Zobrazit přihlášovací formulář

Chraňte v zimě svou pleť!

  • Publikováno:
Chraňte v zimě svou pleť!

Nepotřebujete spousty drahých krémů a přípravků, jejichž účinnost musíte nejprve půl roku zkoušet, než vůbec uvidíte, jestli fungují, nebo ne. Tělo je samo od sebe vybaveno mechanismy, které se dokážou postarat více méně o vše, co je třeba. Jak tedy chránit pleť před zimou a mrazem? Pomůže vám k tomu jedna naprosto jednoduchá věc.

Někdy stačí doopravdy malinká změna k tomu, aby bylo všechno jinak. Obrovské zásahy do životního stylu, jako jsou například vynechávání mléčných produktů, lepku nebo ostrého jídla sice zažívají velký boom, ale nikdo neví, jestli a jak vlastně fungují. Navíc máme tendence je jen vyzkoušet, nikoliv zařadit do každodenní rutiny až do konce života…protože napřesrok se zase objeví nějaká ta převratná novinka.

Co pomůže pleti v přirozené obranyschopnosti?

Kdo by neznal ten dokonalý pocit, když po dni stráveném v chladném počasí přijde domů a dá si horkou sprchu nebo koupel. Stejně tak ráno, pohled z okna nám dá jasně najevo, že je venku až ostudná zima, tak si zpříjemníme ráno tím, že na umytí obličeje použijeme lehce teplejší vodu… už víte, kam směřujeme?

V zimním období nám teplé koupele prokazují doopravdy špatnou službu. O kolik komfortněji na nás horká voda v zimních měsících působí, o to horší efekt má pro naši pokožku. Zbavuje totiž svrchní vrstvu kůže přirozených esenciálních lipidů (tuků), které přirozeně brání vnějšímu poškození kůže.

A co víc – jakmile máme pleť a kůži zbavenou této ochranné vrstvy, vlhkost není v pokožce uzamčená a více spočívá na povrchu. Takže v mrazech nám laicky řečeno víc „mrzne kůže“. A co dělá voda, když mrzne? Rozpíná se. To samé se děje i s vodou v naší kůži. Zvětšováním svého objemu vytváří malé trhlinky, což může v extrémním důsledku vést k rychlejšímu vzniku vrásek.

Živá (studená) voda

Samozřejmě není třeba se ráno a večer naložit do ledové vody, ale přece jen – uberte pár stupňů. Především při mytí obličeje je více než vhodné používat vlažnou až studenou vodu, která uzavře póry a zároveň nezbaví pleť potřebné ochranné vrstvy. I když používáte čisticí přípravky, tvář myjte i oplachujte studenější vodou. A pokud máte ve zvyku dávat si horké koupele, zkuste je omezit na jednou týdně, vaše pokožka vám přes zimní měsíce poděkuje!

Tip Mimibazaru: Zkuste věnovat péči také výběru vhodných denních a nočních krémů na zimu. Měly by obsahovat například kyselinu hyaluronovou, která bude udržovat pleť hydratovanou bez poškození svrchní vrstvy!

Jak chráníte svou pokožku v zimě vy? Je představa mytí obličeje studenou vodou v chladných zimních měsících moc nepříjemná? Nebo si obličej studenou vodou myjete pravidelně? Řekněte na Mimibazaru ostatním o svých zkušenostech!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

barbinecka37 30. 10. 2015, 19:44
(Y)

Kategorie