Zobrazit přihlášovací formulář

Chcete vědět, jestli je vám nevěrný?

  • Publikováno:
Chcete vědět, jestli je vám nevěrný?

Začíná to nevinným a často přehlíženým „divným pocitem“. Ať už svá podezření formulovat nechceme nebo ještě neumíme, hluboko uvnitř o nich přemýšlíme. Málokterý pár se po dlouholetém svazku nemusel vyrovnávat s hrozbou nevěry jednoho z partnerů. Důležitá otázka, kterou si každá žena musí položit, pokud ten divný pocit zaznamená, je, jestli to vůbec chce vědět. Pokud ano, podle těchto znamení si možná budete víc jistá.

Lepší nevědět, žít v nejistotě nebo se vypořádávat s život měnícím faktem? Toť otázka. Někdy jsme postaveni před hotovu věc, ale v dnešní době moderních komunikačních technologií a takřka neomezených možností se už in flagranti nechá nachytat jen doopravdy málokdo. A tak je nejběžnější realitou žen se záletnými muži nejistota, domněnky a tápání. A přehodnocování vlastního vztahu.

Pokud ale partnera, přítele nebo manžela odhalit chcete, o tom, jestli máte pátrat intenzivněji, vám můžou napovědět některá znamení a změny chování, které se u záletníka dříve nebo později nutně projeví.

První fáze nevěry

Ženy, a zvlášť mámy od rodin, mají příležitostí k nevěře podstatně méně než jejich partneři.To samozřejmě neznamená, že nevěrné být nemohou, ale statistiky mluví jasně. Nevinný firemní večírek, posezení s kamarády, sport nebo služební cesta, příležitostí k poznávání nových žen mají muži poměrně dost. A i pro ně je to nová situace (pokud nežijete zrovna s chronickým sukničkářem), takže své chování nemají úplně pod kontrolou. Samozřejmě ví, že jejich chování by asi doma nebylo přivítáno s nadšením, ale když už se stalo…proč by se nemělo dít dál?

1. Váš vztah se zlepší. Dočasně – muži totiž z pocitu viny velmi často zahrnují své zákonné ženy nebo oficiální partnerky pozorností až nepřirozenou. Příjemné? Ano. Podezřelé? Rozhodně.

2. Začne o sebe dbát. Posilovna, sporty, oblečení, prádlo, hygiena, vůně. Pozorujete na těchto polích změny? Zbystřete.

3. Sex je…jiný. Nové polohy? Neobvyklá výdrž? Návaly vášně? Nebo naopak chlad a odmítání? Sex je jedním z polí, kde se nevěra partnera může projevit pozitivně i negativně.

Tíha svědomí

Tím ovšem tyto dočasné benefity pro vás končí. Další změny jsou mnohem méně příjemné.

1. Odmítá pozornost z vaší strany. Protože má špatné svědomí, nechce, abyste na něj byla hodná. Nejspokojenější by pravděpodobně byl, kdybyste byla hysterická mrcha, od které se k milence odchází tak nějak samo.

2. Špatně spí. Pokud nevěra trvá dlouho tak, že přeroste vlastně v paralelní vztah, musí být muž nutně občas zmatený. A to ve snech i po ránu. Nemusí nutně vykřikovat ze spaní jméno milenky, ale i tak. Poznáte to.

3. Tráví méně času s dětmi. Ty jsou totiž největší připomínkou toho, že není jenom chlap, který má „právo“ rozsévat, ale že už rozesel a je taky táta.

4. Vyvolává hádky. I na sebenevinnější repliku je schopný reagovat podrážděně. V jeho hlavě se totiž odehrává spousta imaginárních rozhovorů, představ a situací, do kterých nepatříte. A taky může prásknout dveřmi a odejít. Nebo říkat, že vám to v poslední době neklape.

5. Konec vztahu? Nové téma. Začne se sem tam objevovat. „Myslíš, že kdybychom se rozešli, zůstaneme přátelé?“ A podobné. Nikdy jste o tom nepřemýšlela? Možná bohužel přišla vhodná doba.

6. Chrání si soukromí. Tiché vyzvánění a mobil nedá z ruky? A že by ho nechal ležet na stole, zatímco jde na záchod? Ani náhodou! Ale se soukromím souvisí také další věc – zavírání dveří. Je to paralela k odstupu a bariérám, které se mezi vámi vytvořily, pokud na to nejste zvyklí a on najednou za sebou začal dveře zavírat, něco se děje. A nemusí jít nutně o nevěru.

7. Změny na více frontách. Zdaleka nezůstává jen u vizáže. Dobrým ukazatelem je například hudební vkus nebo obliba restaurací.

8. Vaši blízcí to možná poznají dříve než vy. Možná je to tím, že změny přicházejí plíživě a pomalu. Ale lidé, se kterými nejste každý den, vás možná upozorní, jestli se náhodou něco neděje.

9. Začne podezírat vás. To je paradox, že? Ale je to doopravdy časté – lidé, kteří mají zkušenosti s nevěrou, mají také zkušenosti s tím, jak je lehké“ být nevěrný. A když jsou oni, tak…co když jste i vy? Dalším z důvodů pro bezdůvodné obviňování je podobné, jako u bodu 4.

Nevěra může znamenat pro každého něco jiného. Když už je ale téma jednou otevřeno, většinou se musí také řešit. Mnoho žen nevěru svých partnerů přehlíží právě proto, že následky jejího odhalení by byly fatální pro rodinu, děti a všechny ostatní vztahy. Ale je lepší tiše trpět? Co v takových situacích dělat? Znáte případy ze svého okolí? Jak se na nevěru přišlo? Povězte ostatním svůj příběh!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie