Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování úklidových prostředků Sidolux

  • Publikováno:
Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování úklidových prostředků Sidolux

Pětadvacet z vás mělo během dubna možnost opravdu důkladně prověřit hned pět čistících a úklidových prostředků značky Sidolux, které kromě toho, že účinně čistí, navíc i skvěle voní. A jak si tyto výrobky ve vašich domácnostech vedly? O své zkušenosti s nimi se maminky podělily ve svých recenzích na webu Mimibazar. Podívejte se, jak byly s testovanými prostředky spokojené.

Balíčky s čistícími a úklidovými prostředky značky Sidolux obdržely vybrané maminky začátkem dubna, mohly tak jejich účinnost prověřit při velkém jarním úklidu, který se obvykle dělá právě před velikonočními svátky. Řada z nich se na svých blozích svěřila, že značku Sidolux neznala a v obchodě by po těchto výrobcích právě z tohoto důvodu nesáhla. Po možnosti vyzkoušet si je při každodenním úklidu je ale v budoucnu budou používat i nadále, případně je dokonce doporučí i lidem ve svém okolí.

Většina testerek byla kromě účinnosti navíc nadšena jedinečnými vůněmi úklidových prostředků, které provoní celý byt na dlouhou dobu. "Hned úvodem bych vyzdvihla neuvěřitelnou vůni všech výše uvedených přípravků. Ta je opravdu nepřekonatelná a je to velkým pozitivem těchto výrobků, který je naprosto s přehledem odliší od konkurence," napsala například EvaH.(blebuska). "Miluju vůně a troufám si říct, že jsem v tomto ohledu poměrně náročná. Než balíček dorazil, něco jsem si o značce a přípravcích na webu výrobce zjišťovala. Pyšní se prý originálními intenzivními vůněmi. A víte co? Mají pravdu. V tomto směru jsem naprosto nadšená (snad kromě prostředku na koupelny). Příjemné překvapení a velké plus hned na začátek," napsala další z testerek ŠárkaŠ.(shareek). Někomu se ale vůně nekterých z přípravků zdála až moc intenzivní.

Teď už ale k tomu, jak si v boji se špínou, šmouhami, prachem a vodním kamenem jednotlivé testované prostředky vedly. Odkazy na celé původní texty všech testerek najdete ZDE >> (pod textem popisujícím testované produkty). Na těchto osobních blozích se dozvíte, jaké jsou jejich zkušenosti a postřehy.

Sidolux Universal

Jak si vedl univerzální přípravek, jehož aktivní složko je soda, která si hravě poradí s nečistotami a mastnotou? Je možné ho používat na všechny omyvatelné povrchy společně s vodou nebo koncentrovaně pro odstranění odolných nečistot. Za zmínku stojí informace, že se tato řada vyznačuje 15 unikátními vůněmi, přes ovocné nebo květinové až po sofistikovanější vůně inspirované parfémy, které uspokojí i ten nejnáročnější nos. A co je fajn, uvolňují se postupně během 24 hodin.

"Sidolux Universal s vůní Marseillského mýdla je můj favorit, používám ho každý den. Nádherně voní, taková ta čistá vůně. Použivám ho na sanitu, plovoucí podlahu i dlažbu. Dnes jsem s ním vyčistila dřez....čistý, voňavý, bez fleků. Celkově hodnotím všemi deseti body," uvedla OlgaJ.(ólinuška)

KláraV.(elinaska) napsala toto: "Při prvním použití mě překvapilo, jak rychle a snadno odstraňuje špínu. Pak jsem se dočetla, že je to díky unikátnímu systému SODA POWER, který změkčuje vodu při mytí. Velkou výhodou je, že nezanechává šmouhy.".

Spokojená byla i ZuzanaP.(Zuzape): "Prostředek si skvěle poradil s kachličkama špinavýma od barvy a zbytků spárovací hmoty, vůně příjemná. Podlaha je po jeho použití krásné čistá, voňavá, nelepí, nezůstávají po něm šmouhy.".

Sidolux M

Jak si v testu vedl čisticí prostředek ve spreji, který je vhodný pro údržbu všech povrchů (dřevo, MDF, plast, lakované povrchy, nerez a sklo)? Jeho výhodou je, že díky praktickému rozprašovači ho můžete aplikovat na velké plochy rovnoměrně. Poradí si s prachem, nečistotami a mastnotou. Obsahuje také složku “Active Shield”, která zacelí póry udržovaného povrchu – na něm se tak nebude tolik usazovat prach a další čištění bude ještě snazší. Otřením povrchu si zároveň jemně provoníte interiér.

"Mít dobrý přípravek na zrcadla v koupelně nebo na skleněné stolky, které máme v domácnosti pro jistotu dva, a k tomu malého 4-letého špunta, od kterého jsou všude obtisknuté tlapky, je nadlidský výkon. Za mě má tento sprej velikou jedničku s hvězdičkou. Na sklo se rozpráší v podobě jemné mlhy, kterou snadno vyleštíte doztracena a zrcadlo je... no nádherné. Stejně tak skleněný stolek. Přípravek také opravdu zabraňuje usedání prachu. Vím, o čem píšu, máme dům hned vedle pole, a prach je úplně všude po bytě. Tento sprej navíc nedráždí pokožku rukou jako jiné, které jsem vyzkoušela. I manžel se ptal, čím jsem skleněný stůl umyla, že takový již dlouho nebyl," popsala svou zkušenost testerka s nikem 23kristy.

Ani ŠárkaŠ.(shareek) netajila své nadšení: "Skříňky kuchyňské linky mám v bílé barvě s lesklou povrchovou úpravou a co si budeme povídat, všechno je na nich vidět. Zejména skříňka vedle myčky (a zároveň pod dřezem) je věčně od něčeho zastříkaná a flekatá. V tomto případě jsem použila čistič na nábytek s vůní magnolie SIDOLUX M. Začnu opět vůní, protože to je to první, co vás na přípravku upoutá. Nádherná vůně, kterou bych od čistícího prostředku rozhodně nečekala. Nanášela jsem přímo na nábytek a stírala suchým hadříkem z mikrovlákna. Vše šlo jako po másle, žádné šmouhy a špína šla hezky dolů, žádné zbytečné "rozmatlávání". Stejný přípravek jsem použila i na dveře chladničky, trouby i mikrovlnky. Vše naprosto perfektní. Kuchyň krásně provoněná celý den (i když uznávám, že pro citlivější nosíky možná až příliš intenzivně). Nyní po týdnu se na skříňky stále ještě nechytá nový prach, byť to je v panelákovém bytě se suchým vzduchem permanentní problém. Za mě je tedy právě tento přípravek z celé zásilky ten TOP a rozhodně jej zařazuji mezi své úklidové stálice,".

Sidolux Professional

Dalším testovaným přípravkem byl Sidolux Professional na koupelny. Aktivní pěna se postará o skvělý vzhled koupelnových baterií, zašlé spáry a obklady budou znovu zářit. Navíc se v budoucnu nebude vodní kámen už tolik usazovat, takže bude úklid snauší a rychlejší. 

Jak si přípravek poradil s koupelnou testerky ZuzanaP.(Zuzape)? "Vodní kámen a skvrny od mýdla aktivní pěna odstranila rychle, bez výrazného drhnutí. Za mě spokojenost. Vůně mi byla sympatická, nevydržela ovšem tak dlouho jako u univerzálního přípravku." 

Spokojená byla i další z žen, které měly možnost tento přípravek vyzkoušet. "Určitě ho budu pravidelně používat, protože ušetří spoustu práce (špínu a kámen odmočí, takže se zbytečně nenadřeme s drhnutím). Příjemně voní a připadá mi, že pohlcuje pachy. Na drhnutí sanity jsem používala písek, ale pěna je příjemnou změnou. Nezanechává žádné stopy po čištění a plochu zanechává bez fleků, šmouh a lesklou. Čištění sanity a sprchového koutu či vany je jednoduché: chvíli necháme působit, špína povolí, a pak jednoduše umyjeme a vyleštíme," napsala KláraV.(elinaska).

Sidolux Premium Floor Care

Posledním z testovaných produktů byly prostředky určený k prémiové péči o podlahy ve třech krocích: podlahy umyje díky aktivním složkám, obnoví jejich lesk a interiér provoní delikátní vůní. Podle toho, jaké povrchy doma máte, můžete sáhnout buď po prostředku určenému na dřevěné a laminátové podlahy nebo po prostředku na podlahy z vinylu, linolea nebo dlažby. Krom účinných látek totiž přípravky obsahují také přírodní oleje, které zvýrazní hloubku barev, zároveň ale fantasticky voní.

"Za vyzkoušení tohoto přípravku jsem moc ráda, jelikož máme v obou domácnostech dřevěné parkety a jejich ošetření je daleko náročnější než podlahy laminátové. Přípravek má nevtíravou neutrální vůni oproti ostatním přípravkům od této značky. Krásně se rozpustí ve vodě a parkety jsou po vytření čisté a lesklé, připadá mi, jako by byly ošetřené olejíčkem. Pokud někomu vadí intenzivní vůně na podlahy jiných čistících prostředků, tak si myslím, že tuto si zamilujete," podělila se o svoji zkušenost s prostředkem na na dřevěné a laminátové podlahy MirkaŠ.(miri.schier).

Velmi kladně hodnotí stejný výrobek také KláraV.(elinaska): "Domnívala jsem se, že nebude konkurovat mým oblíbeným produktům jiných značek, ale hodně jsem se mýlila. Myslím si, že se tento produkt brzy zařadí do drogerie, kterou používám. Nádherně vyčistí strukturovaný dřevěný povrch, obnoví barvu podlahy a zvýší její lesk díky obsahu arganového oleje. Na podlaze vytvoří ochranný film před dalším mytím. Nemám ráda produkty, které dřevěnou podlahu vysuší. U tohoto přípravku se nemusíte bát. Nejvíce mě oslovila nádherná vůně, vyloženě mě potěšila na srdíčku :)", napsala.

A spokojenost s přípravkem na na dřevěné a laminátové podlahy vyjádřila i testerka PetraF.(bogape): "Na samotný závěr testování jsem si nechala mytí podlah, neboť mi vždy dává nejvíce zabrat. Začala jsem interiérem a dřevěnými podlahami, které máme v obýváku. Za svůj život jsem zkusila už několik přípravků na dřevěné podlahy a ne všechny fungovaly tak, jak měly. Ovšem Sidolux Premium Floor Care, to je jiná třída. Krásná vůně (jak jinak) a výsledkem dřevěná podlaha s leskem, bez čmouh a se znovuvdechnutým životem. Fakt nádherný efekt po umytí, kterého jsem se nemohla nabažit."

Variantu určenou k péči o podlahy z vinylu, linolea nebo dlažby dostala k otestování ŠárkaŠ.(shareek): "Přípravek má hustější konzistenci a vytváří bohatou pěnu. Tady mě opravdu nadchla použitá vůně. Velmi příjemná, decentní, čistá a svěží. Není přehnaně intenzivní, přesto krásně provoní byt. A opět je to typ vůně, kterou bych si klidně představila jako sprchový gel nebo relaxační koupel, opravdu krásná. Co se účinnosti týká, myslím, že přípravek zcela splnil očekávání. Špína šla dobře smýt, bez větší námahy a po zaschnutí nezůstávaly stopy po mopu. Na fotkách to asi moc vidět není, ale přijde mi, že podlaha opravdu prokoukla. V tomto případě mám nového oblíbence."

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie