Zobrazit přihlášovací formulář

Nepečené cukroví: 8 nejoblíbenějších receptů, které si zamilujete

  • Publikováno:
Nepečené cukroví: 8 nejoblíbenějších receptů, které si zamilujete

Představit si svátky bez cukroví umí asi jen málokdo z nás. Ne každý má ale čas věnovat dlouhé hodiny pečení, přípravě krému a následnému promazávání. Ani tak ale nemusí být sváteční stůl prázdný. Nepečené druhy cukroví se dají připravit v cuku letu, vůbec nevypadají zle a navíc i dobře chutnají. Vybrali jsme pro vás čtenářské recepty, které jsou u vás nejpopulárnější.

Kuličky Rafaelo

Kdo by neznal populární v kokosu obalenou cukrovinku s mandlí uvnitř? Věděli jste ale, že domácí verzi lahodné sladkosti snadno připravíte doma jen ze čtyř surovin? A nezabere vám to déle, než půl hodiny. Navíc tyhle kuličky vypadají jako sněhové, takže se mezi dalším cukrovím budou pěkně vyjímat. Poskládat je tam můžete jen tak nebo si pořiďte malé papírové košíčky, v nichž budou vypadat ještě lépe. Recept na kuličky Rafaelo najdete ZDE.

Nugátové špičky

Ještě jednodušší, ale neméně lahodné a efektní jsou také nugátové špičky. I při jejich přípravě si vystačíte s pouhými čtyřmi surovinami a hotové jsou v cuku letu. Hotové špičky můžete ještě před zatuhnutím ozdobit třeba nastrouhaným kokosem, různými drcenými oříšky, griliášem, vánočním cukrovým zdobením nebo třeba půlkou oloupané mandle. Recept na nugátové špičky najdete ZDE.

Náš tip:
Papírové mini košíčky na pralinky Alvarak – vánoční sada, dortisimo.cz, 85 Kč/150 kusů

Vosí hnízda

Někdo je zná pod názvem včelí úly, jiný jim říká vosí hnízda. Jisté ale je, že jde v Čechách o jeden z nejoblíbenějších druhů nepečeného cukroví. Připravuje se nejčastěji z drcených piškotů, másla a cukru a plní máslovým krémem nebo třeba nutelou. Někdo ještě do špičky dává pikantní marmeládu. My jsme pro vás ale tentokrát vybrali recept na vosí hnízda z populárních sušenek KOKA, najdete ho ZDE.

Andělská kokosová očka

Dalším z populárních druhů nepečeného cukroví jsou andělská očka, která se připravují z uvařených žloutků, másla, cukru a strouhaného kokosu, případně trochy rumu nebo vaječného likéru pro vůni. Z hmoty se udělají kuličky, do nich se nejlépe druhou stranou dřevěné vařečky udělá důlek a ten se naplní čokoládovou polevou. Netradiční cukroví, které připomíná oči, chutná skvěle. Recept na andělská kokosová očka najdete ZDE.

Mandlové tofifé

Méně známé, ale opravdu výtečné, jsou hrudky ze smetanového máslového karamelu s oříšky nebo mandlemi, polité čokoládou. Tuhle delikatesu si zamiluje celá rodina. Recept na mandlové tofifé najdete ZDE.

Fíkové kuličky

Pokud máte doma sušené fíky, určitě zkuste další báječné nepečené cukroví. Jde o kuličky z umletých sušených fíků, strouhaných vlašských moučkového cukru, strouhaného perníku a skořice, ovoněné rumem a namočené v čokoládové polevě. Recept na fíkové kuličky najdete ZDE.

Šohajky

Dalším nepečeným druhem, který měly oblíbený už naše maminky, jsou šohajky. Čokoládou zalité košíčky ze směsi mletých ořechů, cukru, 100% tuku, mléka a rumu, připravené v misce nad horkou párou. Recept na šohajky najdete ZDE.

Kokosový kmen

Vzpomínáte na ten vynikající tříbarevný kokosový suk z pouti? Tak přesně takový si snadno připravíte doma. Potřebujete na to jen kokos, Salko, sušené mléko a na obarvení kakao a červené potravinářské barvivo. Hotový kmen pak ještě obalte v kokosu. Nakrájený na kolečka se bude mezi ostatním cukrovím vyjímat. Recept na kokosový kmen najdete ZDE.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie