Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování čisticich prostředků Larrin?

  • Publikováno:
Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování čisticich prostředků Larrin?

Deset z vás mělo v průběhu června možnost důkladně prověřit hned šest různých čisticích prostředků české značky Larrin, která se již více než 30 let zaměřuje na kvalitní domácí čisticí a uklízecí prostředky. O své zkušenosti s nimi se s vámi ve svých recenzích na webu Mimibazar následně podělily. Podívejte se, jak byly s testovanými výrobky spokojené.

Larrin je jedním z předních výrobců prostředků bytové chemie skvěle účinkující např. na rez a vodní kámen, na čištění kuchyní, koupelen, sprchových koutů, atd. Zaměřuje se na tři hlavní kategorie výrobků – EKO, NANO, Klasik. Právě výrobky řady EKO Green Wave si poslední dobou získávají velkou oblibu. Obsahují aktivní mycí složky na přírodní rostlinné bázi, jsou šetrné k čističkám odpadních vod, nemají konzervační látky a bývají bez zbytečné parfemace. Navíc se přirozeněji a lépe rozkládají a nezatěžují životní prostředí.

Výrobky z řady NANO se vyznačují inovativní technologií, díky níž dojde k potažení čištěného povrchu ultratenkým oxidem křemičitým, tedy mikroskopickou vrstvičkou skla v podobě miniaturních nano – částic. Povrchy ošetřené prostředky s touto technologií lze snadno omýt vodou, mají samočisticí efekt, chrání proti následnému znečištění, vytváří hygienický povrch. Čisticí prostředky s nanotechnologií odstraňují rez a vodní kámen, nezanechávájí šmouhy, zaručují vysoký lesk, vytváří ochranný film již po prvním použití a při pravidelném používání zabraňují opětovnému usazování nečistot. Řada Klasik pak obsahuje klasické výrobky se skvělými čisticími vlastnostmi, které zaručují dlouhodobou účinnost.

Teď už ale dost o teorii, důležitější je, jak výrobky fungovaly v praxi. Testerky měly možnost důkladně prověřit tyto čisticí prostředky:

  • GW Tekutá soda 1000ml, 
  • GW Čistič koupelny s rozprašovačem 500ml, 
  • GW Na mytí nádobí 1000ml, 
  • GW Octový čistič 1000ml, 
  • Larrin Nano čistič zrcadel a skel s rozprašovačem 500ml, 
  • Larrin na rez a vodní kámen classic 500ml

A jak to dopadlo? Podívejte se na některé jejich recenze.

 

https://www.mimibazar.cz/blog/960/testovani-cisticich-prostredku-larrin-green-wave

Markéta L. (*Marketa*)

Jako první jsem vyzkoušela prostředek na mytí nádobí. Velice příjemná nevtíravá vůně, prostředek na nádobí není extra hustý ani vodový. Dobře nádobí odmastí. Nenechává po opláchnutí lepkavý povrch. O tom jsem byla hned přesvědčená, že vyměním za svůj současný.

Na čističe koupelny jsem se těšila. Kouplenu máme nově zrekonstruovanou, sprchový kout má čirou skleněnou zástěnu. Čistič skel, zdrcadel a obkladů s NANO EFEKTEM jsem použila na skleněnou zástěnu. Po vyleštění zástěny a následném sprchování nezůstávají na skle kapky ani mapy od mýdla či šamponu. Čistič s NANO EFEKTEM budu rozhodně kupovat dále. Zrdcadlo nad umyvadlem je krásně vyleštěné. Na druhé fotce je sprcháč focený přes zástěnu, je vidět, že žádné čmouhy se nekonají.

Z čeho jsem měla obavy, byl Octový čistič. Ten obecně nemám ráda pro jeho specifickou vůni. Nicméně vůně není tak výrazná, rychle octový odér vyprchá. Octový čistič jsem zkušela na rychlovarné konvici. Povrch konvice je často umazaný asi tak jako v každé kuchyni, stačilo lehce namočit ubrousek, konvici otřít a je opět jako nová. Fotky jsou před a po aplikaci. Nechala jsem působit jen pár vteřin.

Dále jsem zkoušela Larrin na Rez a vodní kámen. Vyčistila jsem dřez po dopoledním vaření. Po nastříkání na dřez a kohoutek jsem nechala chvilku působit, potom otřela houbičkou na nádobí a vytřela do sucha. Rozdíl i z fotek je patrný. 

A v neposlední řadě je tu Tekutá soda, se kterou čistím odpady, lednici. Jsem ráda, že Larrin má řadu Geen Wave - také šetrná k přírodě

Celkově mě tato řada velice nadchla, jemná vůně, s výrobky se dobře pracuje. Co je fajn, jsou u stříkacích přípravků pojistky proti nechtěnému použití. To jiště ocení rodiče malých dětí. Za mě tutu řadu hodnotím velice kladně. Výrobce myslí nejen na funkčnosti, ale i na životní prostředí.

 

https://www.mimibazar.cz/blog/944/testovani-cistici-prostredky-larrin

Andrea V. (Qvitko)

Jako první jsem vyzkoušela NANOEFEKT - Čistič skel, zrcadel a obkladů. Jedním slovem - úžasný! A to nejen že vůně je taková že máte chuť vyleštit úplně všechno, ale i efekt je "pecka"!!! Staré zašlé zrcadlo dostalo opět svůj lesk a zrcadlo v koupelně, se po horké sprše opravdu nemlží.

Prostředek Green Wave Na mytí nádobí nádherně voní a ruce po něm zůstavají hezky jemné. Mastnota z běžně ušpiněného nádobí zmizla bez jakékoliv námahy. Prostředek je dost koncentrovaný a takstačí opravdu jen kapka na houbičku.Moc tedy nepění,ale opravdu umyje. Možná bych uvítala menší balení aby se při aplikaci lépe drželo v ruce a nebo přelít do menšího dávkovače...třeba s pumpičkou .

Pak přišel na řadu Octový čistič. Po chvilce s ředěným octovým čističem byla zanešená konvice opravdu krasně vyčištěná a sklo bylo lesklé bez zákalu vodního kamene. Hlavně nikde se nelinula nelibá vůně octu. Stačilo trochu přípravku a zbytek dolít vodou, nechala jsem stát asi 20 minut a pak jen vyvařila čistou vodou abych konvici vypláchla.

Velkým pomocníkem při klasickém úklidu je Čistič koupelny. Nejen, že je to s ním "hračka", ale i krásně provoní celou koupelnu. Obklady se úžasně lesknou a na vodovodní baterii v mžiku odstraní usazeniny. Možná bych jen více uvítala větší rozprašovač-rozptyl .

Larrin Rez a vodní kámen se mnou cestoval k babičce a tak jsem zkoušela na zašlé staré umyvadlo. Dobře asi každý známe, že ať dělame co děláme, zub času se na umyvadle, které je staré, podepíše. No a jak vidíte, i když se babička snaží umyvadlo občas vyčistit, zanedlouho se rez opět objeví. Larrin si s tím poradil a hlavně opět s vůní!!! A poradil si i bez většího drhnutí i se starým sporákem. Výsledek stál za to!

Závěrem bych napsala,že u produktů LARRIN zůstanu.Jejich vůně čistoty a síla,je prostě super a tím ,že jsou šetrné k životnímu prostředí... Co víc si přát.

 

https://www.mimibazar.cz/blog/974/testovani-pripravku-larrin

Petra S. (Slunino)

 

Začala jsem přípravkem Larrin green wave OCTOVÝ ČISTIČ, a to v kuchyni. Co se týče tohoto prostoru, kde se pracuje s jídlem, nemám ráda chemikálie a jiné přípravky zdraví škodlivé. Po víkendovém vaření volal o pomoc - vyčištění nerezový sporák. Celou plochu jsem polila neředěným přípravkem a nechala chvíli působit. První dobrá zpráva, čistič je octový, ale vůně je příjemná. Žádný štiplavý odér, který by byl pro můj citlivý nosík nepříjemný. Hadříkem jsem otřela přípravek a všechny fleky a zbytky jídla zmizely. Napečené skvrny okolo plotýnek jsem vzala houbičkou a musím říct, že i ty šly v pohodě vyčistit. Jako druhá šla na řadu mikrovlnná trouba. Opět nečistoty jako mastnota, naprskané jídlo i lehký zápach je fuč. Nerez se pěkně leskne. Také jsem potřebovala vyčistit rychlovarnou konvici. Na dně již byl usazený vodní kámen. Tudíž jsem do ní nalila trochu octového čističe a před očima mi vodní kámen mizel. Byla to opravdu chvilička. Ještě jsem ji houbičkou namočenou v octové vodě očistila zvenku a konvice je jako nová.

Umyvadlo, které bývá běžně od mýdla, zubní pasty, vodního kamene jsem postříkala přípravkem Larrin ČISTIČ KOUPELNY a po krátkém působení setřeno houbičkou. Vše čisté, lesklé, bez stop a kapek vody. Také jsem zkusila očistit tímto přípravkem obklady a spáry za umyvadlem, ale tady mi přišlo, že se nic neděje, že jsou stále stejné. Tento čistič je v nádobce s rozprašovačem, kde si můžete nastavit běžný rozprašovač nebo pěnový rozprašovač - foam. Já použila tento. Bohužel po pár stříknutích mi tekl přípravek po ruce... Nevím, zda je to tím, že je nový a plný, nebo to tak bude téct neustále. Mám zkušenost s některými aplikátory, že to takto dělají.

Na skvrny od kávy na šatech jsem použila Larrin green wave TEKUTÁ SODA. Do teplé vody jsem nalila trochu přípravku a nechala působit cca 1/2 hodiny. Po té jsem dala do pračky. Flíčky jsou fuč. Paráda:-) Mám radost, už jsem si myslela, že jsou šaty zničené... Přitom, když jsem měla napuštěné umyvadlo, jsem zjistila, že špatně odtéká odpad. A zde jsem dala šanci opět tekuté sodě. Do odpadu jsem nalila horkou vodu a po té tekutou sodu. Nechala působit a po cca 15-20 minutách opět prolila horkou vodou. Jak vidíte na fotce, odpad je čistý, průchozí. Po zápachu ani památka. Spokojenost.

Vzhledem k tomu, že máme doma myčku, nádobí v ruce moc nemeju. Je to jen pár kousků nádobí, které do myčky nedávám, např. oblíbené hrnečky, víko od tlak. hrnce, pánvičky apod. Právě zde jednu mám, tak vyzkouším, jak si přípravek Larrin green wave NA MYTÍ NÁDOBÍ poradí s mastnotou. Kapka přípravku a mastnota s připečenými zbytky jídla jsou pryč. Žádný upatlaný lepavý povrch, vše je odstraněno. Příjemná jemná vůně, tak to se mi líbí. Balení je litrové, tak odlévám do dávkovače a zbytek jede se mnou na chatu, kde myčku nemám. Super! Věřím, že tam najde své uplatnění a vyčistí i jiné věci než je nádobí.

Na přípravek Larrin NANO EFEKT - čistič skel, zrcadel a obkladů jsem se těšila. Vyčistila jsem s ním všechna zrcadla v bytě. I po pár dnech jsou stále pěkně čistá. Zrcadla, které máme na skříních bývají častěji ohmataná. A samozřejmě ta, u kterých se s děvčaty malujeme :-) Zrcadlo v koupelně se nezamlžuje. Zkoušela jsem na něj i dýchat a nic. Fakt nic. S přípravkem jsme vyčistili i skla v autě. Také obklady nad vanou jsem otřela a je to lesk jak blesk. Vůně je velice jemná, fajn.

Přípravek v kombinaci rez a vodní kámen si normálně nekupuji. Rez nikde nemáme. Zde jsem přemýšlela, kde tedy přípravek Larrin REZ A VODNÍ KÁMEN použiju. Odzkoušela jsem ho na vaně, kterou běžně čistíme tekutými krémy od jiné značky. Vanu jsem pošplíchala rozprašovačem a již po chvíli bylo vidět, jak přípravek stéká a uvolňuje se i špína. Měla jsem radost, ale jen do té chvíle, než jsem se začala naklánět nad vanu a čistit ji. Přípravek je extra silný, to bylo vidět, ale bohužel i cítit. Začala jsem kašlat a vanu musela dočistit dcera, protože jsem to nedávala. Za chvilku byl zápach všude v bytě. Tak jsme ho vyhnaly průvanem. Vana je ale krásná.

A co říct na závěr? Děkuji mimibazaru za tuto zkušenost a možnost vyzkoušet přípravky od Larrinu. Určitě doporučuji vyzkoušet a věřím, že Vám moje recenze pomohou v rozhodnutí koupit si některý z testovaných přípravků.

 

https://www.mimibazar.cz/blog/948/testovani-cistici-prostredky-larrin-green-wave

Radka P. (Filípek)

První výrobek jsem ozkoušela - čistič koupelen. Máme v baračku starší koupelnu, je tak těžší udržovat ji v pořádku a čistotě. Ozkoušené asi na nejvíce trpící místo, spáry dlaždiček okolo kohoutku. Nastřikala jsem a lehce kartáčkem napěnila a opláchla - otázka opravdu minutky. Výsledek je opravdu velice vidět, protože to byla jenom rychlozkouška tak opravdu hodnotím opravdu vysoko, hlavně dlaždičky a kohoutek se krásně lesknou a nezůstávají žádné kapky vody, které potom dělají nehezké mapky. Zkoušela jsem už více Eco výrobků a i speciální přípravky na dlaždičky a spáry, a takhle pěkně a bez námahy žádný nefungoval. Doporučuji!

Jako druhý přípravek jsem ozkoušela NANO EFEKT Čistič skel a zrcadel. Velice chválím, krásně se leskne během pár sekund a večer, protože máme celá rodina rádi teplou vodu oceňuji nejvíce. Zrcadlo zůstane krásné popř. bude min.zarošené.Mmám ozkoušeno, že vydrží 7dnů bez páry. U nás určitě budeme používat, protože pro mně ušetřený čas a hlavně když se manžel nebo syn osprchují a potřebují se vidět v zrcadle, neberou hadr a nematlají zrcadlo.

Třetí výrobek jsem ozkoušela Tekutou sodu na dřez v kuchyni. Použila jsem cca. Do 1 litru teplé vody - 1uzávěr tekuté sody. Fotky mluví za vše. Během minutky byl dřez krásně čistý a voňavý. I tady ale platí pravidlo, že čím déle ho necháte působit, tím lépe funguje. Pak jsem ho použila na rychlovarnou konvici. Usazeniny uvnitř i okolo zavírání nahoře to vše po nanesení zmizelo. Opravdu velice ráda doporučuji a budu testovat a zkoušet tekutou sodu i na jiných věcech v domácnosti.

Jako čtvrtý jsem ozkoušela prostředek na mytí nádobí. Protože mám doma myčku na nádobí a jsem dost zhýčkaná, tak u nás se moc nádobí ručně nemyje. Ale bohužel obšas musím když je myčka plná a nechci sušit na lince špinavé nadobí. Většinou mi jen tak žadný prostředek nesedne, protože některý pění hodně některý zase málo, nebo jsou moc řídké - no určitě to znáte. Když jsem načala ten od Larrinu, první dojem jsem si říkala, no snesla bych ho hustější a určitě nebude pěnit. Ale záhy jsem byla velice mile překvapena, protože krásně voní, je velice příjemný na ruce a nevysušuje pokožku, ale při kontaktu z nadobím ihed krásně napění, tak akorát, a krásně umyje.Takže u nás tento prostředek na mytí nádobí už zůstane bydlet a ráda doporučuji.

Pátý přípravek jsem ozkoušela Larrin Rez a vodní kámen. Tohle se určitě řečí v každé domácnosti, vodní kámen okolo baterie.Vždycky když umyji umyvadlo tak vodní kámen zůstává. Po použití jsem zaznamenala zlepšení a dokonce i místy kámen úplně zmizel, takže zase platí pravidlo čím déle nebo častěji se bude opakovat tak zmizí viz fotky na blogu.

Jsem moc ráda, že jsem mohla ozkoušet a otestovat výrobky Larrin. 100% je doporučuji a budu je velice ráda doma používat.

 

https://www.mimibazar.cz/blog/949/testovani-novych-ceskych-cisticich-prostredku-larrin

Zuzana H. (bubezi)

S čističem na nádobí z řady GREEN WAVE se nádobí myje krásně, dobře odmašťuje, je jemný na ruce a hezky voní. Konzistence není zcela nejhustší, ale ani ne řídká, Zkusila jsem ho i na pracovní plochu u kuchyňské linky. Vzala jsem zcela novou houbičku, kápla na ni trochu čističe. Kapka skutečně stačila bohatě na plochu cca 60x50cm. Ač se zdála být deska před čištěním čistá, houbička s přípravkem stáhla dost špíny. Stejným čističem jsem umyla spodní část smoothie makeru, kde byly zaschlé zbytky.

V koupelně jsem několikrát použila čistič na koupelny, octový čistič, i ten na vodní kámen. Na svislé plochy se mi moc neosvědčily. Bohužel jsou řidčí a tak po svislé stěně rychle stékají a díky tomu podle mě nemají dost času začít efektivně působit. Možná, kdyby měly nějakou hustější krémovou (případně s přídavkem jemného abraziva), nebo by alespoň vytvořili pevnější pěnu, která by tak rychle nestékala, byl by třeba efekt čištění větší. Nános vodního kamene kolem baterie jsem snadno odstranila Larrinem na vodní kámen. Baterii jsem vyleštila nanočističem ve spreji. Paráda, vůně, není co vytknout.

Přípravek na bázi sody jsem použila k testování na ponožce, kterou se mi již delší dobu nedaří vyprat. Už přesně nevím, kde a jak jsem si tyhle ponožky znečistila, ale myslím, že to bylo za deště, kdy jsem měla na sobě otevřené boty a nabrala jsem si do nich bláto. Už jsem je prala mockrát, ale efekt prakticky minimální. Namočila jsem ponožku do roztoku vody a přípravku Larrin Green wave Tekutá soda. Nechala jsem ponožku namočenou ne jeden, ale dva dny. Potom jsem ji vypraval v pračce za použití pracího prášku na bílé prádlo. Po usušení bylo vidět, že je ponožka čistější, byť ne zcela bílá. To jsem ale ani nečekala, protože znečistění bylo opravdu silné a ani po několka praních nemizelo. Soda se tedy osvědčila a věřím, že když proces namočení a zopakuji - možná i s větší koncentrací přípravku, nebo namočím špičku přímo jen do něj, že bude nakonec ponožka zase zcela čistá. Vyzkoušela jsem přípravek i na límeček bílé košile a límeček byl zase bílý jako sníh. Ostatně, sodu používaly na praní už naše babičky a prababičky, tak proč nepoužívat to, co se osvědčilo, i dnes?

Závěr je, že není přece nutné používat jen drahé zahraniční výrobky s honosnými názvy v designových obalech, které nám nabízí celebrity v televizi a do jejichž ceny se víc, než hodně promítne cena právě za tu televizní reklamu. Vysoká cena neznamená nutně i vyšší kvalitu. Larrin budu určitě používat dál. Vyhovuje mi.

 

Recenze byly redakčně zkráceny. Všechny kompletní recenze si můžete přečíst pod informacemi k testování na https://www.mimibazar.cz/testovani/larrin-green-wave.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie