Zobrazit přihlášovací formulář

Jak dopadlo testování dermokosmetiky pečující o pleť s atopickými sklony

  • Publikováno:

Skončilo testování, ve kterém 8 vybraných zájemců o testování mělo možnost během dvou týdnů vyzkoušet účinnost produktů od francouzské dermokosmetiky Avène soustředící se na péči o suchou svědící kůži se sklonem k atopii obsahující XeraCalm A.D. Kompletní pečující sada obsahuje zklidňující koncentrovanou péči, Relipidační mycí olej, Relipidační balzám a Termální vodu Avène ve spreji. Tato termální voda má schopnosti působit proti podráždění a zklidňuje všechny typy citlivé kůže. Základem léčby atopické dermatitidy je potom udržení a obnova kůže jako přirozené bariéry proti škodlivým vnějším vlivům.
 

A jak pečující řada Avène XeraCalm A.D uspěla u testujících? 

Řadu produktů XeraCalm A.D během 14 dnů testovali dospělí i děti a všichni se shodli, že jejich obtíže zmírnila, zejména obtěžující svědění. Někteří testující se potýkají zároveň se silnými alergiemi, které se projevují právě v zesílených ekzematických projevech.
 

Prohlédněte si recenze

Eva U. (Kounov): Atopický ekzém s pubertou překvapivě zmizel, ale suchá zarudlá kůže zůstala 

„Jako malá jsem měla atopický ekzém, který s pubertou překvapivě zmizel. Zůstala mi suchá pleť s červenými fleky v obličeji, které nejsou vzhledově ani pocitově příjemné. 

Svědění, pnutí pokožky bylo nepříjemné a měla jsem pocit, že se stále musím něčím mazat i když jsem byla namazaná.  

Vyzkoušela jsem celou řadu kosmetických produktů od různých kosmetických společností. Už jsem ani nevěřila, že se mi podaří najít nějakou vhodnou kosmetiku. Mile mě překvapila celá řada Avène Xera Calm A.D. a především "Relipidační mycí olej", který mou pleť zklidnil, vůbec nevysušil i když se používá s vodou.

"Zklidňující koncentrovaná péče" je skvělá na oční víčka, která vyživí a zůstanou krásně svěží. "Relipidační balzám" jsem vyzkoušela na obličej včetně krku a dekoltu a pokožka se sjednotila. 

Dále jsem balzám vyzkoušela i na ruce a světe div se. Stačí si namazat ruce jednou denně a nejsou vysušené a kůže není popraskaná, přestaly se dělat záděry atd.

Péče o pleť mě začala bavit a překvapilo mě i konstatování přátel i známých, že jsem nějak prokoukla. Co jsem se sebou udělala, že vypadám tak odpočatě a zdravě v této nelehké době.“

Foto tváře před a po 

                              

 

Senta M. (sentamartynenko)Atopickým ekzémem trpím od narození, projevuje se mi v něm ale také alergie 

„Jsem atopik od narození a k tomu se mi začala projevovat alergie na kočky, alergie se projevuje právě atopickým ekzémem. Již jsem vyzkoušela několik dermatologických kosmetik, většinou jsem už skeptická. Řada XeraCalm A.D od Avène mě nicméně překvapila. 

Malý krém proti svědění skutečně omezí svědění během chvilky, což je velice ulevující pocit, balení je malé a dá se nosit stále u sebe. Aplikace je trošku horší, jedná se o nějaké speciální zavírání k ochraně krému v tubě, při tlaku ale musíte dávat pozor, aby vám na ruce nezůstala půlka tuby.

Krém na tělo a tvář má skvělé balení s aplikátorem ve tvaru pumpičky, což je dost praktické. Naprosto vítám univerzálnost krému. Tento krém se aplikuje dvakrát denně, což naprosto stačí (atopii mám v tomto ročním období lehčí).

Nejvíce si však pochvaluji mýdlo. Ač na olejové bázi, tak zároveň lehce pění, kůži nevysušuje, dá se použít na tělo i tvář, což je u mě velice významné plus.

Při pravidelném používání všech 3 produktů se ekzém velice, ale opravdu velice zlepšil. Oba krémy i mýdlo jsou moc příjemné, výrobky obecně hodnotím kladně. Krém se musí nechat lehce vsáknout, pak ale nemastí.“

                         před:                                                             po:

                           

 

Michaela L. (Misisi): S těžkým atopickým ekzémem u dětí válčím řadu let společně s alergiemi, XeraCalm A.D mile překvapil 

„S atopickým ekzémem válčíme již řadu let. Náš devítiletý syn, jím trpí prakticky od narození. Byl kojený 2 roky, plně 7 měsíců, poté s opatrným zaváděním příkrmů. Má polyvalentní alergii, velmi silně pozitivní specifické IgE (RAST třída 5) na roztoče, veškeré vzdušné alergeny, zkřížené alergie – potravinové alergie. Péče o ekzematickou pokožku tedy u nás zahrnuje celý komplex opatření – vhodná strava, doplňky výživy jako je rybí olej (Omega 3 mastné kyseliny), vitamín D, probiotika. Protiroztočová opatření, praní ve speciálním pracím prostředku, dvojí máchání, pyžamo měníme každý druhý den, oblečení včetně ponožek jen ze 100 % bavlny, 3x týdně koupele v soli z Mrtvého moře nebo v Jodobromové solance. A samozřejmě promazávání pokožky nejméně 3x denně. Syn má na celém těle velmi suchou kůži, ložiska ekzému pak převážně na nártech, kotnících, kolenech, kolenních jamkách, zápěstí, někdy i v obličeji a poslední dobou i na stehnech, lýtkách, pažích.

Na promazávání jsme v minulosti vyzkoušeli různé přípravky, ale s přípravky XeraCalm A.D. jsem se ještě nesetkala. Nečekala jsem žádné zázraky, protože je jasné, že atopický ekzém zcela vyléčit nelze, jeho projevy však můžeme vhodnou dermokosmetikou zmírnit. Nyní, po 14 dnech užívání, musím konstatovat, že mě účinnost přípravků mile překvapila. Při prvním namazání pokožky balzámem se objevilo krátké štípání, při dalším už ale ne. Před začátkem testování měl syn velmi suchou kůži s drobnými projevy ekzému v obličeji, na krku a hrudníku. Během testování se stav pokožky v těchto místech výrazně zlepšil, a to už od pátého dne. Efekt přetrvává stále. Co se týče dalších míst, kde jsou již výraznější projevy ekzému (nárty, kotníky,kolena, kolenní jamky, zápěstí, prsty), stav zůstal v podstatě nezměněn. Bohužel v období podzim, zima, jaro se ekzém drží v takto zhoršené formě. Ustupuje pouze v letních měsících. Svědění se po užívání balzámu zmírnilo. Relipidační balzám XeraCalm A.D. budeme určitě užívat nadále, má příjemnou konzistenci, neutrální vůni, není lepkavý, je bez parfemace, dobře se roztírá, pokožku dobře hydratuje. Zmírnilo se i svědění.“

před:                                                                              po 14 dnech používání:

 

                  


Gabriela L. (Lennie)
: Ekzém na rukou se dceři spustil kvůli hračce 

„Dceru trápí měsíce ekzém na rukou, první spouštěč byly "báječné slizy", se kterými si ráda hrála. Ty sice okamžitě letěly z domu, nicméně pokožka na rukou zůstala poškozená – velmi, velmi poškodily a narušily. Prakticky od loňských Vánoc jsme vyzkoušely postupně volně dostupné prostředky, ve fázi zoufalství i ty na předpis a kortikoidy.

Na fotce to úplně dobře není vidět, ale ta kůže je taková "hroší", krustovaná, hrubá a tvrdá.

Chlad to ještě zhoršoval, lehce se to zklidnilo u moře, aby se to pak vrátilo znovu a horší.

První jsme použily krém se zklidňujícím účinkem proti škrábání. Na noc...ráno – světe div se, opravdu zklidnění. Rudá kůže zesvětlala a svědění se velmi, velmi zmírnilo.

Teď po více než dvou týdnech můžu říct, že takhle zhojené ruce jsme neviděly 11 měsíců.

Ráno promaže ruce balzámem a večer taky.  Večer před namazáním si je myje emulzí. Za mě rozhodně velká spokojenost.

Vyzkoušela jsem mimo plán i na můj obličej, kdy se mi velmi, velmi zhoršil ekzém a po první aplikaci se opravdu svědění rychle zmírnilo a ráno bylo zlepšení znatelné.

Po této zkušenosti můžu tuto řadu doporučit a my určitě budeme v používání dál pokračovat.“


  

 

Klára T. (._._.klaraaT._._.): Atopickým ekzémem jsem trpěla v dětství, v pubertě obtíže ustaly, ale nyní v dospělosti je zpět 

„Atopický ekzém jsem měla v dětství, kdy mi postupně zmizel, ale navrátil se mi v dospělosti a od té doby zkouším všechno možné, abych jeho příznaky zmírnila.

Ze všech testovaných produktů u mě nejvíce zabodoval relipidační balzám XeraCalm A.D. Používám ho nejen na ruce, kde ekzémem trpím nejvíce, ale i na obličej. Balzám se rychle vstřebává a nezanechává mastný film. Pokožka je po něm příjemně vláčná a přestala být napnutá. Po pravidelném užívání na kůži ubyly i suché šupinky kůže. Kromě toho se mi i rychle zahojila rozpraskaná kůže.

Zklidňující koncentrovanou péči používám párkrát denně jako doplněk k již zmiňovanému balzámu. Kůže po použití tolik nesvědí a produkt ji i celkové dobře hydratuje.

U relipidačního mycího oleje XeraCalm A.D oceňuji, že neštípe a pokožka po umytí není vysušená, jako se mi to po některých mycích produktech stává. Navíc má příjemnou konzistenci, pěnivost a není výrazně cítit.

V balíčku byla i termální voda Avène, tu používám na obličej během dne, když se chci trochu osvěžit.

Co se týká řady XeraCalm A.D opravdu jsem netušila, že ji budu moct vyměnit za dermatologem předepsané masti s léčivy. Jsem mile překvapená, že produkty (zejména relipidační balzám XeraCalm A.D.) dokáží působit celou noc a nevzbudí mě tak svědění a opětovné mazání rukou. Stav rukou se mi během krátké doby opravdu velmi zlepšil.
Jsem opravdu nadšená, že jsem mohla produkty vyzkoušet doslova navlastní kůži.“

 

Recenze v tomto článku byly redakčně upraveny. Všechny kompletní recenze si můžete přečíst zde.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie