Zobrazit přihlášovací formulář

Geniální trik, jak snadno a rychle vypeckovat třešně

  • Publikováno:
Geniální trik, jak snadno a rychle vypeckovat třešně

Sezóna šťavnatých sladkých třešní je tady! A i když čerstvě natrhané chutnají skvěle, brzy se přejedí. Řešením je upéct z nich bublaninu, udělat džem nebo třeba sirup. Jenže zbavit je pecky není zas až tak jednoduché. Přesto nemusíte kupovat odpeckovávač, který vám bude po zbytek roku v kuchyni jen překážet. Ukážeme vám, jak třešně a višně snadno vypeckovat jen s tím, co máte doma.

Urodilo se vám letos hodně třešní a vy je nechcete nechat napospas špačkům? Nebo jste třeba jen od příbuzných či kamarádů dostali plnou přepravku? Určitě je nenechte shnít, byla by to vážně škoda, když si uvědomíte, že v obchodě za kilo v akci dáte kolem stovky a kvalita není nijak valná.

Vychytaný trik, jak vypeckovat třešně a višně

Jestli jste už jste někdy doma zkoušeli vypeckovat třešně, dáte nám za pravdu, že to nejde zrovna lehce. Šťáva stříká po kuchyni i na vás a všude je nepořádek. Řešením by bylo pořídit si vypeckovávač, jenže takových kuchyňských vychytávek, které potřebujete jednou, maximálně dvakrát do roka, jsou desítky. A kuchyň bohužel není nafukovací. My pro vás ale máme dobrou zprávu. Nemusíte nic kupovat, všechno potřebné totiž určitě máte doma!

Vystačíte si totiž s prázdnou lahví a čínskými hůlkami. Jestli je doma nemáte, sáhněte po obyčejném brčku, které zpevníte silnější špejlí. Pak už jen stačí třešně umýt, zbavit stopek a můžete se pustit do vypeckovávání.

Třešeň položte na hrdlo lahve, místem, kde byla stopka, nahoru. Přidržte jí a druhou rukou ji shora svižně propíchněte hůlkou naskrz. Pecka propadne do láhve a vám v ruce zůstane vypeckovaná třešeň připravená ke zpracování. Názorný postup najdete ve videu na konci článku.

Třešeň zbavte stopky, položte ji na hrdlo lahve, vzhůru místem, kde byla stopka. Tam ji také propíchněte hůlkou naskrz. Pecka propadne do láhve a vám v ruce zůstane třešeň připravená ke zpracování. Názorný postup najdete ve videu.

Více na https://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3490/tresne-zname-dokonaly-trik-jak-je-snadno-vypeckovat-i-zbavit-cervu.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy

A pokud přemýšlíte, jak vypeckované třešně zpracovat, můžete se inspirovat těmi nejlepšími recepty od našich čtenářek. Najdete je ZDE >>

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie