Zobrazit přihlášovací formulář

Takhle vypadá opravdová láska: Dojemné fotky staroušků vám rozbuší srdce

  • Publikováno:
Takhle vypadá opravdová láska: Dojemné fotky staroušků vám rozbuší srdce

Jsou spolu celá desetiletí, přesto z jejich vztahů nevymizela láska a romantika. A přesně to se rozhodla zachytit objektivem svého fotoaparátu. Nádherné fotografie párů, které díky tomuto nápadu vznikly, chytily za srdce nejen samotné aktéry a jejich rodiny, ale i tisíce lidí na celém světě. A dojmou i vás.

Londýnská fotografka Sujata Setia se na rodinnou fotografii zaměřila, když na svět přišla její prvorozená dcerka. Pro snímky k ní chodili novomanželé, rodiny s dětmi, mladé páry. Ona si ale záhy uvědomila, že nikdo nechce zvěčnit starší generace s vnoučaty či pravnoučaty, případně samotné. Rozhodla se proto, že se právě na ně zaměří. Vznikla tak úžasná série dojemných snímků.

„Na jednom rodinném focení v texasském Houstonu jsem si všimla, že když už jsem fotografovala jednoho prarodiče s vnoučetem, druhý z páru jen mlčky stál v koutě. Požádala jsem je proto potom, zda bych je mohla vyfotit jako pár,“ prozradila v jednom z rozhovorů pro magazín Huffpost fotografka, která se rozhodla, že se právě na manželské páry, které spolu žijí desítky let, zaměří.

Nyní cestuje po světě a pořádá fotografické workshopy pro studenty na místech, jako je Irsko a Dubaj. Ať je kdekoli, žádá starší, dlouho sezdané páry, aby postály před objektivy fotoaparátů jí i jejím studentům. Výsledkem jsou dojemné snímky prosvětlené typickým malířským stylem. Prohlédnou si je, a nejen ty, můžete na webových stránkách ateliéru But Natural Photography.

"Zahoďte stud a vraťte se do doby, kdy jste spolu začínali chodit. Pořídíme vám několik fotografií ve stylu zásnubních snímků a vy si je pak můžete nechat," nabídne jim. Přiznává, že zpočátku není vůbec jednoduché donutit je chovat se tak, jako by se právě zasnoubili.

„Prosím je, aby se drželi za ruce, líbali se, objímali. Zezačátku se tomu obvykle jen smějí. Počáteční plachost ale nakonec vystřídají skutečně romantické scény. Někdy až příliš romantické…,“ říká Sujata Setia, z jejíž snímků vyzařuje neskutečná něha.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

gej 15. 3. 2021, 17:54
ano, prosím, chci se na tu starou dámu tolik vykašlat, ano, ano (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X)
verdim 10. 3. 2021, 13:42
To je taková Krása až se mi tají dech *-)
gej 15. 3. 2021, 17:54
@verdim ne (Y)

Kategorie