostali chytrý vějíř. Opět skvělá hračka, kterou lze rychle sbalit s sebou na cesty, do vlaku, do čekárny apod. Skvělé zpracování, jednotlivými listy se dobře otáčí, kartičky mají krásnou ilustraci, různorodé úkoly. Skvělá věc, kdy si děti hrají a přitom se učí. Procházeli jsme úkoly společně a pak už si syn v tom i se zaujetím listoval sám. Nejvíce se mi líbilo, že je úkol na jedné stránce a hned na následující stránce řešení úkolu, nemusíme řešení hledat, přetáčet ale pohodlně se kouknout na druhou stránku.“

 

TheraDSuper pomůcka pro děti s okluzorem
 

„Vyzkoušet hry od Albi? To by bylo super, řekla jsem si, když jsem si přečetla o možnosti testování na Mimibazaru. Zkusila jsem štěstí a vyšlo to! 

Dcera v srpnu oslavila čtyři roky, moc ráda skládá puzzle a hraje jakékoliv hry. Věděla jsem tedy, že jí tyto hry udělají určitě radost. I mně to udělalo radost, protože značku Albi mám ráda pro svoji originálnost a nápaditost. Doma máme od Albi Kouzelné čtení a když je jakákoliv příležitost pro to někoho potěšit ráda vybírám dárečky právě v tomto obchodě.



Co je nyní pro nás velice důležité je nácvik s okluzorem. Dceři totiž v prosinci zjistili tupozrakost. Znamená to, že jedno oko vynechává. Na tupozrakém oku má i hodně dioptrií, takže je to cvičení někdy náročné. Okluzor by měla mít alespoň 4 hodiny denně a občas mi to připadá jako nadlidský úkol. Samozřejmě jde především o její zdraví, takže se snažíme vytrvat. Doposud hodně pomáhalo nakoupit různé časopisy pro děti, kde je plno úkolů. Od té doby, co jsme dostali Roztančené fixy nakupování časopisů za účelem doplňování odpadlo.

Roztančené fixy jsou knížkou a zároveň mazací tabulkou. Což mi připadá jako skvělý nápad. Mazací tabulku jsem jako malá sama milovala! Součástí knížky jsou dvě fixy – červená a modrá barva. Fixy jsou připevněné v knížce pomocí gumiček, takže nemají šanci vypadnout, pokud jsou správně uložené. Uzávěr fixek slouží i jako mazací houbička. Celá kniha je v kroužkové vazbě, což oceňuji, knížka se díky tomu dá přeložit a dobře natočit. Celá knížka se zavírá pomocí magnetického ohybu, takže se hezky přenáší bez toho, aby se rozevírala. Knížka obsahuje 50 zábavných úkolů. Úkoly se dají setřít, takže je možné je opravit, zkusit znovu, vylepšit. Upřímně nás tato publikace baví a pomáhá zabavit (nejen) v době nošení okluzoru. 

Pokud dítko (jako to naše) něco nesmaže hned, barva zaschne. Od autora knihy je doporučený postup setřít místo mírně navlhčenou houbičkou. My jsme zvolily jiný způsob. Fixou stačí přepsat původní zaschlou tvorbu a pak to jde taky dobře smazat bez flíčků kolem.

 

Dalším překvapením, který jsme v balíčku našly je hra s názvem Chytré vějíře.

Hra je rozdělená do 5 oblastí podle barev – Svět kolem nás, Sebeobslužné dovednosti, Myšlenkové pochody a koncentrace, Smyslové vnímání, Sociální dovednosti a emoce. Na jedné straně je vždy otázka a na další odpověď, takže rodič, případně starší dítě, si může odpověď ihned ověřit. Náš testovací vějíř je určený pro děti od pěti let. Ale jistě ho zvládnou i menší děti. Některé otázky jsou pro ně náročnější, ale o to déle je bude vějíř bavit! Abych celé testování shrnula, tak určitě hry doporučuji i ostatním. Vyplňovat a luštit děti bude bavit ať už doma jen tak, při nemoci nebo na cestách.

Za pár měsíců jsou tu Vánoce a řekla bych, že zrovna toto je výborný nápad na dárek! 

Tímto bych zároveň chtěla ještě jednou poděkovat za možnost vyzkoušet si oba výrobky!“ 

 

 

SairinKvído prošel i u dráčat 3 a 7 let
 

„Ostré zoubky, ostré drápky, řev a poletování úplně všude… a pak najednou ticho 1 aneb Dráčata testují Roztančené fixy a Chytré vějíře Kvído od Albi.

Hlavními testery jsou Dráčata Kubík (necelých 7 roků) a Eliška (skoro 3 roky).

 

Jako první jsme se rozhodli důkladně prozkoumat knížku s grafomotorickými úkoly Roztančené fixy, která je na principu mazací tabule.

Knížka/sešit má pevné desky a listy jsou upevněny kroužkovou vazbou, díky tomu se dětem listy krásně otáčí, dá se přeložit a není problém ji vyplňovat ani v sedě na sedačce.

Fixy se upevňují do gumových poutek a kniha se uzavírá na magnetky, takže hrozí o něco nižší riziko ztráty fixek a s knihou je snazší manipulace – nic se neotvírá, nic nevypadává… Kniha je primárně určena pro děti od 5 let, ale i malá Eliška si ji oblíbila a má snahu vyplňovat úkoly podle pokynů.

Uvnitř kniha obsahuje 50 krásných barevných úkolů které rozvíjí grafomotoriku a jemnou motoriku a děti díky nim trénují správný úchop pera.

Úkoly jsou na zalaminovaných listech a v knize najdete i modrou a červenou mazací fixu, součástí fixy je i mazací houbička přímo ve víčku. Díky tomu mohou děti vyplňovat úkoly znovu, znovu, znovu a znovu… a pokud budou aspoň trošku jako ty naše, tak je opravdu budou vyplňovat pořád dokola… V knížce najdete doporučení, abyste vyplněné úkoly mazali ideálně hned. Po zaschnutí je lepší použít vlhký hadřík či houbičku. Pokud se Vám stejně jako nám stane, že zapomenete a listy i po snaze vypucovat je houbičkou či vlhčeným ubrouskem zůstanou trochu zabarvené tak doporučuji na hadřík trošku technického lihu a stránky budou jako nové.

Chytré vějíře je sada otázek a odpovědí. Vějíř jich obsahuje rovných 100.

Jednotlivé otázky jsou barevné a krásně ilustrované a děti zabaví už jen prohlížení jednotlivých obrázků.

Každý list vějíře obsahuje 2 otázky a správné odpovědi se děti dozvědí hned na následující straně. Vějíř je oboustranný. Otázky jsou rozdělené do 5 kategorií které jsou rozlišené barevně – Příroda, Jazykový cit a grafomotorika, Svět kolem nás, Matematika a logika a Sociální dovednosti. Díky tomu jsou otázky velmi různorodé. Díky svému rozměru a snadné manipulaci jsou Chytré vějíře i ideální zábavou na cesty – ať už do auta, vlaku či autobusu.

 

Stejně jako Roztančené fixy jsou i Chytré vějíře primárně určeny dětem od 5 let, ale i ony zaujmou děti mnohem menší.

Jedinou drobnou, opravdu maličkou, nevýhodou Vějířů je plastový šroubek, který drží listy pohromadě a zajišťuje jejich otáčení. Ten se totiž častým používáním povoluje a je potřeba ho občas dotáhnout, v krajním případě by mohlo dojít k jeho rozpojení a následnému rozsypání listů.

A jestli bychom Roztančené fixy a Chytré vějíře doporučili ostatním? Ano, ano, ano!

Je to úžasná poučná zábava, která děti nejen zabaví, ale i nenásilnou formou naučí.

A určitě by to byl i ideální dárek k Vánocům či narozeninám, takže jestli se poohlížíte po nějakém dárku, tak určitě by Vám neměly uniknou stránky www.kvido.cz.“ 

 

 

Pz44Mladší syn zkoušel z otázek ve Vějířích i babičku
 

„Tento týden jsme dostali možnost vyzkoušet „Roztančené fixy“ a „Chytrý vějíř“ od firmy Albi. Testovali jsme s Honzíkem (6 let) a Tomáškem (4 roky). Výrobky firma doporučuje pro děti 5+. Po rozbalení balíčku jsem tipovala, že se klukům bude více líbit Chytrý vějíř. Vyhrály ale Roztančené fixy. 

Nejprve bych tedy zhodnotila sadu grafomotorického cvičení s mazatelnými fixami. Na obalu je známá postavička chobotničky Kvída, kterou známe i z ostatních výrobků Albi. Po otevření mě překvapila velikost fixů, čekala jsem standardní velikost a tyhle byly poloviční. Kluci se hned začali přetahovat, kdo cvičení vyzkouší jako první. Velmi mě překvapilo, že Honzík u úkolů vydržel, dokud nevyplnil celou knihu. Druhý, třetí, čtvrtý den....a Honzík stále maže a vyplňuje, maže a vyplňuje. To jsem opravdu nečekala. Už abych se začala poohlížet, kde se dají koupit náhradní fixy.

Chytrý vějíř obsahuje 100 obrázkových úkolů. Správné odpovědi si můžete zkontrolovat hned na následující stránce. Otázky jsou různorodé, od číselných řad, logických úkolů až po otázky z etikety. Myslím, že takto se děti mohou naučit užitečné věci, které se jim budou hodit. Vějíř se nejvíce líbil mladšímu synovi, který zkoušel z otázek i babičku, když přišla na návštěvu. 

Obě hry se klukům moc líbily a můžeme je vřele doporučit i ostatním. Určitě si také přečtěte doporučení v knize. Např. mazat obrázky hned po vyplnění, protože pokud necháte vyplněné stránky několik dní, barva zaschne a musí se vyčistit vlhkým hadříkem. U chytrých vějířů bych zase poradila přikoupit další edici např. příroda, matematika a logika nebo sociální dovednosti.“

 

 

KikinkkkaHry hravě zvládá i náš tříleťák
 

„Testování se u nás ujali Daneček (3 roky) a jeho starší bratr Dominik (7 let). Jako první je zaujal sešit Roztančené fixy. Obsahuje 2 fixy, modrou a červenou, mnoho úkolů, které hravou formou pomáhají v rozvoji jemné motoriky a správnému držení pera. I když je sešit doporučen od věku 5+, tak ty lehčí úkoly zvládl i náš tříleťák. Kroužková vazba sešitu umožňuje snadné otáčení stránek. Po vyplnění úkolů, děti lehce zvládnou smazat fixy a trénovat znovu. Je to prakticky nekonečná zábava.

Chytrý vějíř se klukům také moc líbil. 

Hra je rozdělena na 5 oblastí podle barev. Společně jsme prošli všech sto otázek a odpovědí. Hra má moc pěkné barevné ilustrace. Velikostí se hodí na delší cestování, protože nezabere moc místa a děti se zabaví. Obě tyto hry se nám moc líbí a všem je vřele doporučujeme.“

 

ElinaskaHra Roztančené fixy – dokonalá příprava na školu! 

 

„Tuto knihu pro děti připravila speciální pedagožka Mgr. Ivana Vlková. Kniha je pracovním sešitem, který obsahuje 50 lákavých úkolů na pevných zalaminovaných stránkách.

Součástí pracovního sešitu s kroužkovou vazbou a pevnými deskami jsou i 2 barevné fixy červené a modré barvy, které jsou připevněny v praktických gumičkách, takže nevypadnou.

Kniha je určena pro děti od 5 let, ale myslím si, že je vhodná hlavně pro šestileté a sedmileté prvňáčky – děti, které se seznamují se školou a chodí do ní.

Na každé stránce je zajímavá říkanka a obrázek, který děti obtahují. Každá fixa je smazatelná. Autorka doporučuje po použití obrázky hned smazat, nejlépe navlhčenou houbičkou, a pak stránku s obrázky vysušit. Knihu (pracovní sešit) tak lze bez potíží použít opakovaně – barvy nezaschnou.

Některé obrázky děti doplňují (např. obrázek obličeje nebo stromu s trávou, u kterého dítě dokreslí polovinu obrázku. (Vidět je například levá strana, na pravé není nic, jen barevné pozadí).

Syna nejvíce ze všeho bavila bludiště, kdy dítě obtahuje vlnovku, např. "cesta včelky do včelího úlu"

Díky opakovanému kreslení syn získal jistotu v úchopu tužky a v jejím držení. Zpočátku se mu moc nedařilo kreslit pyramidy a hory (špičaté trojúhelníky), postupně se ale vypracoval k dokonalosti. :-). Čáry, které dříve dělal, se klikatily kolem podkladu nebo je zcela minul. Teď už se více soustředí, je sebejistý a obtáhne celkem svižně tvary, které jsou na jednotlivých stránkách.

Hodně oceňuji nádherné ilustrace a barevné poutavé pozadí jednotlivých pevných stran. Dítě kreslení a tvoření v knize baví.

Některé úkoly jsou jednodušší – dítě jen kreslí a jiné už jsou složitější, dítě musí nakreslit na pravou stránku stejné symboly do stejného řádku a sloupce nebo spojuje k sobě tečky podle vzoru, takže u toho musí i více přemýšlet (kde čára začíná a kde končí).

 

Syna hodně zaujalo i vybarvování a tvoření, např. u vajíček. Kniha se stala součástí naší knihovny a nejčastěji používané hry. Syn za mnou zhruba jednou nebo dvakrát za týden sám přijde a ukazuje na knihu (knihy dávám výš) a já mu ji podávám.

Nejčastěji kreslí, když něco dělám, např. vařím apod. a jen k němu občas přiběhnu. Jindy tvoří se mnou, například o víkendu.

Knihu vám všem, kteří máte děti moc doporučuji. Je to skvělá kniha a smysluplně strávený čas s dítětem, myslím si, že je ideální možností, jak podpořit děti v jejich volném čase. Lepší, než jim jen pustit pasivně film :-) nebo je nechat koukat na videa na tabletu.

Kniha na mě dýchla láskou autorky, která vytvořila unikátní systém – učit se můžou i dvě nebo tři děti za sebou..., protože není kniha časem "počmáraná". Po umytí a vysušení lze použít opakovaně (jen se musí umýt hned).

Tato kniha podporuje i schopnost kreslení. Všimla jsem si, že je syn v kreslení stále lepší a preciznější. A proto vám ji s čistým svědomím moc ráda doporučuji! Není nic, co bych na knize měnila.

Již po měsíci kreslení v knize vidím výsledky, a tak věřím, že je uvidíte i vy!“ 

 

Recenze byly redakčně zkráceny. Všechny kompletní recenze si můžete přečíst tady

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie