Zobrazit přihlášovací formulář

Sportovní boty pro děti – tipy, jak vybrat ten správný model

  • Publikováno:
Sportovní boty pro děti – tipy, jak vybrat ten správný model

Jako maminka jistě víte, že vybrat pro děti ty správné boty není jen tak. Výběr má svá pravidla a v první řadě jde o to, aby nožička vašeho dítěte měla dobré podmínky pro svůj vývoj a růst. A u sportovních bot platí tato pravidla dvojnásob!

Správná velikost je základ

Dětem roste nožička až neuvěřitelně rychle, proto se neubráníte tomu, že nové botičky budete kupovat i několikrát do roka. Děti mají totiž na velikost obuvi speciální požadavky. Kromě správné velikosti je potřeba také počítat s tzv. nadměrkem. Ten je dobré držet okolo jednoho centimetru. Tím zajistíte, že nožička bude mít dostatečný prostor ke správnému vývoji. 

Aktuální velikost boty svého dítka zjistíte velmi jednoduše. Postavte ho na čistý papír a nožičku mu obkreslete tužkou. Následně změřte délku chodidla na papíru a jeho šířku. Pak už není nic jednoduššího než porovnat získaná čísla s tabulkou velikostí výrobce. A pozor – nezapomeňte na nadměrek!

Správné sportovní boty nesmí být příliš volné, ale samozřejmě nesmí ani nikde tlačit! Pokud má váš potomek širší nožičku, vybírejte mezi širším typem obuvi, která mu bude lépe sedět. Mezi sportovní obuví se podívejte například na Adidas Terrex dětské. Tyto boty jsou perfektní pro všechny malé turisty a nemusíte se bát v nich vzít dítko i do náročnějšího terénu!

 

Správná bota pro správný sport

Věnuje se váš drobeček konkrétnímu sportu? Pak neváhejte a vybírejte sportovní boty podle něj. Jiné požadavky budete mít na boty, které jsou určené na tenis. Jiné požadavky na ty, které bude nosit na horské túry a úplně jiné samozřejmě na fotbal. Na detailech záleží, proto jim věnujte zvýšenou pozornost. 

Pro vnitřní sporty volte lehčí obuv, která má dostatečný počet různých průduchů a membrán a je lehká. Vašemu dítku v nich bude pohodlně a bude se na každou sportovní hodinu těšit. Nezapomínejte, že požadavky na halové boty jsou úplně jiné než například na venkovní antuku. Řiďte se jimi. 

Správná sportovní bota totiž musí při sportu pomáhat, nikoli uškodit. Jejím cílem je držet nohu v bezpečí, a navíc takovým způsobem, aby neškodila zdraví. Zejména u sportovních bot, kdy se nožička vašeho potomka potí, je extrémně důležité zaměřit se na materiál, ze kterého je obuv vyrobena. Ten musí udržet nohu dobře odvětrávanou, a navíc něco vydržet – běhání, nárazy a výskoky jsou totiž (nejen) v dětském sportu na denním pořádku. 

Drobnosti, které jsou nesmírně důležité

Nejen při nošení musí být boty pohodlné. Musí být také zajištěno, že si je dítě dokáže samo obout a případně zavázat. Pokud ještě neumí dokonalou mašli z tkaniček, volte raději boty na stahování nebo suchý zip. Vyhnete se tak neustálému rozvazování bot a prosbám, zda by mu je někdo na hřišti nebo v tělocvičně zavázal. 

Pokud hledáte boty na venkovní sportování, podívejte se po těch, které jsou nepromokavé, upravené například technologií Gore-Tex. Ta zajistí, že se dovnitř boty nedostane vlhkost, ale uvnitř se zároveň nebude noha zbytečně potit. 

V neposlední řadě nezapomínejte také na další doplňky. Skvěle se bude hodit sportovní taška nebo pytel na lahev na vodu, náhradní oblečení a ručník. V případě sportování venku přibalte také kšiltovku. Na eobuv.cz najdete neskutečný výběr sportovních čepic! Podívejte se třeba tady: https://www.eobuv.cz/doplnky/textilie/cepice/detske/ksiltovky.html. A teď už vašemu potomkovi k podání skvělého sportovního výkonu nechybí vůbec nic!

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie