Zobrazit přihlášovací formulář

SOUTĚŽ O EMUŠÁKY – nejlepší hračka a kniha o emocích pro děti a jejich rodiče

  • Publikováno:
SOUTĚŽ O EMUŠÁKY – nejlepší hračka a kniha o emocích pro děti a jejich rodiče

Plyšový žabák a osm plyšových much, které vyjadřují pocity radosti, strachu, smutku, důvěry, hněvu, žárlivosti, osamocení a zvědavosti. K tomu kniha plná příběhů, otázek a her pro děti ve věku 4–10 let. A to vše v nádherném balení. Zasoutěžte si i vy!

Co si přejete pro své děti?

Téměř všichni rodiče se v odpovědích shodují – přejí si, aby jejich dítě bylo zdravé a v životě šťastné a úspěšné. Řada výzkumů dokazuje, že míra spokojenosti s vlastním životem není dána absolvováním vysoké školy nebo prestižním zaměstnáním. Je více závislá na naší emoční inteligenci, tedy na tom, jak si dokážeme uvědomovat a zvládat své emoce, jakou máme schopnost vcítit se do emocí ostatních a zda dokážeme navazovat kvalitní mezilidské vztahy. O tom, že emoční inteligenci lze rozvíjet, dnes už není pochyb. Jde to v každém věku, ale nejdůležitějším obdobím je dětský věk, zhruba do 10 let.

 

Očima rodiče

„Úžasné čtení, které je na rozdíl od „klasických“ pohádek opravdu užitečné. Dítě se učí, jak zvládat situace, které v dětství často nastávají, a zároveň se nijak neomezuje dětská představivost. Obstojí i u náročných rodičů, kterým se nelíbí krmit své ratolesti násilím nebo věčným spoléháním na někoho/něco (princezny odkázané na statečného prince). Emušáky chválí také moje známá psycholožka nebo učitelka ve školce. Jednoznačně úžasná záležitost na rozeznání emocí a práci s nimi.“ 

Něco více o knize

Práce s knížkou je velmi jednoduchá. Veškeré podklady k aktivitám a hrám naleznou rodiče přímo u každé pohádky. Hlavním hrdinou příběhů je plyšový žabák Ferda. Dostává se do situací, které jsou blízké dětem a se kterými si musí poradit. Doprovázejí ho mouchy, jež představují jeho pocity. Radí mu, našeptávají, a někdy se dokonce i perou – chovají se zkrátka podobně jako lidské emoce ve skutečném životě. S tím rozdílem, že v Emušákově lze tyto emoce vidět, dokonce si na ně sáhnout, což je pro pochopení abstraktních pojmů pro děti stěžejní. Kniha je doplněna o povídání pro rodiče, kteří v ní najdou krátké texty o každé emoci i rady, na co a jak se zaměřit. Součástí knížky je soubor otázek pro děti, na pohádku volně navazují a otevírají prostor pro další rozhovory. Rodiče a děti, kteří si rádi hrají, naleznou v knize různé hry a aktivity, jež umožňují praktický nácvik zvládání emocí.

Soutěžte o Emušáky!

Soutěž probíhá od 11. 12. 2020 do 18. 12. 2020.

Pravidla k soutěži najdete zde.
Pravidla k zacházení s osobními údaji najdete zde.
 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie