Zobrazit přihlášovací formulář

14 tipů jak vypadat vyšší

  • Publikováno:
14 tipů jak vypadat vyšší

Asi každá žena by na sobě něco ráda změnila. Barvu vlasů nebo očí, váhu, tvar nehtů nebo třeba velikost nohy. S některými „nedostatky“ pohnout můžete, s jinými ne, a nezbývá, než žehrat matce přírodě a smířit se s nimi. A přesně to je případ, kdy by někdo rád alespoň o pár centimetrů na výšku více. Naštěstí se dá ale krásně kouzlit alespoň opticky. Díky účesům, střihům, barvám a vzorům oblečení si úplně klidně můžete připsat k dobru pár alespoň domnělých centimetr.

Je jedno, jestli řešíte výšku 150 nebo 160 centimetrů. Jakmile slyšíte větu: „Co je malé, to je milé“, otevírá se vám nůž v kapse a nejraději byste dotyčného zasypaly argumenty, jak vám takový vzrůst komplikuje život. Od řízení auta po výběr konfekčních velikostí oblečení. S tím vám samozřejmě optické centimetry nepomůžou, můžete ale malinko obelstít své okolí v tom, jak vysoká působíte.

1. Zvonové kalhoty

Máte štěstí – znovu se vrací do módy, podzim je jich plný. Kalhoty, které jsou úzké přes stehna, mají dole významné rozšíření a zároveň vyšší pas, kopírující váš přirozený, jsou ideální pro malý vzrůst. Navíc je můžete mít o trošku delší a schovat pod rozšíření podpatky. Trik je ovšem v tom, aby byly vidět celé kalhoty – proto k nim noste košile dovnitř popřípadě topy do pasu a vypasované kabáty nebo bundičky.

2. Nezavrhujte maxisukně

Správně zvolená dlouhá sukně vám také prokáže velkou službu. Její délka by měla sahat až na zem, respektive centimetr nad ni (v botách). Opět volte výšku do pasu, ale tentokrát si také dejte pozor na vzory – dlouhou sukní vyrostete jen díky tomu, že tvoří splývavou a jednolitou plochu, noste je tedy jednobarevné!

3. Jak maxi, tak mini

Samozřejmě to vyžaduje velkou dávku soudnosti, ale vysoké podpatky a decentní minisukně (například jako součást jednobarevného kostýmku) prostě fungují. Ale! Není bota, jako bota. Jakmile nosíte boty na vysokém podpatku, měla byste si vybírat tzv. low-cut vamp. To jsou například lodičky, do nichž tak tak schováte prsty – mají hluboko vykrojenou špičku. Právě takové boty vám opticky prodlouží nohy.

Tip Mimibazaru: V současné době jsou velice moderní (a taky praktické) lodičky tělové barvy. Pokud se vám podaří objevit takové, které budou ladit s barvou vaší kůže, máte vyhráno nejen stylově, ale také co se přidávání centimetrů týče!

4. Mini, maxi, ale midi nikdy!

Maxišaty, maxisukně, minisukně…ano. Ale rozhodně se vyhýbejte délkám pod nebo po kolena. Střední délky „přeříznou“ vaše nohy napůl a vy budete vypadat ještě drobněji. A když už si vezmete šaty nebo sukni tohoto typu, vyhýbejte se „očkovému“ střihu, ten dělá dojem optické základny vaší postavy o dost výš, než ve skutečnosti je.

5. Vysoký drdol

Tady hrají módní trendy také přesně do vaší noty. Vysoké drdůlky všeho typu jsou velmi jednoduché na vyčesání, trendy a ještě k tomu vám přidají pár čísel.

6. Monochromatické outfity

Jednobarevné oblečení? Ideální pro malou postavu. O co menší práci budete mít s barvou, o to větší péči byste ale měla věnovat střihu. Nicméně dobře padnoucí overal s vysokým pasem, vypasované kostýmky a podobně jsou pro vás to pravé.

7. Vysoký pas

I když se vám možná nechce do šortek, sukní nebo kalhot s vysokým vypasovaným pasem, jděte do toho. Prostě vás to prodlouží a to žádoucím způsobem, vaše nohy budou sahat až do nebe.

8. Nebojte se špičatých bot

…ne každý den je dnem vysokých podpatků. Kromě toho, že nejsou vždy vhodné terénní podmínky, chůze na vysokých podpatcích může způsobovat i zdravotní obtíže. A jaký tvar bot bez podpatku pro je ideální pro malou postavu? No přece do špičky. Tzv. pointy flats vypadají nádherně na každé noze, ale zároveň skvěle prospějí malé postavě.

9. Vertikální pruhy

Pravděpodobně neexistuje univerzálnější, starší a pravdivější rada, než nosit vertikálně pruhované oblečení. Nejen, že vás opticky trošku zeštíhlí, ale krásně prodlouží postavu.

10. Pryč s velkými kabelkami

Svou kabelku byste měla mít proporčně adekvátní vlastní postavě. Je to nefér, protože věcí s sebou nenosíte o nic méně než vysoké ženy a to, že máte 155 cm, rozhodně neznamená, že se vaše klíče, telefon, peněženka, kosmetická taštička a ostatní nezbytnosti smrsknou na poloviční velikost, ale rada je to užitečná.

11. Sestřih

Dlouhé vlasy vás „tahají dolů“. Pokud nosíte převážně rozpuštěné vlasy, je pro vás ideální sestřih po ramena, ať vynikne jejich linie a ukážete kousek krku. Drobným ženám také velmi sluší krátké sestřihy, ale ne každá po nich touží.

12. Zapomeňte na pásky

A všechno ostatní, co vás opticky rozdělí horizontálně na více částí. Pro prodloužení postavy je třeba vytvořit ideálně jednolitou plochu s ne příliš ostrými přechody, proto je viditelný pásek bohužel jedním ze zapovězených doplňků.

13. Proporce a dobrý střih

Pokud jste malého vzrůstu, celkem často to znamená také přidružený problém – nemůžete najít dobře padnoucí oblečení. Pokud chcete ale působit vyšším dojmem, vyhněte se 7/8 délce kalhot, kalhotám capri a všemu, co vás (stejně jako pásek) může „ukončit“ v nesprávném místě.

U sak, kabátů, blejzrů a podobných záležitostí si zase hlídejte, ať vám střih dokonale padne na ramenou.

14. Véčkový výstřih

Je přesně pro vás. Tak, jako vám low-cut vamp lodičky umí krásně prodloužit nohu, véčkový výstřih zase prodlouží nejen krk, ale celý trup.

Víte, co všechno musí řešit ženy s výškou řekněme pod 160 centimetrů? Mají to podle vás těžší vysoké nebo malé ženy? Potýkáte se se svým vzrůstem nebo ho jednoduše neřešíte? Víte o nějakých dalších tipech, jak postavu opticky prodloužit? Řekněte o nich ostatním na Mimibazaru?

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

kontrola3 21. 10. 2015, 11:37
Už se těším na článek, abych vypadala při 182 cm menší a nemusela se hrbit Těžší to maj rozhodně vysoké ženy.. já nikdy neměla přítele, který by byl aspoň o 10 cm vyšší a zažila ten pocit, že jsem menší a mohu si připadat chráněná mužem.
mummi 23. 10. 2015, 11:37
@kontrola3 na to se taky těším. Měřím stejně.
eryor 20. 10. 2015, 13:13
Ano, je to těžké s malou výškou. Nikam nedosahnu a přesto se skoro pokaždé praštím do hlavy. Zřejmě proto, že s výškou 156cm jsem se nenaučila sklánět hlavu :)
barbinecka37 18. 10. 2015, 5:43
(Y)

Kategorie