Zobrazit přihlášovací formulář

5 tipů na dárky pro školáky: Zpříjemněte jim návrat do školy! Víme, čím je zaručeně potěšíte

  • Publikováno:
5 tipů na dárky pro školáky: Zpříjemněte jim návrat do školy! Víme, čím je zaručeně potěšíte

Prázdniny se přehouply do druhé poloviny a za chvilku je tu zase září. Dětem brzy skončí dny volnosti a bezstarostné zábavy, nastane čas ranního vstávání a řady povinností. Aby ten přechod do reality nebyl zas až tak krutý, můžete jim ho zpříjemnit nějakým pěkným dárkem, který jim udělá radost. Vybrali jsme pro vás 5 tipů, s nimiž rozhodně nikdy nešlápnete vedle.

3D pero neboli 3D tužka

I když vypadá poměrně nenápadně, jde o multifunkční kreativní nástroj, který lze využít pro mnoho činností jako jsou kreativní a designové aktivity, výroba dekoračních doplňků či šperků, výroba různých postaviček, prototypů nebo zmenšenin, při opravě různých rozbitých věcí a tak dále. Zkrátka při jeho použití se fantazii a kreativitě meze nekladou.

3D pero je vlastně zjednodušenou a miniaturizovanou formou 3D tiskárny, která tavením speciálních plastových náplní všech možných barev a jejich následným opětovným ztuhnutím, umožňuje vytvářet trojrozměrné objekty a obrazce. Do jednoho se konce vkládá náplň, tzv. filament, který vypadá tak trochu jako silný vlasec, a druhým koncem dítě může vytvářet trojrozměrné objekty dle fantazie. Protože náplň na vzduchu velmi rychle tuhne, dá se modelovat také do výšky. Cena 3D per se pohybuje přibližně od 600 Kč za ty nejjednodušší až po několik tisíc a odvíjí se od značky a kvality výrobku.

Slušivý nový batoh

Školní batoh obvykle za těch deset měsíců každodenního používání, vyteklých svačin a pohazování všude možně po zemi nevypadá nejlépe, i když jsou samozřejmě děti, jejichž batohy vypadají i na konci školního roku jako nové. Navíc se často stane i to, že malí školáci tomu původnímu batohu či jeho motivu prostě už odrostou. Nový školní batoh je tak skvělým dárkem, který dítě potěší a zároveň je praktický. Jak správně vybrat batoh, aby dokonale seděl, se dočtete v jednom z našich starších článků ZDE >>

Teď už tedy zbývá jen zaměřit se na vzhled. Holčičky s romantickou duší stoprocentně nadchne například OXYBAG Premium Unicorn, třídílný set, v němž nechybí anatomicky tvarovaná školní aktovka, penál a sáček na cvičky, vše s motivem populárních jednorožců, ty, které jsou víc "COOL", potěší spíše školní batoh OXY GO SHINY s motivem stylových "polepek". Starším dívkám zase udělá radost krásný tříkomorový batoh OXY SCOOLER Melange flowers

Na své si samozřejmě přijdou i kluci. Pro ty nejmenší školáky od 1. do 3. třídy je určený OXYBAG Premium Playworld, třídílný set aktovky, penálu a sáčku na cvičky s oblíbeným motivem, který jako by vypadl z Minecraftu, milovníci fotbalu zase budou nadšeni z úžasného školního batohu OXY GO fotbal. Studenti pak dají přednost praktickému tříkomorovému batohu OXY SCOOLER Blue v nádherné modré barvě, který disponuje dokonce i kapsou na notebook do velikosti 15''.

VR brýle 

Virtuální realita uchvacuje lidi všech věkových kategorií, školáky nevyjímaje. Umožňuje totiž každému "přenést se" do jiného světa, ať už skutečného nebo fiktivního. A to prostřednictvým brýlí, které už dávno nejsou jen nedostupným zařízením ze sci-fi filmů. Tuto vstupenku do vzrušujícího světa si dnes opravdu může dovolit každý. Stačí si jen vybrat, zda je chce používat s počítačem, mobilem či herní konzolí. Nejde přitom jen o nějakou "hračku" pro zábavu. Svět virtuální reality totiž kromě možnosti sledovat filmy ve 3D a hrát hry, nabízí také široké využití v oblasti naučných aplikací a her, ale i ve sportu, ve školství, lékařství, vědeckých oborech a podobně. A jak to vlastně funguje? Technologie virtuální reality umožňuje uživateli ocitnout se v simulovaném prostředí, ideálně doprovázené jeho interakcí s ním. VR brýle pro mobily jsou k dispozici už od pár set korun, za ty nejdražší samostatně fungující pak dáte i pětatřicet tisíc.

TIP REDAKCE 

Aby mladším sourozencům nebylo líto, že oni nic nedostali, pořiďte jim třeba modelínu, s níž si vydrží hrát celé hodiny. S modelínou Play-Doh, která se snadno a lehce zpracovává a má krásné výrazné barvy, si užijí skvělou kreativní zábavu a při vytváření nových a zábavných výtvorů mohou nechávat pracovat svou fantazii! Právě teď můžete koupit jednotlivé kelímky v senzační akci 1+1 ZDARMA! Za tuto skvělou cenu se rozhodně vyplatí doplnit všechny barvy, které by se dětem mohly hodit.

Společenská hra

Vadí vám, že váš potomek tráví stále víc času s mobilem či tabletem v ruce, případně před obrazovkou notebooku? Pořiďte mu nějakou pěknou klasickou stolní deskovou hru. Dítě se při hraní skvěle zabaví, odreaguje, prožívá vzrušení, napětí a radost ze hry. Zároveň ale podle typu hry můžete rozvíjet i jeho logiku, soustředění, paměť nebo ho třeba něco nového naučit. A co je neméně důležité, společné hraní těchto her stmeluje rodinu, rozvíjí komunikaci, nutí hráče naučit se vzájemně spolupracovat) to platí jen u některých her) a utužuje sourozenecké nebo třeba kamarádské vztahy. 

Výlet na vysněné místo

Rodinné výlety po historických místech se často s příliš velkým nadšením u dětí nesetkávají, my vám ale poradíme, kam je vzít, abyste jim udělali velkou radost a zprostředkovali nezapomenutelné zážitky. Prvním tipem, který nikdy nezklame, je Legoland. Nejblížší pro nás najdete v bavorském Günzburgu poblíž Mnichova. Najdete v něm více než 55 milionů LEGO kostek a 64 báječných atrakcí v 10 tematických světech. 

Další z míst, kde se dětem zaručeně rozzáří oči a zůstanou jim krásné vzpomínky, je také v Německu. Jde o velkolepý akvapark s názvem Tropical Islands neboli Tropické ostrovy, nacházející se 70 km jižně od Berlína. Umělé letovisko je vytvořeno v hangáru o délce 360 metrů, šířce 210 metrů a výšce 107 metrů a denně se v něm vystřídá skoro sedm tisíc návštěvníků. Největší bazén na světě s vodou o teplotě kolem 28 °C je obklopen bílou písečnou pláží. Vše doplňuje tropický prales o rozloze 10 000 m², v němž si je možné při procházce jeden kilometr dlouhou stezkou prohlédnout padesát tisíc rostlin v šesti stech druzích. Nechybí tu ani palmy a orchideje. Lidem vyhledávajícím adrenalin je určen nejvyšší tobogán v Německu o výšce 27 metrů, při jehož sjezdu lze dosáhnout rychlosti až 70 km/hod.

Pokud nechcete jet do zahraničí, navštivte v Česku například některý z úžasných IQ parků nebo akvaparků. Nebo se třeba vypravte do ZOO, kde jste ještě nebyli.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie