Zobrazit přihlášovací formulář

Epilace cukrovou pastou a další déle trvající metody pro hladké nohy

  • Publikováno:
Epilace cukrovou pastou a další déle trvající metody pro hladké nohy

Už vás nebaví nekonečné holení nohou, které musíte provádět téměř denně? Existují i jiné metody, s nimiž můžete začít třeba právě v letošním létě. Každému vyhovuje něco jiného, takže vůbec nejlepší je vyzkoušet více metod a vybrat si tu svou.

Reklamy na nejrůznější epilační pomůcky častokrát slibují až 6 týdnů hladké pokožky bez chloupků. Řekněme si na rovinu, že to je pro drtivou většinu žen utopie. Aspoň týdne či dvou bez chloupků však s různými metodami dosáhnout můžete.

Epilace vs. depilace

Trvalejší výsledek mají tzv. epilační metody. Depilace znamená odstranění vrchní části chloupku – té, co je vidět nad kůží. Epilace naproti tomu značí odstranění celého chloupku včetně toho, co se skrývá pod kůží. Epilace je obvykle bolestivější, protože chloupek vlastně vytrháváte. Má ale déle trvající efekt.

Epilační metody stojící za vyzkoušení

Do depilačních metod můžeme zařadit depilaci pomocí depilačního krému nebo klasické holení. Z metod epilačních pak stojí za zmínku zejména dvě:

Epilace pomocí epilátoru: Epilátor na nohy dokáže chloupky vytrhávat, a to rychlostí mnoho chloupků za vteřinu. Nevýhodou je, že tato metoda poměrně bolí, i když někteří výrobci na epilátory přidávají různé masážní funkce a další vychytávky, aby bolest snížili. Nutno však podotknout, že jde o zvyk. Poprvé budete trpět bolestí, po dvacáté už bolest v pořádku zvládnete.

Epilace cukrovou pastou: Mnoho žen si pochvaluje, že epilace cukrovou pastou jim nezpůsobuje zarůstání chloupků, a podle některých také méně bolí. Na druhou stranu je s ní náročnější manipulace. Pastu je nutné zahřát, pak je třeba být opatrná, ať se nepopálíte. Jasnou výhodou je cena, tedy jestliže si pastu připravíte doma. Na internetu najdete návody. Pokud si netroufnete, dá se koupit, pak ji stačí zahřát v mikrovlnce.

Na závěr je ještě nutno zmínit laserovou epilaci, která nabírá na popularitě. Kult hladkých nohou nás prakticky nutí být za každých okolností dokonalá bez jediného chloupku a laserová epilace toho pomůže docílit. Připravit si sice musíte částku v řádech tisíců korun, avšak výsledek vydrží roky. Když si spočítáte, kolik by vás za tu dobu stály holicí pěny, cukrové pasty a další potřeby, o zase tak drahou záležitost nejde.

 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie