Zobrazit přihlášovací formulář

Jak vybrat nejvhodnější kosmetiku pro miminka? Zaměřte se na složení!

  • Publikováno:
Jak vybrat nejvhodnější kosmetiku pro miminka? Zaměřte se na složení!

Věděli jste, že pokožka novorozence je několikrát tenčí, než pokožka dospělého člověka? Proto je tak jemná a citlivá. Je tak více než důležité, jaká mýdla, šampony a krémy na ni použijete. Snadno totiž může dojít k jejímu podráždění. Jak tedy zjistit, která dětská kosmetika je pro čerstvě narozené děťátko vhodná?

 

Jedno je jasné, dětská kosmetika by neměla být dráždivá, naopak by měla dostatečně chránit a hydratovat citlivou dětskou pokožku, jejíž ochranná funkce není ještě zcela vytvořena. Navíc obnovení porušené či podrážděné pokožky miminka trvá déle než u dospělého. Vždy se proto zaměřte na složení a vybírejte přípravky se šetrným složením, které neobsahují parfemaci a dráždivé konzervační látky. Přínosem jsou také vhodné látky přírodního původu.

 

Výše zmiňované parametry splňuje značka BEBELO, která byla vyvinuta s láskou k dětem. Všechny její produkty jsou dermatologicky testovány a vhodné od prvních dnů života dítěte, chybu ale neuděláte ani když ji pořídíte pro děti starší. Možnost otestovat ji na svých potomcích nedávno měly i čtenářky našeho sesterského portálu Maminka a všechny s ní byly spokojené.

 

 

Hurá do vaničky

 

Pro mnohé děti je koupel tak trochu nudnou záležitostí. To se ovšem mění, pokud použijeme pěnu do koupele. Hra s pěnou baví snad všechny děti. I proto BEBELO vyvinulo šampon, mycí gel a pěnu v jednom, tedy BEBELO Baby wash 3 v 1, který jemně myje citlivou dětskou pokožku i vlásky a zanechává je čisté a hebké. Přirozená kožní mikroflóra se u novorozenců a kojenců teprve vytváří a zdokonaluje. BEBELO Baby Wash obsahuje patentovaný prebiotický komplex BioEcolia®, který napomáhá udržet optimální osídlení pokožky těmi správnými mikroorganismy a spolu s kyselinou mléčnou udržuje kyselé pH pokožky.

Nejoblíbenějším výrobkem značky BEBELO, jejíž produkty jsem s dcerou měla možnost testovat, byl jednoznačně mycí gel Baby Wash. Je velice jemný k pokožce, koupání s ním bylo opravdu velmi příjemné a malá byla spokojená. Já oceňuji, že nemusím mít během koupání k dispozici více produktů, bohatě stačí jen jeden, protože ho můžu použít i jako šampon nebo koupelovou pěnu.“, napsala po testování Radka (44), maminka v té době sedmiměsíční Rozálky.

 

 

Nezapomeňte na hydrataci!

 

U malých miminek nejsou mazové žlázy ještě zcela vyvinuté, proto se jim kůže snadno vysuší. Je tedy nutné pokožku po koupeli ošetřit krémem. Výživný krém na obličej a tělo BEBELO Baby cream obsahuje přírodní bambuckém máslo, které zvláčňuje, hydratuje a chrání. Dalšími prospěšnými látkami je antioxidant vitamin E a také panthenol, který regeneruje a vyživuje. Pro své zklidňující účinky je přidáván také Měsíček lékařský a Aloe Vera. Krém se lehce roztírá a zanechává příjemný pocit i vůni.

 

BEBELO Baby Cream na tvář a tělo je přesně to, co moje malá, lehce atopická „sušenka“ potřebuje. Krásně se roztírá, nádherně voní a předchází vysoušení a podráždění. Velmi mě překvapilo složení, které vždy u kosmetiky opravdu pečlivě studuji a je hlavním kritériem výběru. Tento krém obsahuje přesně to, co i citlivé pokožce udělá dobře. Alespoň u mého syna to tak bylo.“, podělila se o zkušenost Markéta (34), maminka šestiletého Tobiáše.

 

 

Některé maminky a jejich děti však dávají přednost před krémem oleji. Pro ty je vhodnou variantou BEBELO Baby oil, který prostřednictvím vysoce ceněného olivového i slunečního oleje a vitaminu E vyživuje a chrání pokožku. Naopak neobsahuje žádné parfémy nebo barviva. Přípravek lze nakapat do koupele nebo promazat pokožku po koupání. Odměnou bude hebká pokožka bez náznaku vysušení.

 

V chladném počasí sáhněte po speciální kosmetice

 

Speciální péče je pak potřeba při zimním nepříznivém počasí plném mrazu a větru. K tomuto účelu slouží BEBELO Winter cream, který obsahuje výtažek z alpské „sněžné řasy“ Snow algae, regenerující panthenol, pečující Měsíček lékařský a v neposlední řadě opět vitamin E, který má antioxidační účinek. Pro zvláčnění pokožky a udržení hydratace je přidáno přírodní bambucké máslo. Winter cream vytvoří na pokožce děťátka ochranný film, a ta je tak dostatečně chráněna před přechody z mrazu do tepla a zpět. Díky tomu zůstává jemná a hladká.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie