Zobrazit přihlášovací formulář

Dagmar (42) zhubla téměř půl metráku: Uvědomila jsem si, jak moc tu pro své děti a manžela chci být

  • Publikováno:
Dagmar (42) zhubla téměř půl metráku: Uvědomila jsem si, jak moc tu pro své děti a manžela chci být

Důkazem, že zhubnout se dá v pozdějším věku, je paní Dagmar, maminka dvou malých dětí. Tu nadváha provázela celý život, v období lockdownu ale přibrala na extrémních 121 kilogramů. Diagnóza "morbidní obezita" a s ní související strach o zdraví i o rodinu jí otevřely oči. Nyní váží něco málo přes 70 kilogramů, začala žít plnohodnotnější život, konečně stačí tempu svých dětí a je šťastnější a zdravější. Jak to dokázala?

„Když člověk dospívá, váhu moc neřeší. V rané dospělosti jsem měla plno aktivit, život se zrychluje a správné stravování jde bokem, alespoň to tak bylo v mém případě,“ vzpomíná. Roky plynou, váha se pomalu a nebezpečně zvyšuje a člověk si najednou uvědomí, že už nejde jen o pár kilo navíc. Dagmar se pomalu dostala do tabulky s označením „obézní“ a začala si uvědomovat, že její hmotnost už není jen estetickou záležitostí, ale že představuje značný handicap v jejím životě.

Další rána pod pás

Když už si Dagmar myslela, že to nemůže být horší, přišla rána pod pás – doba, kterou nikdo nečekal – doba příchodu pandemie koronaviru. „Pro mě osobně šlo o dobu plnou strachu ze zítřků, dobu samoty v lockdownu, období strachu o své zdraví a zdraví mé rodiny. Váha dále stoupala, až se zastavila na extrémní hodnotě 121 kg. Ze všech stran a z médií přitom neustále bylo slyšet, jak obézní lidé zasaženi tímto virem dopadají špatně, ne-li fatálně."

Dagmar před zhubnutím   FOTO: domácí archiv 

Životní křižovatka

Dagmar se najednou ocitla na životní křižovatce. Jako maminka dvou malých dětí a manželka milujícího muže s hrůzou zjistila, že diagnóza „morbidní obezita“ představuje obrovské riziko nejen pro ni samotnou, ale pro celou rodinu. „Náhle mi to vše došlo. Já si uvědomila, v jakém nebezpečí se díky své váze nacházím, ale především, jak moc tady chci pro své milované děti a manžela být. Prostě už s tou šílenou váhou musím něco udělat,“ vzpomíná Dagmar.

Konečně řešení

„Protože se jako člověk znám, věděla jsem, že potřebuji v boji s mou nemocí (obezitou) nejen pomocnou ruku, ale i pravidelný dohled a lidské pochopení. O „rodině“ The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan jsem již slyšela v minulosti a vždy s kladnou odezvou,“ upřesňuje Dagmar. „A tak jsem se spojila v mém okolí s nejbližší poradkyní Kateřinou Elznicovou Sýkorovou, která mě i přes mé obavy dovedla k vysněnému cíli.“ A výsledek? Nejen, že Dagmar shodila téměř půl metráku, naučila se také správně stravovat, a hlavně se mít ráda. Začala žít plnohodnotnější život, konečně stačí tempu svých dětí a je šťastnější a zdravější. 

Dagmar po zhubnutí   FOTO: domácí archiv

Komerční prezentace

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie