Zobrazit přihlášovací formulář

Podzimní tvoření: Jak vyrobit zvířátka z kaštanů? Inspirujte se ve fotogalerii

  • Publikováno:
Podzimní tvoření: Jak vyrobit zvířátka z kaštanů? Inspirujte se ve fotogalerii

FOTOGALERIE: Podzim je tady a s ním i období, kdy si domů z každé procházky nebo třeba jen cesty domů ze školky či školy můžete přinést spoustu přírodního materiálu pro domácí tvoření. Mezi nejoblíbenější patří kaštany. A právě z nich si děti už po generace vyrábějí různá zvířátka, postavičky a další dekorace. Pro inspiraci jsme pro vás našli hned sto fotek, prohlédněte si je a pusťte se s dětmi do tvoření.

K výrobě zvířátek z kaštanů nemusíte pořizovat nic zvláštního. Stačí nasbírat pár zralých kaštanů a ze zásuvky vyndat nějaké ty špejle či zápalky. Hodit se bude i bílý akrylový fix, kterým můžete na kaštan domalovat oči, ústa, fousky a podobně. Větší variability dosáhnete také kombinací různých přírodních materiálů. Nebojte se ke kaštanům použít také žaludy, jejich "čepičky", zdřevnatělé číšky bukvic pokryté měkkými ostny, různé zajímavé větvičky, šišky všech velikostí a druhů, pestrobarevné podzimní listí, uschlé květy travlisty břečťanu, peříčka, černé "šištičky" jívy, "vrtulky" z javoru, ale třeba i šípky a další podzimní plody.  A pokud chcete mít zvířátka a postavičky obzvláště vymazlené, použijte třeba nalepovací plastové oči, barevné papíry, plsť, měkkou pěnovou gumu moosgummi, zbytky barevných vln, bavlnek, drátky, a to i ty chlupaté, korálky a podobně. Zkrátka fantazii a kreativitě se meze nekladou!

A nemusíte zůstat jen u vyrábění zvířátek a postaviček. Až dětem přípravíte a do špičky ořežete špejle nebo sirky, aby se daly do kaštanů lépe zapíchnout, můžete se do tvoření pustit sami. Z kaštanů hravě vykouzlíte například jednoduchou podzimní ozdobu na dveře či do okna třeba ve tvaru srdce. Můžete je také tavnou pistolí nalepit na polystyrenový kruhový korpus omotaný třeba látkou, sysalem nebo jutou, doplnit například pár skořápkami z vlašských ořechů, dozdobit několika barevně zbarvenými podzimními listy a nějakou tou mašličkou, a nádherný věnec na dveře je hotový raz dva a vyjde vás na pár korun.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie