Zobrazit přihlášovací formulář

Zastavte sexualizaci dětí! Rodiče pobouřila reklamní kampaň známé módní značky

  • Publikováno:
Zastavte sexualizaci dětí! Rodiče pobouřila reklamní kampaň známé módní značky

Jako zcela nevhodná byla jednou maminkou označena nová módní kampaň na dětské oblečení. A další matky se k ní okamžitě přidaly. Populární britská značka se tak záhy dostala pod palbu rozhořčených rodičů, kteří obchod obvinili ze sexualizace dětí. Co na předmětné fotky říkáte vy? Jsou podle vás už za hranou nebo vám přijdou úplně v pohodě?

Zdroj: ZARA

Není to poprvé, co musí módní značka Zara čelit podobným obviněním. Její kampaně byly z podobného důvodu kritizovány už nejednou. Tentokrát vše inicializovala matka, která na fotky narazila na internetu při hledání vhodných bot pro dceru. A pocity, které v ní snímky vyvolaly, si nenechala pro sebe. S patřičným komentářem je zveřejnila na diskuzním fóru jednoho z v Británii populárních webů pro rodiče a odezva dalších rozhořčených matek na sebe nenechala dlouho čekat.

„Dnes ráno jsem hledala letní boty pro DD online a narazila jsem při tom na tyto obrázky, díky nimž jsem se cítila dost nepříjemně," napsala.

"Je to celé nastylizované jako sexy módní fotografie, jenže problém je v tom, že jde o dětské oblečení. Mám pocit, že jsou takové pózy pro takhle malé děti nevhodné,“ dodala ještě.

Zdroj: ZARA

Mnoho rodičů s jejím názorem okamžitě souhlasilo a shodli se na tom, že obrázky rozhodně nejsou vhodné pro kampaň na dětské oblečení.

Jeden z nich například napsal: „Ty obrázky jsou naprosto nevhodné. Zajímalo by mě, kteří rodiče nechali své děti pózovat pro takové snímky.“

"Na všech třech dívky ukazují rozkrok, což může v některých lidech evokovat všechno možné," souhlasil další, zatímco třetí napsal: "Souhlasím s vámi, ty pózy jsou docela přes čáru."

Našly se ale i takové maminky, které napsaly, že podle nich jsou snímky zcela nevinné a rozhodně nevidí důvod, proč kolem toho dělat takový rozruch.

Jak předmětné fotky působí na vás? Jsou podle vás už za hranou nebo vám přijdou úplně v pohodě?

Zdroj: ZARA

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

beri-beri (upraveno) 5. 5. 2021, 19:13
Nevím , když čtu tyto komentáře, tak z toho mám smíšené pocity. Takových fotek ze základky a rodinných fotek z tohoto věku mám doma spousty, jen poznámka...bylo to asi kolem roku 1975, když mi bylo jako holčičce na fotkách. Spoustu fotek, kdy jsme sourozenci běhali nahatí po zahradě a sprchovali se zahradní hadicí. Vzpomínky, nic víc. Nikdo se nad tím nikdy nepozastavil. Dnes se u toho zasmějeme. Dle mě to jsou roztomilé fotky malé dívky. Tečka. Jde o to, že to hned někdo rozpitvává a chce v tom vidět to, co v tom vidět chce. Každý křičí dnes o sexualitě malých dětí a křičí to do světa. Upozorňuje na to neustále a potom nevidí krásnou fotku dítěte, ale malý sexuální symbol. Z toho se mi chce zvracet. Pedofilové byli vždycky. A když si vybrali oběť, nemusela to být holčička v nějaké póze, ale klidně dítě zapráskané od písku a v teplákách. A to je tak dosud. Jen se to pořád rozpitvává a dětem to bere vzpomínky na krásné dětství. Já si své děti také fotila nahaté v bazénku, nebo ve vaně a nikdy mě za to nelynčovaly. Jsou to jen krásné, roztomilé vzpomínky. A pokud se něčemu dnes říká dětská móda, tak ji nebude předvádět třicítka. A ty fotky jsou decentní a roztomilé. A ještě k těm pózám, jak píše ta Britka, viděli jste už někdy malé děvčátko, aby si sedlo a dalo nohy přes sebe, jak káže ženám etika...Ne...tohle je přesně přirozená pozice takové holčičky, když se posadí... nedělejte z nich prosím malé dospělé!!!!
Labamo 5. 5. 2021, 19:44
@beri-beri Jak se to vezme. I kdysi byli pedofilové, to ano. ALE, děti ať jsou nahaté, ale jsou dětské, netváří se na fotkách dospěle, ale dětsky-myslím jako kdysi. Jenže koukněte na ty slečny, ty pózy postav jsou pózy dospělých žen a né dětí, ten prázdný výraz opět typické modelky z řad dospělých. Kdyby děti se na fotkách tvářily jako děti, bylo by to super. Ale i mně jde mráz po zádech, když vidím děvčátko s výrazem ženy a pózou ženy. Je mi z toho divně, strach, aby si nějaký mužský toto nespletl. Dítě nemůže být vyzývavé pro dospěláka. Dítě může být nádherné jako dítě, tak proč z dětí dělat předčasně dospělé loutky, pokud vyloženě nejsou v modelingu? (pak sem názory a diskuze neplatí) Koukněte na vaše mimi, cožpak vy byste toto udělali vašim dětem? Opravdu zadarmo vstupenka pro pedofily. Palec dolů.
beri-beri 6. 5. 2021, 5:51
@Labamo Mám jednu dceru, je jí 15, a opravdu bych tohle nechtěla, aby se profesionálně fotila, jen by mě zajímalo, ale to je každého věc....Ale kde vidíte ten vyzývavý pohled??? Proboha, ta holčička se na všech třech fotkách usmívá, a na všech naprosto přirozeně. Jak říkám, vidíte, co vidět chcete. Jediné, co bohužel je, že jsou ta děvčata dnes hrozně brzo ,,dospělá", dělám vychovatelku ve třetí třídě a to už si holky dávno s panenkami nehrají, já si s nimi hrála ještě v páté.... ale to už je bohužel dobou, a s tím nic nenaděláme... jen pořád viďme děti dětmi a ne tak abychom viděli, co vidět chceme, je any jsme byli věční protestanti proti všemu...
domov941 5. 5. 2021, 18:14
Tento trend v západn Evropě a USA od rok od roku na vzestupu.Položili jste si někdy otázku kam mizí děti z celého světa ? Co říkáte na to že v Německu tento rok o jeden hlas neprošel zákon o PEDOFÍLI.
ivvet 5. 5. 2021, 11:37
Naprosto nechutné! Nechapu že rodiče vubec neco takového připustí. (zurim)
Jana634 5. 5. 2021, 10:35
Rozhodně NEVHODNÉ! Nelíbí se mi to.
Mona+Mates 27. 4. 2021, 17:31
Jednoznačně nevhodné, prosím nepodporujte tuto značku....

Kategorie