Zobrazit přihlášovací formulář

Sex v těhotenství si neodpírejte. Důvody a nejvhodnější polohy vám prozradí porodní asistentka

  • Publikováno:
Sex v těhotenství si neodpírejte. Důvody a nejvhodnější polohy vám prozradí porodní asistentka

Řada párů má především při pokročilém stupni těhotenství a po porodu z milování strach. Trápí je obavy, zda nějak neublíží nenarozenému dítěti či těhotné ženě. Opak je ale pravdou. Sex v tomto období, samozřejmě v případě, že je vše v pořádku, je naopak prospěšný. Podívejte se čím, a seznamte se s polohami, v nichž si oba užijete i v 9. měsíci.

„Pokud žena nemá v průběhu těhotenství žádné zdravotní potíže, je sex velmi důležitou součástí partnerského života,“ říká porodní asistentka Alžběta Samková.

„Pánové, není proč se bát. Už jen proto, že když se ženou sdílíte tyhle intimní chvilky, ta se uvolňuje, uvolňuje se její pánev, a dítě má tak díky tomu při porodním procesu daleko jednodušší cestu na svět,“ dodává.

Ale to zdaleka není všechno. Benefitů je mnohem víc. A zdaleka nemusí jít jen o sex. Stačí se ženy jen něžně dotýkat, masírovat ji, mazlit se. Důležité je, aby cítila, že je v bezpečí a milována.

Podívejte se na video, ve kterém se dozvíte, proč se sexu v těhotenství není třeba bát, ba proč se dá dokonce doporučit. A inspirujte se těmi nejvhodnějšími polohami.

Další videa s radami porodní asistentky Alžběty Samkové najdete na internetové televizi Mall.tv v pořadu Víte, že…

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie