Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Testování cyklistických doplňků R2 dopadlo skvěle. Bezpečnost, pohodlí a kvalita!

  • Publikováno:
Vyzkoušeli jste: Testování cyklistických doplňků R2 dopadlo skvěle. Bezpečnost, pohodlí a kvalita!

Tři rodiny z řad našich čtenářů měli možnost během měsíce května prověřit na vlastní kůži cyklistické doplňky od české značky R2. Testovaly se helmy, rukavice a také brýle pro cyklisty. O své zkušenosti s nimi se prostřednictvím osobních blogů na stránkách Mimibazaru testerky následně podělily. Podívejte se, jak byly s testovanými výrobky spokojené.

Bezpečnost na prvním místě! To platí při jakémkoliv sportu a při tom cyklistickém, který v posledních letech patří k čím dál tím víc oblíbenějším sportovním aktivitám, zvlášť. S popularitou cyklistiky totiž bohužel narůstá i počet zranění, k nimž dochází. Abychom úrazy eliminovaly, nebo spíš omezily následky případných karambolů, je důležité vybavit se kvalitními cyklodoplňky. 

I proto jsme uvítali možnost nabídnout našim čtenářkám k otestování cyklistické helmy, rukavice a brýle od ryze české společnosti R2, kterou před dvaceti lety založila parta cyklonadšenců. R2 ale není jen nějakou neznámou lokální značkou, čím dál více se začíná prosazovat i v zahraničí. V současnosti je možné si produkty značky R2 koupit ve více než 35 zemích světa – od Islandu přes Španělsko, Francii či Polsko až po Izrael či vzdálený Ázerbájdžán! Každým rokem R2 vstupuje do nových zemích a na nové trhy. To už o něčem vypovídá.

SOUTĚŽ

Vyhrajte voucher na nákup sportovních a cyklistických brýlí a doplňků české značky R2!
Jste aktivní a dobře naladěná rodina, příp. maminka či táta s dětmi, kteří si často užívají výlety na kole nebo koloběžce? Trávíte společný čas na in-linech? A je pro vás bezpečnost a komfort na prvním místě? Pak je tato soutěž určena právě vám!

Do soutěže se můžete zapojit ZDE >>

Teď už ale k tomu, jak si jejich doplňky vedly v praxi během vašeho testování. Texty zde mohou být redakčně zkrácené. Odkazy na celé původní texty všech testerek najdete ZDE >> (na konci pod textem). Na těchto osobních blozích se dozvíte, jaké jsou jejich zkušenosti a postřehy, můžete si prohlédnout fotografie testovaných produktů i zaběry z jejich využití přímo v akci.

FOTO: archiv MartinyS.

Testerka MartinaS.(Tina_7)

Do testování jsem se přihlásila s dcerou – obě rády jezdíme na kole a také na koloběžce, takže jsme měly velkou radost, že jsme byly vybrány. Produkty jsme testovaly na našich vyjížďkách v okolí města, a jelikož bydlíme na Vysočině, zažily jsme všechny možné verze počasí i terénů.

Celkově jsme z produktů nadšené, jediný nedostatek, který jsem zaznamenala, není nijak zásadní – příjemně mě překvapilo provedení dětské / juniorské kolekce a určitě se k firmě R2 ráda vrátím, až budu vybírat vybavení pro své syny, kteří zatím s cyklistikou začínají. Pro mne je velice sympatické i to, že se jedná o českou firmu. 

Testované produkty: 

dospělácké -  helma R2 Lumen, rukavice R2 Ombra, brýle R2 Skinner
dětské/junior - cyklistická helma R2 Wheelie, rukavice R2 Spike, brýle R2 Hero

Testerku Martinu po rozbalení balíku na první pohled zaujal design helmy, který prý přesně seděl jejímu vkusu. A také její nízká váha. "Helma dobře sedí, a to i při jízdě, ať už po dlažebních kostkách, na poli nebo lesem. Regulace obvodu kolem hlavy i dotažení pásků pod bradou je snadné. Jelikož jsem jezdila většinou v teplých dnech, ocenila jsem i dobré větrání. Drobným nedostatkem je možná připevnění zadního dílu antibakteriální vložky, ale není to nic zásadního. Nadšená jsem byla i z LED světla umístěného na zadní straně helmy, které se snadno ovládá jednou rukou, není třeba helmu za jízdy sundávat," napsala ve svém hodnocení. Ocenila také praktickou vnitřní síťku proti hmyzu 

"Příjemně mě překvapily i rukavice, které prý na první pohled působily velice jemně a lehounce, použité materiály a střih však krásně kopírují tvar ženské ruky, vrchní strana je skvěle odvětraná, takže se ruka nepotí, ale kupodivu ani neprochladne v chladnějších větrných dnech, úchop je v rukavici velice pohodlný a komfortní, až jsem měla pocit, jako bych žádné rukavice na rukou neměla," uvedla na svém blogu.

A velice příjemným překvapením pro ni byly i testované brýle, které předčily její očekávání. Až do testování totiž na projížďky používala brýle tmavé nebo čiré, takže toto byly její první v barevném provedení skel, proto se obávala, jak přes ně bude vidět. "Mají hezký design, jsou lehké a skvěle chrání oči, aniž by jakkoliv omezovaly výhled. Bezchybně posloužily jak během slunečných dnů, tak v nich bylo skvěle vidět i když bylo pod mrakem nebo ve stínu, a to díky skvělé HD technologii, která zvyšuje kontrast vidění. A oči ochránily i když bylo nepříjemně větrno."

FOTO: archiv MartinyS.

"Dcera byla helmou nadšená. Na první pohled jí zaujal design, holčičí a přitom už ne dětský, sama si všimla, že její stávající helma není tak lehká jako od R2 a samozřejmě ihned pátrala, zda její helma také má LED světlo na zadní straně jako moje dospělácká – bohužel tato helma ho nemá," napsala Martina. Helma prý velice dobře sedí, stejně jako dospělácká je dobře odvětraná, vybavená síťkou proti hmyzu a antibakteriální vložkou. Plusem je podle testerky určitě možnost připevnění externího štítku proti slunci. Obě si také všimly rozdílného uchycení ve srovnání s jejich stávajícími helmami a provedení od R2 jim prý vyhovuje lépe – pásky nejsou přichycené na okraji helmy, ale uvnitř, což je podle nich zejména pro drobnější či užší obličej výborné řešení. 

Ocenily také lehký materiál rukavic, které se dobře nandávají a díky pomocným poutkům se i lehce sundávají. Úchop je díky nim pohodlný, ale nijak neomezují v pohybu ani ovládání řídítek.

U dětských brýlí testerka ocenila, že jsou perfektně lehounké, ale především také jejich provedení pro užší obličeje. Ačkoliv mají brýle výměnné čočky, její dcera si prý oblíbila tmavé provedení, a to nejen na kolo / koloběžku, ale i na běžné nošení a turistické výlety. "Brýle se skvěle doplňují s helmou nejen designem, ale i provedením, nikde nic nepřekáží, netlačí, neklouže ani nepadá, jak se nám občas stávalo v případě kombinace brýlí a helmy od jiných firem (buď sedělo jedno, nebo druhé, ale málokdy oboje najednou, zejména v případě užšího obličeje)," uvedla Martina.

FOTO: archiv JitkyZ.

Testerka JitkaZ.(Biblik)

Přiznám se, že jsem dřív švindlovala, a přilbu na kolo si nebrala, nebyla mi pohodlná. A manžel na tom byl úplně stejně. Dětem jsem ji ale samozřejmě dávala pokaždé, na odrážedlo, do sedačky na kolo, na koloběžku a kolo, ať se jim to líbilo nebo ne, museli ji prostě mít. Teď je ale na kolo nosíme všichni, malí i velcí. Bezpečnost je přeci na prvním místě, a když s ní jde ruku v ruce kvalita i pohodlí, je volba jasná. Značka R2 nás přesvědčila všechny.

Po jedné z vyjíždek dokonce manžel volal do cyklo obchodu a objednal si nové ekektrokolo, chce s námi jezdit častěji a výbava od značky R2 byla prý poslední kousek z puzzle, co mu do skládačky společných cyklovýletů chyběl.

Testované produkty: 

dospělácké -  dámská helma R2 CLIFF, rukavice R2 Ombra, brýle R2 Skinner

                       pánská helma R2 EXPLORER, rukavice R2 Vouk, brýle R2 Master

dětské/junior - holčičí helma R2 LUMEN JUNIOR, rukavice R2 HOPPY, brýle R2 HERO 

                        klučičí helma R2 BUNNY ATH28D

Helma testerku Jitku příjemně překvapila, dřív totiž byla přesvědčená o tom, že jsou všechny cyklistické helmy stejné. Jak se ale svěřila, poté, co ale měla možnost vyzkoušet tu od společnosti R2, která je sice z vyšší cenová kategorie než ta, kterou měla dřív, poznala, že stojí za to sáhnout po kvalitním výrobku. " Už na první pohled bylo znát, že tahle něco vydrží. Navíc je fakt lehoučká, netlačí, nikde nedře při vibracích, je snadno nastavitelná a polstrovaný pásek pod bradou je taky fajn. A hlava se mi v ní nepaří, i když mám vlasů na rozdávání," napsala.

FOTO: archiv JitkyZ.

Spokojený byl i manžel a obě děti. "Syn si helmu s roboty okamžitě oblíbil a nechtěl ji sundat ani na pískovišti, oproti té co jsme doma měli, mu tato zřejmě dokonale sedla a díky tomu mu vůbec nevadila," prozradila Jitka, která ocenila i to, že díky dostatečnému odvětrání neměly děti ani zpocené hlavy. "Dcerky helma je myslím topka. Je skvělá pro malé slečny, co chtějí vypadat jako velké cyklistky, senzační je integrovaná zadní blikačka a její jednoduché ovládání. Při správném přeměření hlavy dokonale sedla, je lehká a přitom bytelná, má snadno stavitelné pásky a líbivý design," zhodnotila dívčí helmu.

U rukavic obě děti, a nejspíš i rodiče, ocenili poutka EasyOff pro snadné sundavání. Už žádné rukavice naruby a práce s otáčením na líc. Paní Jitka také ocenila cyklistické sluneční brýle s výměnnými sklíčky, které testovala její dcera. "V podvečer cestou z výletu si  konečně nestěžovala na to, že ji vlítla muška do oka, brýle totiž perfektně přiléhají a sedí i do helmy," uvedla.

FOTO: archiv IlonyŽ.

Testerka IlonaŽ.(ojlová)

Moc mě to potěšilo, že jsme byli pro testování vybráni, jelikož syn a muž jezdí každý víkend na cyklovýlety. Syn už je zdatný a ujede hodně a hlavně jezdí moc rád, o kolo se stará a vždy když dlouho nejede, moc se na kolo těší. Jako jeho táta, který v něm má už super parťáka. Dcera je menší, zatím válí hlavně na odrážedle, kolo zkouší, ale jako brácha z toho nadšená není. 

Ale teď už k samotnému testování. Design helem je podle testerky parádní. Do oka jí i manželovi padly především ty matné. "Jsou lehoučké, snadno se nastavuje délka, je tam i ochrana pod bradu na suchý zip. Samozřejmostí je i nastavení obvodu, oceňuji kolečko, které zvládají používat i děti. Helmy, krom té nejmenší mají i vzadu světýlko, které se snadno zapne/vypne. Uvítala bych ale reflexní prvky/odrazky na všech helmách - i z boku," shrnula paní Ilona zkušenosti s helmami. 

Bohužel, jak sama testerka uvádí, udělala zřejmě nějakou chybu u měření, a tak syn a muž nemohli v termínu pro testování vyzkoušet cyklistické rukavice. Nadšená byla ale z brýlí, které prý perfektně sedí na nose a nikde netlačí. "Ty pánské jsou parádní, muž v nich vypadá fakt dobře," prozradila ještě. Dětskou variantu brýlí vyzkoušela i její malá dcerka, bohužel je ale dohromady s helmou nosit nechce.

FOTO: archiv IlonyŽ.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie